Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 5.0 Trusted Face varētu konkurēt ar pirkstu nospiedumu lasītāju

    Jaunākie raksti

    Nenoliedzami Apple ir spējusi līdz gandrīz perfektam rezultātam novest Touch ID tehnoloģiju, bet Google vienmēr ir mocījusies ar dažādām ne pārāk efektīgām metodēm, lai nosargātu lietotāja datus un atbloķētu viedierīci bez vecmodīgas PIN koda ievades. Izpētīts, ka līdzvērtīgi spēcīga iespēja paslēpta Android 5.0 Lollipop. Tā būs uzlabota Android ekrāna atbloķēšana, nosakot lietotāja identitāti pēc sejas.

    Android Police pamanījuši, ka Android 5.0 Lollipop paslēpta iespēja ar nosaukumu Trusted Face, kas uzskatāma par būtiski uzlabotu sejas atpazīšanu, kāda ieviesta jau no Android 4.0 laikiem. Vecā sejas atpazīšanas iespēja ir lēna un ļoti neprecīza. To apmānīt nav nekādu problēmu.

    Reklāma

    Ieslēdzot ekrānu, jaunā Trusted Face funkcija uzreiz meklēs lietotāja sejas kontūras un par to vizuāli ziņos ekrānā. Uzreiz pēc tam Android būs skaidrs vai kamerā redzamais ir īstais ierīces īpašnieks. Protams, Trusted Face drošības pieeju dublēs arī PIN koda ievadīšanas iespēja. Diemžēl vēl arvien Trusted Face funkcijas ir tieši atkarīgas no apkārtējās vides izgaismojuma. Pirkstu nospiedumu sensors strādā tumsā, bet sejas atpazīšana bez priekšējās zibspuldzes nekam nav derīga. Un nav diez ko patīkami naktī pašam sevi apžilbināt, ja arī tavam viedtālrunim ir kārtīga pašiņu priekšējā kamera ar LED zibspuldzi.

    Trusted Face pagaidām neviens ārpus Google nav varējis izmēģināt, attiecīgi nav zināma šīs atbloķēšanas iespējas darbības precizitāte.

    Trusted face 003 Trusted face 002 Trusted face 001

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    23.10.2014 11:48

    Bet ja nu esmu nesejā?

    Artis Abols
    23.10.2014 12:09

    PIN kods.

    user vulgaris
    23.10.2014 13:15

    strādā perfekti uz dev.preview

    edzas
    26.10.2014 02:12

    risinājums varētu būt IR diodes .. bet nu lai viņi paši domā :D

    Reklāma