Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell izlaidīs Venue 8 7000 – pasaulē plānāko Android planšetdatoru

    Jaunākie raksti

    Intel un Dell apvienojuši spēkus, lai izveidotu pasaulē plānāko planšetdatoru, kas veikalu plauktos nonāks līdz Ziemassvētkiem. Android bāzētais Dell Venue 8 7000 būšot tikai 6 mm biezs. iPad air un iPad mini 2 ir 7.5 mm biezi.

    Venue 8 7000 saņems 8.4 collu ekrānu ar 2560 x 1600 izšķirtspēju un “Moorefield” Atom Z3500 četru kodolu procesoru.

    Reklāma

    Dell Venue 8 7000 tika atklāts kā daļa no ikgadējā Intel Developer Forum. Planšetdators saņems arī fotogrāfiju uzņemšanas dzelžus, kas nodēvēti par Intel RealSense. Intel RealSense darbosies līdzīgi kā Lytro, nodrošinot pēcāku pārfokušēšanas iespēju. Dell Venue 8 7000 plānotā cena vēl nav zināma, tāpat netiek minēts kurās pasaules daļās tas būs iegādājams.

    Šo gadu nevar saukt par veiksmīgu planšetdatoru tirgū. Apple jau kuro ceturksni pēc kārtas ziņo par iPad tirdzniecības apjomu kritumu. Pārāk spoži neiet arī Android lauciņa lielākajiem spēlētājiem. Amazon FirePhone vēlējās pārsteigt pircēju ar trakām kamerām un efektiem ekrānā, bet tiek ziņots, ka FirePhone tirdzniecības apjomi ir nožēlojami. Līdz augusta beigām pārdoti esot vien 35 000 FirePhone. Ar to vēlos teikt, ka pircējus ir grūti ieinteresēt ar tehnoloģijām, kā arī te nelīdzēs krītošie planšetdatoru pārdošanas apjomi.

    dell-venue-8-7000-series-android-tablet-tablets-620x379
    Dell Venue 8 7000
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    N.V.
    10.09.2014 12:42

    Kāpēc brīnīties par pārdošanas apjomu kritumu? Visi, kas gribējā, nopirka, manuprāt tā nav pirmās nepieciešamības prece, lai skrietu pakaļ tāpat kā pēc jaunākā telefona. Dell izskatās ļoti interesanti, pat ļoti…

    GundarsBarons
    10.09.2014 14:23

    Jā, par pārdošanas kritumu nav jābrīnās. Nepraktisks, tikai uz izklaidi vērsts produkts, bet bez pietiekamas jaudas un paplašināšanas iespējām. Par to plānumu – nu ko var māžoties. Kāds ir ieguvums no vēl par mm plānākas ierīces? Absolūti nekāds! Kādas ir negatīvās puses? Trauslums, pārsaspiestas “iekšas”, kurām jāmeklē kaut kādi nedroši apkārtceļi, lai delzis spētu izpildīt savu uzdevumu. Pamēģiniet šo pāris milimetru plāno “plāksni” pacelt no galda. Diez vai izdosies tik vienkārši. Stumsiet liđz galda malai, lai satvertu no abām pusēm, skrāpējot jau tā neizturīgo korpusu. Man patīk tehnoloģiju attīstība, bet šitā tizlošanās ar nevajadzīgīm lietām.

    12.09.2014 08:41
    Reply to  GundarsBarons

    Vēl no sevis varu papildināt potenciālo mīnusu sarakstu ar vienu nejauku lietu. Īpaši plānām ierīcēm var būt problēmas ar pieskārienu detektēšanu. Proti, turam šādu verķi rokā, ekrānam nepieskaramies, taču uz tā viss spaidās, jo spiežam uz sensoriem no apakšas. Ar šādu kaiti slimo Sony produkti – biju to novērojis uz Xperia Z Ultra un arī pavisam svaigi prezentētā Xperia Tablet Compact. Jābūt uzmanīgiem.

    aigi
    10.09.2014 15:10

    Nevaru piekrist par plānumu. Man patīk. Sievai ir Ascent P6 6.5mm plāns. Salikt ļoti kvalitatīvi, nekas noļogās un salauzt domāju, ka nebūs tik viegli. Bet izskatās perfekti, noliekot manu 9mm “biezo” HTC liekas, ka ka P6 būtu jāmaksā 600€…Pie tam, jo plānāks, jo lielāku var lietot, nezaudējot ērtumu.

    GundarsBarons
    11.09.2014 23:12
    Reply to  aigi

    Īsti nesapratu to saistību biezumam/lielumam ar ērtību lietot. Noņemot 1mm no biezuma var par collu palielināt diognāli un ērtums saglabāsies? Tad jājautā, ko saprot ar vārdu ērtums?
    Un tomēr, par to paņemšanu no galda virsmas – kā ir?

    aigi
    12.09.2014 06:55
    Reply to  GundarsBarons

    Ar pacelšanu nav problēmu, malas nav slidenās un var viegli satvert. Domāju, ka līdz 4mm problēmu nebūs Vēl ir uz ko tiekties. Es neapgalvoju , ka 1mm ir 1collas vērts, bet 6.5mm pret 9mm uz 4.7collam ir jūtami ērtāk lietot.

    Krotow
    10.09.2014 22:33

    Šis jau liekās interesants. Kāreiz vajag vienu 7-8″ darba androīda softu testiem un kā pārnēsājamu egrāmatu. Interesanti, cik tas aparāts maksās.

    Par pārdošanas apjomiem lai nesūdzas. Pēdējos gados smartfonu un līdzīgo aparātu tirgus ir pārsātināts un labi, ka vispār tur vēl kaut ko izdodas pārdot. Būtu daudz labāk, ja 2-3 gadus vairs jaunus dzelžus netaisītu, kamēr izpērk esošos un tajā laikā izlaizītu bagus no šo aparātu softa.

    11.09.2014 08:55

    Apple kritums ir viegli izskaidrojams- iPad 3 vēl arvien labi darbojas un tehniski ir līmenī. Nav jēgas mainīt pret iPad Air- to pērk tikai tie, kam planšete līdz šim nebija un ir gatavi pārmaksāt.

    Pārmaksāt nāksies arī plānā dēļa… tas ir- Dell pircējiem. Kārtējais mēģinājums piespiest patērētājus samaksāt vairāk par dizainu. Man nav pretenziju arī par 10mm vai pat 15mm biezu planšeti. Kamēr vien tā tehniski ir līmenī un nemaksā kā Bentlijs.

    P.S. Kas attiecas uz Amazon FirePhone, tad tas ir tikai loģiski, ja cenšas iespiesties jau tā pārsātinātajā ASV tirgū, kur ir ļoooooti stipras Apple pozīcijas. Parādiet man amerikāni, kas jau 4… 5… vai pat visus 7 gadus lieto iPhone un būtu gatavs mainīt savu 4S, 5 vai 5S pret kaut kādu FirePhone.

    Reklāma