Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē iPad Air 2, iPad mini 3 planšetdatorus un jaunos iMac un Mac mini datorus

    Jaunākie raksti

    Vakar īpašā pasākumā, kura teksta tiešraidē varēja sekot arī Kursors.lv, Apple pastāstīja, ka pagaidām ir saņēmusi labas atsauksmes par jaunajiem nesen prezentētajiem iPhone 6 viedtālruņiem. iPhone 6 Apple nosauc par savu startā visvairāk pārdoto iPhone. Sarunā par Apple Pay mobilo maksājumu sistēmu Apple vadītājs Tims Kuks norādīja, ka līdz nākamā gada beigām to atbalstīs jau 500 bankas un lielākās ASV tirdzniecības ķēdes. Šī sistēma būs publiski pieejama jau no nākamās pirmdienas. Savukārt, Apple Watch viedpulkstenis pārdošanā nonāks nākamgad, taču jau no nākamā mēneša izstrādātāji tiks pie WatchKit izstrādes rīkiem, lai varētu sākt veidot aplikācijas šim jaunajam produktam. Pasākumā tika prezentēta arī uzlabotā iOS 8.1 mobilo ierīču operētājsistēmas versija un OS X Yosemite Mac datoru operētājsistēmas versija. iOS 8.1 būs pieejams no nākamās pirmdienas, bet OS X Yosemite uz saviem Mac datoriem var uzstādīt jau šodien.

    Apple iPad Air 2 un iPad mini 3

    design_large

    Reklāma

    Uz skatuves atkal atgriezās Tims Kuks un pastāstīja, ka kopumā Apple ir pārdevis vairāk nekā 225 miljonus iPad planšetdatoru un šī gada 3 ceturksnī pārdodot 70 miljonus iPad pārspējis visus datoru ražotājus. Tomēr daudz lielāka nozīme ir tam, ka šim produktam ir 100% apmierināti lietotāji. Diez no kurienes Tims izrāvis tādus datus.

    1413481176384897

    Kad slavas dziesmu dziedāšana pabeigta, Tims atrādīja jauno iPad Air 2 planšetdatoru. Tā ir uzlabota “lielā” iPad versija, kas nu ir kļuvusi vēl plānāka un tagad ir tikai 6.1 mm bieza ierīce. Tādējādi tas ir pats plānākais jelkad radītais iPad planšetdators. Ierīces svars ir 435 grami.

    9.7 collu displejam ir 2048 x 1536 pikseļu izšķirtspēja un jaunajā ierīcē displeja slāņi (LCD, skārienu sensori, aizsargstikls) ir sakausēti kopā un tādējādi panākts, ka to starpā nav gaisa. Tādējādi attēls ir vēl košāks un likvidēti atspīdumi. Apple pat saka, ka jaunā iPad Air 2 displejs ir pasaulē labākais tieši atspīdumu ziņā.

    Ierīci darbina jaunais 64 bitu A8X procesors, kas ir speciāli radīts šim planšetdatoram un tādējādi tas ir arī pats ātrākais iPad. Klāt nākušais M8 papildus procesors uzskaita ierīces kustības (noderēs, piemēram, fitnesa aplikācijām) un, gluži tāpat kā jaunie iPhone 6, ar iebūvēto barometra sensoru prot noteikt kādā augstumā atrodas ierīce. Par spīti lielajai jaudai, tas arī joprojām nodrošina līdz 10 stundu ilgu darbību ar vienu uzlādi. Praksē visi šie uzlabojumi nozīmē to, ka ar jauno iPad ātrāk varēsim atvērt aplikācijas un spēles. Spēles uz šīs ierīces darbosies īpaši labi, jo A8X procesors grafikas ziņā ir 2.5 reizes veiktspējīgāks par iepriekšējās paaudzes A7 procesoru, kas darbina pirmās paaudzes  iPad Air planšetdatoru. Tāpat ierīce daļā gadījumu varēs noderēt arī darbām, jo nu jaudas ir pietiekami, lai uz tās veiktu foto un video apstrādes darbus vai pat nodarbotos ar 3D vai CAD modelēšanas darbiem.

    2014-10-17_0851

    Prezentācijā Apple uzsvēra to, ka iPad arvien vairāk tiek izmantoti fotografēšanai un jaunais iPad Air 2 ir aprīkots ar uzlabotu iSight kameru. Tai ir 8 megapikseļu sensors un ar to varēsim uzņemt 1080p HD izšķirtspējas video. Apple prezentācijā daudz laika pavadīja skaidrojot par uzlaboto attēlveidošanas signālu procesoru, kas ļauj uzņemt vēl labākus attēlus un video. Beidzot līdz iPad planšetdatoriem ir atceļojuši palēninātās un paātrinātās video uzņemšanas režīmi, ko esam redzējuši uz mūsu iPhone viedtālruņiem. Uzlabojumus ir piedzīvojusi arī FaceTime priekšējā kamera, kas tahad spēj uztvert vairāk gaismas un tādējādi radīt kvalitatīvākus attēlus. Tas nozīmē labākus videozvanus. Tāpat kā iPhone 6, arī ar jauno iPad tagad varēs veikt labākus selfijus. Un līdz ar iOS 8 un OS X Yosemite visi ar iPad uzņemtie attēli un video (arī ar labojumiem) būs pieejami arī pārējās ierīcēs.

    new_advanced_large

    Jaunajam iPad Air 2 tagad ir arī Touch ID pirkstu nospiedumu sensors, kas ļauj to vieglāk atbloķēt, veikt pirkumus Apple App Store, iBooks un iTunes veikalos, kā arī līdz ar iOS 8 izmantot arī citās aplikācijās. Tas noderēs arī, lai veiktu Apple Pay maksājumus.

    touchunlock_large

    Jaunajam iPad Air 2 ir uzlabota arī bezvadu savienojumu darbība. Tagad tas WiFi tīklos spēj nodrošināt līdz 866 Mbps ātras lejupielādes un mobilo tīklu lejupielāžu maksimālais ātrums ir 150 Mbps.

    Gaiši un tumši pelēkajai krāsai tagad pievienojas arī zelta krāsojums. Šī iespēja ir nākusi klāt arī jaunajam “mazajam” iPad mini 3, kura vienīgā atšķirība no iPad mini 2 ir iekļautais Touch ID sensors. Visādi citādi tas ir tas pats vecais labais iPad mini 2.

    Šobrīd aktuālais iPad piedāvājums sākas no pirmās paaudzes iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Air un iPad Air 2. Zemāk var apskatīt jaunās cenas (tās šoreiz ņemtas no Īrijas Apple tīmekļa vietnes). Līdzīgas cenas jaunajām ierīcēm varam gaidīt arī Latvijā. Jaunās ierīces pārdošanā nonāk jau no šodienas un drīzumā varam tās gaidīt arī Latvijā.

    2014-10-17_0905

    Apple iMac ar Retina displeju un jaunais Mac mini

    intro_fallback_xlarge
    27 collu iMac ar Retina 5K displeju

    Lai arī ļaudis ļoti gaidīja MacBook Air ar Retina displeju, Apple šajā ziņā viņus nespēja iepriecināt. Tomēr nevar teikt, ka nebija nekādas prieka vēsts. Vakar Apple prezentēja jaunu 27 collu iMac galddatora versiju, kas aprīkots ar īpaši augstas 5K (5120 x 2880 pikseļu) izšķirtspējas Retina HD displeju. Apple to sauc par pasaulē augstākās izšķirtspējas displeju. Datoru var aprīkot ar 4 GHz Intel Core i7 procesoru un līdz 3 TB Apple Fusion Drive datu uzglabāšanai. Papildus ierīces Apple aicina pieslēgt caur Thunderbolt 2 pielsēgvietām un norāda, ka uzlabota arī WiFi bezvadu interneta darbība, līdz 1.3 Gbps ātrumam lejupielādēm. Jaunais dators maksās sākot no 2499 ASV dolāriem un nopērkams jau no šodienas.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jZ5n6sxZyEQ]

    hero_image_large
    Jaunais Mac mini galddators

    ports_large

    Pasākumā Apple pastāstīja arī par atjaunoto Mac mini datoru. Tagad tas darbojas ar 4. paaudzes Intel Core procesoru, Intel Iris vai Intel HD 5000 grafiskajām kartēm un nodrošina 802.11ac bezvadu interneta standartu ļoti ātrai datu pārraidei. Tam ir arī 2 Thunderbolt 2 porti un Apple to dēvē par pasaulē visenergoefektīvāko galddatoru. Ierīces cena ir samazināta par 100 dolāriem un tagad maksās sākot no 499 dolāriem. Pieejams no šodienas gluži tāpat kā jaunais iMac.

    Sausais atlikums

    Šajā pasākumā Apple atrādīja jau esošu produktu uzlabotās versijas un varēja just, ka Tims Kuks ļoti uzsver to, ka Apple ir uzņēmums, kas pats rada gan lieliski nostrādātas ierīces, gan programmatūru un servisus. Tā ir laba stratēģija, jo vienīgā ļauj panākt to, ka gala lietotāja pieredze ir patīkama un veiksmīga. Viss gluži vienkārši darbojas. Kamēr Google ar Android un Microsoft ar Windows mēģina savas platformas darbināt uz visām iespējamām un neiespējamām ierīcēm, tām ir jācīnās ar dažādām savietojamības problēmām, kas praksē parasti izpaužas kā dažnedažādi gļuki un bremzes. Plus, ražotāji mēdz veidot izcili briesmīgus produktus, kas grauj arī platformas prestižu. Toties šāds modelis lietotājiem ir izteikti lētāks un lielajam vairumam cilvēku cena ir noteicošais elektronikas produkta izvēles aspekts.

    Es domāju, ka ir jāpagaida kad jaunie produkti atceļos uz Latviju un jāpaskatās kā tas viss darbojas kopā. OS X Yosemite jau no rīta uzliku lejupielādēties un vakarā uzstādīšu uz sava MacBook Air. Mani māc ziņķāre kā darbosies jaunās kontinuitātes funkcijas, kad dati un zvani būs ērti pārnesami starp datoru un mobilajām ierīcēm. Vienīgi Mac mini atjauninājums uzjundīja vēlmi iegādāties šo ierīci, jo MacBook Air nav īsti ērti pieslēdzami divi monitori un es vairs nespēju normāli pastrādāt tikai ar vienu monitoru. Bet tā jau ir man specifiska darba problēma un vēlme.

    Ko tu gaidīji un sagaidīji no šī Apple pasākuma? Vai plāno iegādāties kādu no jaunajiem produktiem?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lietotājs
    17.10.2014 09:58

    Gaidīju kad būs OS X Yosemite, saimniecībā ir viens ābols tikai MacBook Air, bet ar to pietiekoši esmu apmierināts, izslēdzot Wifi un ekrānu uz 60% spilgtumu var izmantot kā piezīmjgrāmatu pat 18h… neko tādu ar windows vai linux nevar dabūt gatavu. Ceru, ka nesačakarēs baterijas darbības laiku. Un rodas kārdinājums arī viedajamtelefonam manīt fronti….

    Kristaps Lācis
    17.10.2014 10:12
    Reply to  Lietotājs

    “Izslēdzot Wifi un ekrānu uz 60% spilgtumu var izmantot kā piezīmjgrāmatu
    pat 18h… neko tādu ar windows vai linux nevar dabūt gatavu.” – Nemuldi. Var gan(vismaz ar linux).

    Naurelijs
    20.10.2014 10:25
    Reply to  Lietotājs

    Yosemite sen jau ir kā pieejams beta versijās, kā arī tagad ir pieejama finish versija.

    +-
    17.10.2014 10:27

    Nu tad beidzot Retina ekrāns uz iMac :) gaidīju jau pagājušo gad, bet … tikai tagad, labi, ka tā.
    Varēs iepirkt jauno iMac 5K modeli! ( bet tās sūda planšetes gan var miskastē lidināt, domātas laikam blondajām mājsaimniecēm :D )

    Rūdis
    17.10.2014 11:27
    Reply to  +-

    iMac ir darbam (dizaineriem, datorgrafiķiem utt.) iPad ir spēļmantiņa – smuka, dārga, populāra, bet tikai spēlmantiņa. iMac 5K ir labais (ja to reāli vajag darbam)!

    Rūdolfs Putniņš
    17.10.2014 11:37

    Es tik prātoju, kas noticis ar 32GB versijām? Čipi izsīkuši, vai arī es esmu vienīgais šai boulinga zālē, kam tieši 32nieks liekas noderīgākais?

    17.10.2014 12:15

    Josemīts vizuāli mani neuzrunā. Plakanas viendabīgas ikonas. Pazudusi smukā animācija, kad aplikāciju minimzē- tagad tā vienkārši pazūd, nevis itkā ar putekļusūcēju tiek ievilkta. Bet tā tīri subjektīvi šķiet, ka makbuks ir ātrāks.

    Continuity pagaidām nevaru novērtēt, jo neriskēju uz iPhone 4S likt iOS 8. Uz viena jau uzliku un tagad nožēloju, ka pasteidzos nesagaidot pirmos fui. Sagaidīšu pirmdien iOS 8.1 un tad manīs.

    No prezentācijas neko tādu negaidīju, bet iPad Air 2 uzrunāja.

    Naurelijs
    20.10.2014 10:32
    Reply to  Ivars Krafts

    Manā skatījuma Yosemite dizains ir perfekts. Kad iznāca iOS 7, sapņoju, ka reiz OSX arī tāds būs. Mūsdienās Flat dizains dominē, tas izskatās krietni tīrāks.

    Animācija nav pazudusi, man viņa vēljoprojām ir, respektīvi, tāda pati kāda bija uz Mavericks. Iemet aci settingos, iespējams pats esi viņu atslēdzis.

    Rūdolfs Rancāns
    17.10.2014 13:10

    Nu, tad beidzot datoru ekrāni apdzen telefonus izšķirtspējā. Jaunais iMac ļoti kārdinošs.

    Falks
    17.10.2014 15:52

    Apple no sava konta video vēsta par 5K ekrāniem, bet pats video ir max 720p. Ir grūtāk noticēt šim vēstījumam.

    Smecernieks
    18.10.2014 09:13

    Man kaut kā to Yosemite bail likt, ka nesačakarējās kaudze ar warezotajām aplikācijām, kā ir bijis iepriekš, uzmetot update pirmajā dienā. Turklāt arī uzlabotā iOs integrācija, kas laikam ir galvenā fīča, nav tik ļoti nepieciešama… Laikam palieku vecs. Sēdēšu uz Maverics, kamēr nenogriezīs supportu ;)

    Māris Stiglics
    18.10.2014 21:35

    Vai tad Yosemite jau ir pieejams? Manam iMac tas netiek piedāvāts.

    18.10.2014 21:39

    Jā, Yosemite ir lejupielādējams jau no nakts uz piektdienu. Es pats piektdienas vakarā to uzstādīju uz sava MacBook Air un pagaidām pētu kas te jauns.

    Māris Stiglics
    18.10.2014 21:42

    Vai atjauninājuma pieejamība ir atkarīga no valsts? Es dzīvoju Vācijā.

    18.10.2014 21:43

    Jābūt pieejamam visur. Apskaties Mac App Store.

    Māris Stiglics
    18.10.2014 22:02

    Savādi. Man ir OS X 10.9.5 – Mavericks, bet vienīgais apdeits, ko patlaban piedāvā App Store, ir jauna iTunes versija. Jāteic, ka neesmu sevišķi advancēts Mac lietotājs un, iespējams, kaut ko nesaprotu.

    18.10.2014 22:04

    Hm, neesmu drošs, ka to rāda pie atjauninājumu sadaļas. Loģiski spriežot gan būtu jārāda. Apskaties Featured lapu, tur (vismaz man) rāda pašā augšā. Ja nav, tad pamēģini pameklēt pēc “Yosemite”.

    Te tiešā saite: https://itunes.apple.com/us/app/os-x-yosemite/id915041082?mt=12

    Māris Stiglics
    18.10.2014 22:15

    Paldies! Izdevās atrast ar search. Pazīstams Mac spečuks teic, lai pagaidām neuzstādot un nogaidot, līdz Apple novērsīs bērnu slimības.

    18.10.2014 22:18

    Tas ir labs ieteikums. Man ikdienā uz datora negriežas kaut kādas pārāk nopietnas problēmas un uzreiz noriskēju uzinstalēt jauno versiju. Ir šādi tādi sīkumi, kas nedarbojas kā nākas, bet principā nav nekas krimināls un lietot var.

    Naurelijs
    20.10.2014 10:24

    “Lai arī ļaudis ļoti gaidīja MacBook Air ar Retina displeju, Apple šajā ziņā viņus nespēja iepriecināt. Tomēr nevar teikt, ka nebija nekādas prieka vēsts.”

    Šaubos, ka kaut kas tāds varētu būt tuvākā laikā. Ja Air būs retina, tad kāda jēga ir no MacBook Pro? Jaunākais brālis apēdīs vecāko

    Armands Bērziņš
    24.10.2014 00:58
    Reply to  Naurelijs

    Retina MBA būšot viena versija ar 12″ ekrānu un varētu iznākt nākamgad vasarā. Te ir visādas zināmas problēmas, lai retina ekrāns neestu par daudz baterijas un procesoru. Un mazākais diez vai apēstu vecāko, bija tak laiks kad pastāvēja gan 13″ MBP un MBA, taču 13″ MBP visi speci bija labāki, par ne tik ļoti augstāku cenu, tāpēc tas pat bija izdevīgākais variants… Domāju, kā tas arī saglabātos.

    Reklāma