Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Eiropā pārstāj tirgot portatīvos datorus

    Jaunākie raksti

    Britu tehnoloģiju medijs PC Advisor ziņo, ka Samsung izlēmis Eiropā iziet no portatīvo datoru biznesa un apturēt Ativ Windows un Chromebook datoru pārdošanu. Šis solis nav pavisam negaidīts un par to liecināja tehnoloģiju giganta aktivitātes trūkums šajā jomā. Līdzīgu izvēli šī gada sākumā izdarīja arī Sony, kas kopējo datoru pārdošanas apjomu lejupslīdes laikmetā pārdeva savu VAIO datoru biznesu. Sony gadījumā gan uzņēmums piedzīvoja apjomīgu restrukturizāciju paredzams, ka bez darba paliks aptuveni 5000 darbinieku. Pagaidām nav informācijas par to kā šis lēmums ietekmēs Samsung.

    “Mēs ātri pielāgojamies tirgus vajadzībām un prasībām. Mēs pārtraucam klēpjdatoru un Chromebook datoru pārdošanu Eiropā un šis lēmums skar tikai Eiropu nevis atspoguļo situāciju citos reģionos. Mēs turpināsim rūpīgi izvērtēt tirgus apstākļus un pielāgosimies, lai saglabātu savu konkurētspēju datoru kategorijā,” tā PC Advisor saka Samsung pārstāvis.

    Reklāma

    Apskatot Samsung tīmekļa vietnes Latvijas versiju, varam redzēt, ka datortehnikas produktu kategorijā tik tiešām nav atrodami datori.

    “Uzņēmums pielāgojas tirgus pieprasījumam un tā vajadzībām. Lēmums skar Eiropu nevis atspoguļo situāciju citos reģionos. Portatīvo datoru klāsts kopš gada sākuma Baltijā netiek papildināts un lielāks uzsvars tiek likts tieši uz planšetdatoru un mobilo iekārtu pieejamību tirgū. Samsung klientu apkalpošanas serviss nemainīsies: mēs turpināsim nodrošināt portatīvo datoru servisu katrā no valstīm kā tas bijis līdz šim, tajā skaitā cilvēkiem noteikti tiks nodrošināts divu gadu garantijas serviss.”, teic Samsung Electronic Baltics Korporatīvās komunikācijas vadītāja Iveta Bojāre.

    2014-09-23_2152

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dairis Jankovskis
    23.09.2014 22:03

    Uh… tas bija zināms, jau gada sākumā ja nekļūdos vai arī pagājušā gada beigās. Vismaz man :) Servisu turpinās nodrošināt servicenet.lv
    Piegādātājiem pusgadu stāv pāris modeļi, kurus nespēj iztirgot, jo cena vairs nav adekvāta. Tur laikam bija 7 vai 9ītās sērijas modeļi. Samsung lietotājus tas nekādi neietekmē. :)

    Reklāma