Web Analytics
More
    Reklāma

    Lattelecom starptautisko konferenci atklās Apple „i” radītājs

    Jaunākie raksti

    Rīgā 6. novembrī norisināsies Lattelecom 9. starptautiskā konference „Bizness un radošums”, ko atklās Kens Segals, kurš 12 gadus bijis Apple radošais direktors un radījis leģendāro „i”, kas kļuvis par iPhone, iPad, iMac, iCloud un citu produktu neatņemamu zīmola sastāvdaļu.

    Ar savām lekcijām konferencē uzstāsies arī citas pasaules līmeņa radošās un sociālās uzņēmējdarbības izcilības – Waze dibinātājs Uri Levins, sociālās uzņēmējdarbības praktiķis Robijs Vitrano, arhitekts un pilsētu futūrists Ēriks Hovelers, kā arī TechHub Riga dibinātājs Andris K. Bērziņš.

    Reklāma

    „Latvijai ir izcilības potenciāls, turklāt būtiskākie resursi atrodas galvenokārt mūsu galvās. Tāpēc Lattelecom jau trešo gadu savā konferenču ciklā iekļauj inovāciju tēmu, lai pašmāju uzņēmējiem sniegtu skatu no malas un ļautu ieklausīties lietpratēju zināšanās. Tās var pārtapt veiksmīgās inovācijās ar iespēju ilgtermiņā veicināt valsts konkurētspēju,” tēmas aktualitāti pamato Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Kens Segals (Ken Segall), kas 12 gadus bijis Apple radošais direktors, radījis reklāmas kampaņu „Think Different” un iekļāvis produktu nosaukumos simbolisko burtu „i”. Viņš dalīsies pieredzē par Apple ceļu uz izcilību, kas ļāva uzņēmumam pārtraukt deviņdesmitajos gados piedzīvoto lejupslīdi un atgriezties virsotnē kā pasaulē vērtīgākajai kompānijai, un palīdzēs Latvijas uzņēmumiem nezaudēt fokusu uz būtiskāko – savā vienkāršībā izcilu produktu vai pakalpojumu.

    Navigācijas aplikācijas Waze dibinātājs Uri Levins (Uri Levine) norādīs uz faktoriem, kas palīdzēja Waze iegūt globāla mēroga popularitāti, kā arī ļaus ieskatīties radošo ideju tapšanas procesā. Savukārt biznesa mentors, tehnoloģiju inkubatora TechHub Riga vadītājs Andris K. Bērziņš piedāvās savu versiju nosacījumiem, kas diktē projekta unikalitāti un dzīvotspēju un palīdz mērķtiecīgi strādāt inovāciju attīstības virzienā.

    Godalgotais arhitekts Ēriks Hovelers (Eric Höweler) iepazīstinās ar intriģējošu skatījumu uz pārvietošanos nākotnē – „Boswash Shareway 2030”. Neraugoties uz Hovelera vīzijas futūristisko ievirzi, viņa pārmaiņu redzējums kļūst arvien aktuālāks un reālistiskāks. Urbānās teritorijas saskaras ar pārapdzīvotības problēmām, kamēr citviet jācīnās par cilvēku noturēšanu. Arī Latvijas ekonomiskie procesi ir veicinājuši darbaspēka aizplūšanu. Vai to varam mainīt, radot starppilsētu mēroga projektus, kas atvieglotu iedzīvotāju pārvietošanos un darbaspēka mobilitāti?

    Uzņēmējs Robijs Vitrano (Robbie Vitrano) atklās, kad atmaksājas sociālā atbildība, un sniegs vērtīgas atziņas par attīstību nenoteiktības laikmetā. Pēc viesuļvētras Katrīna, kas 2005. gadā appludināja 80% Ņūorleānas teritorijas, Robijs Vitrano pievērsās sociālajai uzņēmējdarbībai, aicinot līdzīgi rīkoties arī citus pilsētas uzņēmējus. Viņa stāstījumā meklējamas līdzības ar pārmaiņām, ko pēc ekonomiskās lejupslīdes piedzīvojuši Latvijas uzņēmēji.

    Šī ir jau 9. Lattelecom starptautiskā konference par Latvijā un pasaulē svarīgiem ekonomikas un sociālpolitikas jautājumiem. Ik gadu tā tiek veidota par aktualitātēm, kas ļauj būt soli priekšā ekonomikas cikliskumam – aplūkojot tēmas no pārmaiņu vadības līdz inovāciju ekonomikai, kas tika aizsākta jau 2013. gadā konferencē „Ideja. Darbs. Rezultāts.”

    Lattelecom 9. starptautiskās konferences „Bizness un radošums” tiešraidi 6. novembrī no plkst. 11.00 būs iespējams vērot portālā http://conference.lattelecom.lv/, Lattelecom Interaktīvajā un Interneta televīzijā.

    Bizness_un_radosums_2014

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma