Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un Facebook piedāvā savām darbiniecēm apmaksāt olšūnu sasaldēšanas procedūru

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts par to, ka tehnoloģiju jomā ir īpaši jūtama darbinieku diskriminācija pēc to dzimuma un rases. Lielāko daļu tehnoloģiju amatu aizpilda vīrieši un viņi arī saņem būtiski lielākas algas nekā sievietes. Tām jau agrā jaunībā ir jāizvēlas starp karjeras attīstīšanu un ģimenes veidošanu.

    Lai mazinātu šo plaisu attieksmē pret sievietēm, Apple un Facebook savām darbiniecēm sāk piedāvāt apmaksāt olšūnu sasaldēšanas procedūras. Tipiski tās maksā aptuveni 10 000 ASV dolārus un vēl 500 dolārus gadā par ģenētiskā materiāla uzglabāšanu. Facebook darbiniecēm sola apmaksāt līdz 20 000 ASV dolāru un Apple šādu palīdzību piedāvās sākot no nākamā gada sākuma. Apple piedāvā pagarinātus apmaksātus pēcdzemdību atvaļinājumus (ASV pēc dzemdībām sievietēm pienākas tikai 2 nedēļu apmaksāts atvaļinājums) un palīdz apmaksāt visus ar bērnu adopciju saistītos izdevumus.

    Reklāma

    Šādi uzņēmumi cenšas ilgāk paturēt darbā savas darbinieces un attālināt viņu ģimenes veidošanas procesu. Ir gan jāņem vērā, ka olšūnu sasaldēšanas procedūra nav 100% garantija, ka sievietei izdosies radīt pēcnācējus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma