Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon Kindle Voyage ir e-lasītāju karalis

    Jaunākie raksti

    Gandrīz 220 eiro par e-grāmatu lasītāju nav nekāda joka lieta. It īpaši tāpēc, ka pieejami arī vairāki pazīstamu ražotāju gandrīz četras reizes lētāki modeļi. Nez kāpēc Amazon izlēmis, ka Kindle Voyage par šādu cenu nonāks pie lielākajiem lasīšanas entuziastiem.

    No Kindle Paperwhite paņemts ekrāna izgaismojums, ekrāns ir vienā līmenī ar tā apmalēm, korpuss veidots no matēta magnēzija, ekrāna aizsargstikls ir ķīmiski pastiprināts. Līdzvērtīgu korpusu izvēli vēl var sastapt Lenovo dārgākajos ThinkPad modeļos. Ekrāns ir viegli matēts, lai tajā nekas neatspīdētu.

    Reklāma

    Jaunais Paperwhite tipa e-ink ekrāns saņēmis 300 ppi punktu blīvumu. Pat detalizētās bildēs būs ļoti jāpēta, lai saskatītu atsevišķus pikseļus.

    Kindle Voyage
    Amazon Kindle Voyage

    Kindle Voyage neizmanto ne fiziskas pogas, ne arī skārienekrānu lapu pāršķiršanai. Amazon zem ekrāna apmalēm izvietojis sensorus, kas mēra piespiediena spēku un nosaucis šādu lapu pāršķiršanu par PagePress. Neesot pat pirksts jāpaceļ, lai tiktu nākamajā lapas skatā. Neliela vibrācija ziņos, ka lapa tiešām ir pāršķirta.

    Lai šo visu skaistumu apkalpotu, uzstādīts jaudīgāks procesors, bet tāpat varot redzēt, ka Kindle Voyage lapas nešķiras ideāli. Tā ir e-ink tehnoloģijas īpatnība.

    Amazon drīzumā sola Kindle Voyage apgādāt arī ar papildus funkcijām, kas ļaus iepazīties vai palīdzēs atsaukt atmiņā grāmatas saturu. Funkcija nosaukta par X-Ray, jo tā parādīs būtiskāko informāciju par grāmatā attēlotajiem notikumiem un varoņiem. Izklausās pēc literatūras skolotājas murga.

    Clipboard01

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    18.09.2014 20:05

    ok, lielāko daļu tajā tabulā var saprast, bet yes, yes, no, no gan ir mīkla :)

    Artis Abols
    18.09.2014 20:50

    Heh, tiesa. Šis tas ir nogriezies.

    Renārs
    19.09.2014 09:32

    Ja vēl grāmatas latviešu valodā varētu iegādāties, būtu super.

    Dzintars
    19.09.2014 10:45
    Reply to  Renārs

    Kas tad tev liedz iegādāties grāmatas latviešu valodā? http://e-gramatas.lv/ Ir vēl citas vietas.

    Renārs
    19.09.2014 12:31
    Reply to  Dzintars

    E-gramatas.lv ir 108 grāmatas pieejamas, no kurām visas nemaz nav latviski. Un kādas ir vēl citas vietas?

    21.09.2014 12:31
    Reply to  Renārs

    Amazon Kindle e-grāmatu servisā nav grāmatu latviešu valodā, jo serviss pagaidām neatbalsta šo valodu un nepiedāvā iespēju publicēt grāmatas latviešu grāmatu izdevējiem. Bet ir iespēja iegādāties e-grāmatas pa taisno no grāmatu izdevējiem, piemēram, lielākais grāmatu izdevējs Zvaigzne ABC piedāvā Latvijāl ielāko e-grāmatu klāstu (vairāk nekā 700 grāmatas).

    Reklāma