Web Analytics
More
    Reklāma

    Project Ara ar modificētu Android L un iespēju mainīt moduļus neizslēgtam viedtālrunim

    Jaunākie raksti

    Project Ara ir viens no tiem Google veidojumiem, kuram noticēšu tikai pēc viedtālruņa paturēšanas rokā. Pēc Motorola iegādes Google rindās tapa ideja par Project Ara – no moduļiem saliekama viedtālruņa radīšanai. Šobrīd Project Ara galvenais virzītājs Paul Eremenko atklājis, ka viedtālruņi būs daļēji izjaucami arī tos neizslēdzot.

    Project Ara lielākais pluss, protams, ir ideāla viedtālruņa komplektēšana. Apsēdies pie datora, tiešsaistē nokomplektē viedtālruni un tas pēc pāris dienām tiek piegādāts mājās. Tādējādi nebūs vairs jāknapinās ar mazu atmiņu vai bezjēdzīgas izšķirtspējas kameru.

    Reklāma

    Project Ara viedtālruņus darbinās modificēta Android L versija, kas pieļauj dažādu moduļu nomaiņu kamēr viedtālrunis ir ieslēgts. Protams, nomainīt nevarēs procesoru un ekrānu, bet visu pārējo ar zināmiem ierobežojumiem varēšot mainīt pēc sirds patikas. Nav īstas skaidrības par RAM un galvenās atmiņas moduļiem, jeb precīzāk – par to aizvietošanas procesu ieslēgtam viedtālrunim.

    Līdz gada beigām Project Ara tikšot parādīts kā strādājošs viedtālrunis. Iespējams, tas notiks decembrī paredzētajā izstrādātāju konferencē. Pēc tam 2015. gada sākumā Google izveidos Project Ara komplektēšanai paredzētu tiešsaistes veikalu un beidzot būs pieejami arī pircējiem paredzēti pašu komplektējami viedtālruņi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Iponts
    01.10.2014 09:05

    Šis nu ir patiešām interesants verķis! Bet baidos, ka tā moduļu mainīšanas iespēja būs stipri ierobežota!Bet visādi citādi spēļmantiņa pa pirmo!

    Oponts
    13.10.2014 17:40

    Drošvien maksās sākumā dārgāk par iPhone. :D

    Reklāma