Web Analytics
More
    Reklāma

    Android One vēl joprojām pārāk dārgs, lai piesaistītu miljards lietotājus Indijā

    Jaunākie raksti

    Google ar Android One ir ambiciozs plāns – piesaistīt vienu miljardu Indijas iedzīvotājus tieši šai mobilajai operētājsistēmai. Android One viedtālruņu cenas šobrīd tiek plānotas sākot ar 105 ASV dolāriem un tie visi iesākumā paredzēti pasaulē augošākajam viedierīču tirgum – Indijai. Google izskaitļojusi, ka šobrīd pasaulē pie interneta nekādā veidā nav pieejas aptuveni četriem miljardiem cilvēku, tāpēc te ir saskatīts milzīgs tirgus potenciāls. Indijā vien ir ceturtā daļa, jeb viens miljards no visiem interneta nelietotājiem.

    Google vecākais viceprezidents Android jautājumos Sundar Pichai norādījis, ka Android One varētu esošajiem aptuveni 50 miljoniem Indijas viedtālruņu lietotāju pievienot klāt vēl simtus miljonus lietotāju tuvāko pāris gadu laikā.

    Reklāma

    Android One platforma paredzēta, lai aptvertu mazāk attīstītos un nabadzīgos reģionus visā pasaulē, bet sākotnēji izvēlēta Indija. Android One nesola neko jaunu, tāpat būs pieeja Play veikalam, Google laicīgi sagatavos Android One jauninājumus, jo ražotāji nevarēs dziļi pielāgot Android One saskarni un iespējas.

    Šai monētai ir vairākas puses, jo pat pie mums šāda cena ir ļoti zema par viedtālruni, bet Indijas pirktspēja vērtējama kā būtiski zemāka. Ražotājiem jau tuvākajā laikā nāksies izveidot vēl lētākus viedtālruņus, kā arī var nākties pārskatīt operatoru cenu piedāvājumus, lai Android One iedzīvotos Indijā.

    Lielajās Indijas pilsētās mobilo sakaru lietotāju skaits tiek vērtēts aptuveni 138% apmērā (vienam cilvēkam vidēji ir 1.38 pieslēguma numuri), bet lauku teritorijās mobilo sakaru pieejamība tiek vērtēta aptuveni 43% apmērā.

    Indijā 60% no tirgus aizņem viedtālruņi cenā zem 150 dolāriem un veiksmīgākie ražotāji ir Micromax, Karbonn un Spice. Veiktā izpēte liecinot, ka ražotājiem ar Android One ir jātiecas vēl samazināt cenu līdz 25 – 50 dolāriem par viedtālruni. Tad šos viedtālruņus varēs atļauties arī laukos strādājošie skolotāji un zemnieki. Tiek lēsts, ka Android One viedtālruņi 50 dolāru cenu sasniegs aptuveni 18 mēnešu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma