Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia HERE kartes būs pieejamas uz Samsung Galaxy sērijas viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Šī gada 25. aprīlī tika pabeigts Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process un tās nonāca Microsoft īpašumā. Nokia uzņēmums, lai arī pilnībā izmainīts, tomēr turpināja pastāvēt un attīstīt HERE karšu pakalpojumus. Vakar Nokia paziņoja, ka ir noslēgts sadarbības līgums ar Samsung un HERE karšu aplikācija būs pieejama Galaxy sērijas Android viedtālruņiem un Tizen darbinātajiem viedpulksteņiem. Līdz šim HERE kartes ir bijušas pieejamas Windows Phone ierīcēm un uz īsu brīdi arī iOS platformai. Pagaidām nav skaidrs vai šis darījums nozīmē to, ka HERE kartes būs pieejamas ekskluzīvi tikai Samsung ierīcēm.

    Līdz lietotājiem oficiāli jaunā karšu aplikācijas beta versija nonāks oktobra vidū, kad pārdošanā būs pieejams jaunais Samsung Gear S viedpulkstenis. Speciāla Samsung izveidota aplikācija Navigator pulkstenim nosūtīs navigācijas norādījumus un tā datus iegūs no HERE for Android aplikācijas.

    Reklāma

    Lai arī Google Maps šobrīd ir dominējošā karšu aplikācija pasaulē, tomēr HERE piedāvā vairākas noderīgas iespējas, kas Google Maps vēl nav pa spēkam. Piemēram, HERE kartes lietotājs var pa valstīm lejupielādēt izmantošanai bezsaistes režīmā, bet Google Maps ļauj saglabāt tikai mazus karšu reģionus. Lokāli uzglabātas kartes ļauj padarīt to lietošanu ērtāku un ātrāku. Tāpat tiek solīta HERE karšu integrācija ar Samsung izstrādāto automašīnas režīmu (Car Mode) un atrašanās vietas dalīšanās servisu Glympse. HERE kartes satur informāciju par 200 valstīm, 100 valstīs ir pieejama turn-by-turn navigācijas informācija un 40 valstīs pieejama arī satiksmes informācija.

    Šī ir ļoti, ļoti laba ziņa Nokia, jo darījums nozīmē, ka HERE karšu risinājums joprojām ir konkurētspējīgs. Tāpat arī šāds gājiens uzskatāmi parāda Samsung vēlmi kļūt neatkarīgākiem no Google un Android vides. Pēdējā laikā par to liecina Samsung aktivitātes ar Tizen operētājsistēmu, ko tehnoloģiju grands aktīvi uzstāda saviem viedpulksteņiem un mēģina arī radīt arī Tizen darbinātus viedtālruņus (tas gan pagaidām neizdodas). Ņemot vērā to, ka Samsung ir lielākais Android ierīču ražotājs pasaulē, šiem soļiem būtu jārada pamatīga nervozitāte Google vadības prātos.

    Gear_S_front_white_5

    Gear_S_front_black_2

    drive-route-overview

    search-results

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma