Web Analytics
More
    Reklāma

    HP no nākamā gada 15. janvāra izbeigs webOS atbalstu

    Jaunākie raksti

    webOS ir operētājsistēma, kas sākotnēji darbināja Palm digitālos asistentus un viedtālruņus. Pēcāk operētājsistēmu pārņēma Hewlett-Packard, kas to padarīja par atvērtā koda programmatūru. Tālāk jau webOS nonāca LG rokās, kur operētājsistēma veiksmīgi darbina viedos televizorus. Visu šo pārceļojumu laikā webOS operētājsistēma saņēma dažādus nosaukumu papildinājumus.

    webOS operētājsistēma gājusi no rokas rokā un tagad ar to strādā LG, izmantojot webOS viedajos televizoros, bet ne par to ir stāsts. webOS pamatā zināma kā Palm digitālo asistentu un viedtālruņu operētājsistēma. HP ziņo, ka grasās ar 2015. gada 15. janvāri pārtraukt Palm webOS uzturēšanu. Tas nenozīmē, ka pēkšņi 15. janvārī viedtālrunis beigs savu darbību, bet gan to, ka sadzīvot ar Palm webOS kļūs daudz grūtāk.

    Reklāma

    Pirmkārt Palm webOS nāksies iztikt bez aplikāciju veikala un satura ielādes no tā. Nebūs iespējams atjaunot pasūtīto saturu no veikala. Nebūs pieejas arī Palm webOS datu dublējuma kopijām. Lietotāji nevarēs atjaunot pazaudētās paroles un palēnām Palm webOS izplēnēs no mūsu atmiņām kā viedierīču operētājsistēma.

    Šobrīd tiek baumots, ka LG grasās ar webOS iedzīvināt arī viedpulksteņus. LG ir viens no tiem ražotājiem, kam Google nodevusi tiesības veidot Android Wear viedos pulksteņus. Klīst arī runas, ka webOS pulkstenis ir projekts, kam nekad nebūs lemts nonākt pie pircēja. Pat pats fakts, ka LG izlēmis webOS ievietot pulkstenī, esot ne visai ticams un realizējams.

    LG paspārnē esošās webOS driskas netiks skartas pēc HP atbalsta pārtraukšanas.

     

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma