Web Analytics
More
    Reklāma

    Zinātnieki uzskata, ka Mars One misija lemta totālai neveiksmei

    Jaunākie raksti

    Pirms kāda laika visā pasaulē, un arī pie mums Latvijā lielu sajūsmu izsauca privātais projekts Mars One. Projekts paredz ceturtās planētas, Marsa kolonizāciju. Un kā nu ne, ja tā ietvaros piedalīties izvēlēts arī cilvēks no Latvijas. Taču ne visi šai pasaulē ir tādā gigantiskā sajūsmā par šo projektu. Tā zinātnieki no Masačūsetsas tehnoloģiskā institūta (MIT) ir veikuši projekta analīzi, un paziņojuši nebūt ne pozitīvākās prognozes.

    Zinātnieki paziņojuši, ka pirmie projekta dalībnieki, kuri ieradīsies uz Marsa, nomirs tur jau pēc aptuveni 68 dienām. Turklāt iemesls būs pats banālākais, kā pirmais iemesls būs tas, ka viņiem pietrūks pārtikas. Vēl arī zinātnieki paziņojuši, ka pat ideālos apstākļos Marsa kolonistiem nāksies ar graudaugiem apsēt četrreiz lielākas teritorijas kā plānots, lai iegūti pieņemamu ražu. Tāpat arī šis darbības rezultātā pastāv iespēja pārsātināt kolonistu telpās esošo gaisu ar skābekli, kas savukārt draud ar ugunsgrēkiem.

    Reklāma

    Tāpat arī zinātnieki secinājuši, ka lai nogādātu kravas uz Marsu, nāksies veikt pārāk daudz raķešu startu, bet tālāk nepieciešamo rezerves daļu un komponentu piegādes cena būs astronomiska. Ir arī citi iemesli, kuri ļauj MIT zinātniekiem izdarīt tikai vienu secinājumu – ar esošajām tehnoloģijām Marsa kolonizācija līdz 2030. gadam kā to paredz Mars One misija, nav iespējama. Ar pilnu ziņojuma tekstu var iepazīties, lejupielādējot to no MIT mājas lapas.

    AvotsMIT
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kriistaaps
    17.10.2014 09:04

    kamēr globāli cilvēki prātos un domās par ‘vecajiem labajiem laikiem’ tikmēr arī nekas nenotiks! Beidzot klausīties savu skonto un dzīvot pagatnē!!!!

    Reklāma