Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple maina iCloud pakalpojumu cenu un mākoņdatu apjoma piedāvājumu

    Jaunākie raksti

    Šonakt Apple nomainījusi iCloud piedāvājumu cenu un pieejamās atmiņas apjomu, maksas datu plānu pircējus par to informējot e-pastā.

    Turpmāk, par 20 GB vietu mākonī nāksies šķirties no 0,99 € mēnesī, par 200 GB – no 3,99 € mēnesī, par 500 GB un 1 TB attiecīgi, no 9,99 € un 19,99 € ik mēnesi (Fonā dzirdu balsis par bezmaksas/zemākas maksas alternatīvām. Atbildu: ja šī alternatīva nav integrēta OS X un iOS dokumentu saglabāšanas un sinhronizācijas risinājumos, tad tā nemaz nav alternatīva. Ja šīs lietas nav nepieciešamas, tad, ilustrācijai un fonam: 1 TB DropBox izmaksā 9,99 € mēnesī vai 99 € gadā.).

    Reklāma

    Tiem, kuri jau iepriekš izmantoja kādu no maksas datu plāniem, palielinās pieejamais datu apjoms un samazinās cena, pie tam, ir iespēja maksāt nevis reizi mēnesī, bet reizi gadā. Lai ilustrētu, personīgais piemērs: līdz šim man iCloud bija pieejami 15 GB, un par to es maksāju 16 € gadā. Turpmāk, ja vien es nevēlos mainīt esošo datu plānu (uz lielāku maksas apjomu vai uz bezmaksas 5 GB), man būs pieejami 20 GB, par kuriem nāksies šķirties no 10,99 € gadā. Par iepriekš apmaksāto un vēl neizmantoto datu plānu Apple izmaksā kompensāciju, kuras apmērs atkarīgs no aktīvajā abonementā atlikušā laika perioda. Kompensāciju pārskaita uz jūsu iTunes kontam pievienoto kredītkarti.

    Protams, tiem daudzajiem lietotājiem, kuri izmanto bez maksas pienākošos 5 GB, dzīve turpinās bez izmaiņām. Izmaiņas nāks ar iOS 8 un OS X Yosemite atnesto iCloud drive un citiem jaunumiem, taču esošie 5 GB joprojām būs jūsu rīcībā bez maksas.

    Ja šai pozitīvajā jaunumā tīri latviskā garā vēlamies atrast kaut ko, par ko pagaudot un pasūdzēties :), tad lūdzu: līdz ar abām jaunajām operētājsistēmām mainoties foto pārvaldīšanas iespējām, ar visai lielu ticamību, nepieciešamība pēc lielāka iCloud pieejamā datu apjoma pieaugs (ja vēlēsimies izmantot sinhronizācijas u.c. iespējas pilnā apjomā).

    Par drošību: atceramies, nupat bija privātuma skandāls ar tiešu vai netiešu iCloud iesaisti. Pa šo neilgo laiku Apple ieviesusi papildu brīdinājuma slāni – ja kāds ierakstās jūsu iCloud kontā no, tā teikt, nepazīstamas ierīces, un grābstās gar bildēm vai dokumentiem,  jūs saņemat brīdinājuma e-pastu. Tāpat ir skaidrs, ka visu lietotāja datu (ieskaitot rezerves kopiju) aizsardzība ar divpakāpju autorizāciju un šifrēšanu ir tuvas nākotnes jautājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    11.09.2014 13:35

    Man priecē iCloud datu plānu izvēle, jo kā jau tika salīdzināts ar Dropbox 9,99€/mēnesi par 1TB nav forši, jo vairums lietotāju diez vai vajag to 1TB(es domāju vairumam vispār pietiktu ar 100GB). Piemēram man ir foto/video bibliotēka nedaudz virs 20GB, tāpēc priekš sevis izvēlēšos droši vien uz 200GB, kas būs 3,99€/mēnesī attiecīgi 2,5 reizes lētāk nekā pie tā paša Dropbox’a.

    archijs
    11.09.2014 14:32

    Office 365 (words / excels / ppt. utt) Plus 1TB storage mēnesī 8USD. Padomā, pirms pērc Dropbox’u vai iCloudu

    Ēriks Harjo
    12.09.2014 02:47
    Reply to  archijs

    vai pat paņemot Home Premium uz gadu par 80 eiro visa ģimene būs priecīga un katram tiks pa 1TB.
    Manuprāt Office 365 ir no brainer variants – Legāls softs ar 1TB datiem. Kā arī tagad individuālu failu izmēri var būt pat līdz 10GB.

    Reklāma