Web Analytics
More
    Reklāma

    DisplayPort kopā ar USB Type-C nonāks nākotnes telefonos

    Jaunākie raksti

    VESA kopā ar USB 3.0 Promoter Group ir izziņojuši interesantus jaunumus mobilo ierīču video atskaņošanai. DisplayPort Alternate Mode nonāks USB Type-C standartā, kas nozīmē to, ka USB Type-C kabelī “iekšā dzīvosies” viss tas pats, ko redzam un dzirdam šobrīd ar DisplayPort palīdzību. Pie viedtālruņa varēsi piespraust 4K vai pat augstākas izšķirtspējas monitoru.

    Šādi kabeļi atbildīs SuperSpeed USB 3.1 datu pārraides standartam, kā arī nodrošinās viedierīces uzlādi. Piebildīšu, ka Thunderbolt ir divas reizes ātrāks par USB 3.0, bet tas nepiedāvā ierīču lādēšanu.

    Reklāma

    DisplayPort Alt Mode piedāvās arī vienkāršas pārejas HDMI, DVI un VGA ekrānu pieslēgumu apkalpošanai.

    USB Type-C ir samazināta izmēra USB spraudnis. Šobrīd viedierīcēs ik pa laikam redzams microUSB 3.0 spraudnis, kas ir salīdzinoši milzonīgs un neiederas viedtālruņos. Protams, microUSB 3.0 piedāvā ātrāku datu pārraidi un uzlādes iespējas, bet to ir problemātiski ievietot salīdzinoši nelielās viedierīcēs.

    DisplayPortAltMode

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.09.2014 15:41

    Tas bildē prasmīgi salocīts iphone 6 plus? :)

    Mārtiņš V
    25.09.2014 15:49

    Varēja ielikt šo bildi, lai skaidrāks skats: http://images.anandtech.com/doci/8558/TypeCPins.png

    Žans
    25.09.2014 20:20

    “Piebildīšu, ka Thunderbolt ir divas reizes ātrāks par USB 3.0, bet tas nepiedāvā ierīču lādēšanu.” Pirmās paaudzes Thunderbolt nodrošina 10W. Dzīvs pierādījums Lacie, Seagate, WD utt ārējie 2,5 collu cietie diski.
    P.s. Thunderbolt 3 nodrošinās 100W, kas ļaus teiksim no Thunderbolt monitora uzlādēt portatīvo datoru, bez papildus vada.

    Reklāma