Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows zilā ekrāna paziņojuma autors ir bijušais Microsoft vadītājs Stīvs Balmers

    Jaunākie raksti

    Microsoft izstrādātājs Reimonds Čens (Raymond Chen) savā blogā atklājis kādu interesantu detaļu par slavenā Windows zilā ekrāna (Blue Screen of Death, jeb BSOD) teksta izcelsmi. Izrādās, ka to ir uzrakstījis bijušais Microsoft vadītājs Stīvs Balmers. Toreiz viņš vadīja Microsoft Sistēmu divīziju un kārtējā jauno produktu izpētes apgaitā norādīja, ka viņam nepatīk paziņojums, kas tiek attēlots, ja datoru piemeklē lielāka ķibele. Windows komanda aicināja viņu radīt labāku paziņojumu un Stīvs piekrita.

    Zilie kļūdu paziņojumu logi Windows sistēmās eksistē jau no pašas pirmās versijas, tomēr tikai no Windows 3.1 tie ir kļuvuši saprotami “parastajam mirstīgajam” lietotājam. Laika gaitā ir mainījies gan to saturs, gan noformējums un Windows 8 zilais ekrāns pat ir rotāts ar noskumušu sejiņu. Zemāk video var redzēt kā izskatās populārākie Windows sistēmu zilie ekrāni.

    Reklāma

    Interesanti, ka Microsoft līdzdibinātājs Bils Geitss nav apmierināts ar to, ka nu visa pasaule izmanto Ctrl+Alt+Del taustiņu kombināciju un vaino IBM, kas savulaik tastatūrās neiestrādāja atsevišķu taustiņu, kas aizvietotu šo kombināciju.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=TdTZzE6cizo]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma