Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT korporatīvajiem klientiem piedāvās mobilo ierīču drošības un pārvaldības pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Google “Our Mobile Planet” pētījuma dati vēsta, ka 38% no visiem telefoniem Latvijā ir viedtālruņi un tos arvien aktīvāk izmantojam ne tikai privātajām, bet arī darba vajadzībām. Samsung Living Business pētījumā, kas veikts aptaujājot nodarbinātus respondentus no visām trīs Baltijas valstīm, noskaidrots, ka 65% cilvēku izmanto telefonu kā darba, tā privātajām vajadzībām un 45% darba telefonu izmanto arī kāds cits cilvēks (piemēram, ģimenes loceklis). Savukārt, LMT pasūtītajā aptaujā, kas veikta šoruden, noskaidrots, ka Latvijas uzņēmumos visbiežāk lietotie operatora risinājumi ir internets telefonā, mobilais internets datorā vai planšetdatorā un zvani uz ārzemēm. Tikai 10% respondentu atzinuši, ka izmanto mobilo iekārtu drošības pakalpojumus.

    Un tas viss par spīti tam, ka mūsdienās arvien biežāk dzirdam par datu noplūdi (vairumā gadījumu dati ir krietni svarīgāki par kailfoto). Īpaši liels datu noplūdes risks ir mobilajām ierīcēm, ko darbinieki mēdz iedot citiem cilvēkiem vai nozaudēt. 2012. gadā drošības risinājumu izstrādātājs Symantec “nozaudēja” 50 speciāli sagatavotus viedtālruņus, kuros bija gan privāti, gan uzņēmumu dati, ar mērķi noskaidrot ko mēģinās darīt to atradēji. 89% atradēju telefonos mēģināja piekļūt personiska rakstura informācijai, 83% – korporatīva rakstura informācijai, 57% – failam “Manas paroles”, 53% – failam “Algu raksts”, 45% – korporatīvajam e-pastam un 43% internetbankai.

    Reklāma

    LMT saviem korporatīvajiem klientiem testa režīmā sāk piedāvāt EMM (Enterprise Mobility Management) rīku, kas par nelielu ikmēneša maksu (daži eiro mēnesī katrai “pieskatāmajai” ierīcei) piedāvās mobilo ierīču pārvaldību.

    LMT korporatīvo risinājumu vadītājs Sandis Riņķis par jauno pakalpojumu saka šādi: “Šobrīd LMT testa režīmā piedāvā mobilo ierīču drošības un pārvaldības pakalpojumu, kas uzņēmumiem par pāris eiro mēnesī ļaus nodrošināt drošu biznesa informācijas izmantošanu viedtālruņos un planšetdatoros. Šobrīd viedtālruņi Latvijā ir aptuveni 30% Latvijas iedzīvotāju un to izplatība strauji pieaug. Arvien plašāk viedtālruņu iespējas izmanto arī darba vajadzībām, bet, atšķirībā no darba datora, mobilās ierīces Latvijā bieži vien īpaši neaizsargā. Ar jauno LMT pakalpojumu uzņēmums centralizēti varēs, piemēram, ierobežot veidu un vietu, kur saglabāt uzņēmējdarbībai konfidenciālos datus, kas tiek sūtīti e-pasta pielikumos, kā arī citu uzņēmuma informācijas lietošanu. Šādi risinājumi ir būtiski, lai nodrošinātos pret datu noplūdes, finanšu un reputācijas riskiem.

    Pašiem darbiniekiem arī šī būs papildu drošības sajūta, piemēram, ja viedtālrunis vai planšetdators tiek nozagts vai nozaudēts, jo šis risinājums ļauj attālināti izdzēst ierīces saturu, lai tas nebūtu pieejams citiem.

    Uzņēmumi jauno LMT mobilo ierīču drošības un pārvaldības pakalpojumu var lietot izmantojot vai nu savus datu centrus vai arī izvēloties LMT nodrošināto mākoņrisinājumu. Pakalpojums komercrežīmā būs pieejams no nākamā gada, bet šobrīd jebkurš uzņēmums var pieteikties to izmēģināt.”

    EMM izveido drošu vidi uz mobilajām ierīcēm un aizsargā uzņēmumu pret informācijas un datu noplūdi. Tas ļauj samazināt finanšu un reputācijas zaudēšanas riskus. Ar šo rīku uzņēmumi var centralizēti un attālināti pārvaldīt mobilo ierīču iestatījumus un aplikācijas (to uzstādīšanu un uzturēšanu). Ierīces ir iespējams monitorēt reālā laika režīmā atbilstoši uzņēmuma drošības prasībām. Ierīču pārvaldnieki var attālināti pieslēgties ierīcēm un palīdzēt lietotājiem ar iestatījumu maiņu vai aplikācijas lietošanu. LMT EMM tehnoloģiskais partneris ir Famoc un ar šo rīku var pārvaldīt Android, iOS, Windows Mobile, Windows Phone 8, BlackBerry un pat S60 platformas ierīces. Pašu rīku var izvietot (hostēt) pie LMT vai arī savā uzņēmumā un tā uzstādīšana ir relatīvi vienkārša. Prezentācijā Sandis Riņķis izteicās, ka to var darbināt pat uz portatīvā datora (rīks faktiski ir Linux distributīvs ar savu datu bāzi).

    LMT EMM komerciāli būs pieejams no 2015. gada janvāra, taču jau tagad to var izmēģināt. Ja ir radusies interese, padod ziņu savam korporatīvo klientu menedžerim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma