Web Analytics
More
    Reklāma

    NVIDIA uzsāk patentu cīņu ar Samsung un Qualcomm, centīsies bloķēt Samsung produktu tirdzniecību ASV

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā viens no pasaulē lielākajiem grafisko procesoru (GPU) ražotājiem NVIDIA paziņoja, ka uzņēmuma 21 pastāvēšanas gada laikā pirmo reizi ķersies pie tiesu darbiem. Uzņēmums uzskata, ka tā tiešais konkurents Qualcomm un tehnoloģiju gigants Samsung ir pārkāpuši vismaz septiņus NVIDIA patentus, kas skar grafisko procesoru jomu.

    NVIDIA vēlas panākt 12 Samsung ierīču pārdošanas bloķēšanu ASV. Skartās ierīces: Galaxy Note, Note Pro, Note 3, Tab S, Tab Pro, Tab 2, Galaxy S III, S4, S5, Infuse 4G un Samsung Illusion.

    Reklāma

    Prasības pieteicējs vēsta, ka jau kopš 1993. gada GPU tehnoloģiju izpētē ir ieguldījis vairāk nekā 9 miljardus ASV dolāru un nav mierā ar to, ka Qualcomm un Samsung izmanto uzņēmuma patentētos risinājumus nemaksājot licences maksas. Abpusējās sarunās Samsung ir vairākkārtēji norādījis, ka tā ir piegādātāju (šoreiz, Qualcomm) problēma.

    Interesanti, ka NVIDIA šajā patentu cīņā ir ierāvis arī Samsung, jo Qualcomm produktus izmanto arī teju visi pārējie mobilo ierīču ražotāji. Iespējams, tas saistīts ar Samsung dominējošo stāvokli šajā tirgū. Jāraugās kā attīstīsies šī tiesas prāva un vai netiks skarti arī citu ražotāju produkti. Ja tas notiks, tad Apple vs. Samsung tiesas prāva izskatīsies pēc mazu bērnu spēlītēm.

    Pēdējā laikā Samsung sanāk arvien biežāk viesoties dažādās tiesas zālēs. Vēl neesam aizmirsuši par cīņu ar Apple, kad Eiropas Komisija sodījusi Samsung par karteļa izveidi ar Philips un Infineon un arī Microsoft nav mierā ar Samsung rīcību patentu maksājumu kavēšanā (šis gadījuma gan, iespējams, tiks atrisināts bez ilgstošiem tiesu darbiem).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma