Web Analytics
More
    Reklāma

    10 lietas, kuras vēlams zināt pirms uzstādiet Windows 10 TP

    Jaunākie raksti

    Jau pāris dienas ir pieejama lejupielādei un instalācijai Windows 10 Technical Preview operētājsistēmas versija. Pagaidām lielākā tiesa tās lietotāju/izmēģinājuma trusīšu atzīmē tās darbības stabilitāti. Taču Microsoft ir apkopojuši 10 lietas, kuras būtu vēlams zināt un atcerēties, pirms jūs savā datorā instalējiet Windows 10 TP.

    1. Jūs variet uzstādīt Windows 10 TP, ja esiet ieinteresēti

    Reklāma

    • Testēt zaļu un negatavu produktu, un dalīties savos iespaidos par tā darbību,
    • Jums nav iebildumu pret to, ka jūsu sistēmas saskarne izmainīsies testēšanas procesa laikā,
    • Jums ir apjausma par to, kas notiek datorā, un jūs paši spējiet novērst elementāras problēmas,
    • Jūs spējiet veikt datu rezerves kopijas izveidi, noformatēt cieto disku, instalēt jaunu OS no „nulles” un atjaunot iepriekšējo OS versiju,
    • Ziniet kas ir ISO fails, un kā ar to pareizi darboties,
    • Neuzstādiet Windows 10 savā pamatdatorā.

    2. Drošība.

    Var gadīties dažādas negaidītas un pēkšņas kļūdas, kuras var sabojāt lietotāja dokumentus, vai citus failus, tāpēc jābūt gatavam jebkurā brīdī veikt ārkārtas datu atjaunošanu. Daži printeru, u.c. tehnikas modeļi var būs nesavietojami ar jauno Windows 10 TP. Iespējamas arī problēmas ar dažu programmu instalēšanu vai pieslēgšanos tīklam.

    3. Datu aizsardzība

    Microsft ir atjaunojuši konfidencialitātes noteikumus attiecībā uz Windows 10 Technical Preview versiju. Tas nozīmē, ka ja uzstādītā OS datorā sāks darboties nestabili, MS speciālisti ir tiesīgi izpētīt lietotāja sistēmas failus. Līdz ar to, sazvērestības teorijas lietotājiem tālāk pat nelasīt, un Windows 10 TP neaiztikt.

    4. Aparatūras savietojamība

    Windows 10 TP versijai vairumā gadījumu ir jāstrādā korekti ar to aparatūru, uz kuras tika darbināta Windows 8.1 OS. Taču pastāv iespēja, ka atsevišķas programmās nāksies pārinstalēt, kā arī atsevišķos gadījumos dažā ierīcēm būs jālejupielādē un jāpārinstalē draiveri.

    5. Strādāt ar Windows 10 Technical Preview versiju vēlams tikai izmantojot salikumu „pele + klaviatūra”. Tas arī nosaka korektu informācijas un komandu ievadi un izpildīšanu.

    6. No tā seko, ka ja jums ir ierīce ar skārienjūtīgo ekrānu, ļoti iespējams, ka ik pa laikam var gadīties kādi negludumi darbībā vai nelielas problēmas.

    7. Ja jūs atjauniniet Windows 7 vai Windows 8.1 operētājsistēmu, visi jūsu lietotāja faili saglabāsies pilnībā. Gadījumā ar Windows Vista, sistēmas iestatījumi saglabāti netiks.

    8. Windows 10 automātiskā atjaunināšanas sistēma ir un paliks ieslēgta piespiedu kārtā. Tas nozīmē, ka ja OS būs pieejami atjauninājumi, dators tos pats lejupielādēs un instalēs. Atslēgt automātisko atjaunināšanu nevarēs.

    9. Sistēmas prasības tam, lai uzstādītu Windows 10 TP būtībā ir identiskas ar tā, kādas ir jūsu datoram, ja tas strādā ar Windows 8.1.

    • Procesors 1 GHz, vai ātrāks,
    • 1 GB operatīvās atmiņas 32 bitu sistēmai, vai arī 2 GB 64 bitu sistēmai,
    • 16 GB brīvas vietas cietajā diskā,
    • Videokarte ar DirectX 9 atbalstu,
    • Pagaidām tiek atbalstīta tikai angļu, vienkāršā ķīniešu un portugāļu valoda.

    10. Iespējas atjaunot sistēmu iepriekšējā variantā.

    Lai to izdarītu, jums būs nepieciešama Windows rezerves kopija cietajā diskā (Windows Vista vai Windows 7 gadījumā), vai arī USB zibatmiņā, gadījumā ja lietojat Windows 8 vai Windows 8.1.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    valis
    03.10.2014 14:19

    lai testētu win10 izmantojiet virtualbox – ne bēdu ne raižu.
    64bit versija strādāja pat ar 1GB ram

    Henrijs
    04.10.2014 22:09

    Šodien uzinstalēju, gribēju pamēģināt, bet, kad pat Avast un Nvidia atteica instalāciju, bet Chrome vērās vaļā tikai katru otro reizi, sapratu, ka jānogaida līdz programmu atbalstam.

    Remarx
    05.10.2014 21:16

    Es pat nevarēju uzinstalēt šo, lai gan nav pirmā reize kad datoram pārinstalēju OS. Vispār melns ekrāns un ne soli tālāk.

    norics
    02.02.2015 23:25

    labak neinstalēt ,dažas fičas nedarbojās . cik labi ka varēju dabūt atpakaļ veco windows

    norics
    02.02.2015 23:32

    es jau dabūju windows10 tp . man nepatika, tur tikai ir angliski ,dizains ir pa košs kontūras . ari dažas pogrammas nedarbojas .

    linda
    24.10.2015 12:06

    pirmo reizi kad ieliku w10 viss gaja ideali, bet tad kad otru reizi no pasa Microsoft noladeju w10 tad vairs negaja touchpad porcikam, jalieto atseviski pele…. meginaju ladet driveus bet jegas nekadas tik un ta nedarbojas , skatijus pat youtube.com video ka sataisit, nekadas tam visam jegas… es tomēr atbalstu w7

    imants
    24.10.2015 12:29
    Reply to  linda

    es pats uz sava 4 gadus vecā laptopa instalēju windows 10 (clean install). windows update pats atrada visus draiverus. tāda man pieredze ar windows 10

    Reklāma