Web Analytics
More
    Reklāma

    Šī gada trešo ceturksni LMT noslēdz ar rekordaugstu klientu skaitu un 38 miljonu eiro peļņu

    Jaunākie raksti

    Šī gada trešo ceturksni Latvijas Mobilais Telefons (LMT) pabeidzis ar visaugstāko klientu skaitu kopš LMT dibināšanas – 1 122 091. Tas ir gandrīz par 35 tūkstošiem klientu vairāk nekā pagājušajā gadā. Šogad LMT izdevies arī paaugstināt efektivitāti, palielinot trešajā ceturksnī peļņu no pamatdarbības jeb EBITDA* līdz 31% jeb 38 miljoniem eiro.

    LMT apgrozījums šī gada trešajā ceturksnī ir 123 miljoni eiro. Lai arī LMT mobilo sakaru bizness attīstās, kopējo naudas plūsmu ietekmē regulatīvi noteiktā starpsavienojumu tarifu samazināšana.

    LMT prezidents Juris Binde: „LMT turpina būt industrija celmlauzis, ieguldot tīkla attīstībā ievērojami vairāk nekā pārējie tirgus dalībnieki. Mūsu klientiem vieniem no pirmajiem Eiropā bija iespēja sākt izmantot ātrgaitas 4G tīklu. Tagad, investējot datu pārraides attīstībā vairāk nekā 85 miljonus eiro, 4G tīkls pieejams jau 72% Latvijas iedzīvotāju. Pēc viņu atsauksmēm redzam, ka 4G ir būtiski izmainījis lietotāju pieredzi ar mobilo internetu un līdz ar to strauji pieaug LMT interneta lietotāju skaits gan telefonā, gan datoros mājās un birojā.”

    Septembra beigās LMT atklāja jau 500. LMT 4G bāzes staciju, kamēr citi tirgus dalībnieki vai nu vispār nav sākuši ieviest 4G vai arī tuvojas pirmajām 50. LMT turpina investēt tīkla attīstībā, lai 4G ātrgaitas internets būtu pieejams visā Latvijas teritorijā.

    Ļoti veiksmīgs LMT izdevies augusta beigās ieviestais piedāvājums Atvērtais, kas palielinājis vidēji nedēļā pārdoto viedtālruņu apjomu par 60%. Savukārt oktobrī LMT izveidojis speciālu viedtālruņu zinību ciemu LMT mājas lapā – lmt.lv/ciemos, kur iedzīvotāji var izzināt kā pilnvērtīgāk izmantot savas gudrās ierīces.

    *EBITDA – uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Miks Milbergs
    17.10.2014 17:14

    Vai šajā gadījumā – uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, neskaitās ka ieņēmumi? Saprotu, ka wipedia tā ir definējusi, bet tomēr.

    Akone
    17.10.2014 23:48
    Reply to  Miks Milbergs

    Nē, tā gluži nebūs. Nav tik vienkārši. Padomā pats, ja apgrozījums ir 123 M eur, tad varētu būt, ka ieņēmumi ir tikai 38 M eur? Tādā gadījumā butu mīnusi. :)

    Marcis Buhholcs
    20.10.2014 16:25

    Ļoti ceru, ka vismaz daļu no šīs peļņas LMT ieguldīs 4G tīkla uzlabošanā, jo brīvdienās un vakaros, solīto 20Mbps vietā ir zem 3.

    Reklāma