Web Analytics
More
    Reklāma

    Delfi.lv – no mobilajām ierīcēm Latvijā apmeklētākā lapa (jūlijā)

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius ir publicējis jūlijā no mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem apmeklētāko interneta lapu topus. To, ka arī vasarā mobilo ierīču lietotāji aktīvi pārlūko internetu liecina mobilās auditorijas pieaugums. Lielākais auditorijas kāpums no mobilajiem telefoniem – ziņu portāliem, no planšetdatoriem – e-pasta vietnei mail.ru.

    Neskatoties uz to, ka ir vasara, cilvēki turpina aktīvi lietot internetu arī mobilajās ierīcēs. Dati rāda, ka jūlijā no mobilajiem telefoniem internetu lietojuši 526 tūkstoši lietotāji mēnesī, kas ir par 17% vairāk nekā jūnijā jeb 31% no interneta lietotājiem Latvijā. Par 5% audzis arī to lietotāju skaits, kas pieslēgušies internetam no planšetdatoriem, jūlijā tie bija 270 tūkstoši lietotāji jeb 16% no tiem, kas izmantojuši internetu Latvijā.

    Reklāma

    gemius-delfi-july2014

    Mobilo telefonu lietotāji jūlijā aktīvi apmeklējuši ziņu portālus. Ziņu portāls delfi.lv ir spējis piesaistīt par 18% lielāku auditoriju – jūlijā to apmeklējuši 335 tūkstoši lietotāji, padarot to par pirmo no mobilajiem telefoniem apmeklētāko interneta lapu. Par 13% ir augusi ir arī tvnet/apollo auditorija – jūlijā portāls spējis piesaistīt 259 tūkstošus lietotāju, tādējādi ierindojoties otrajā vietā. Trešā apmeklētākā lapa ar 12% auditorijas pieaugumu un 210 tūkstošiem lietotājiem ir sociālais portāls draugiem.lv.

    Arī no planšetdatoriem apmeklētāko lapu topā ir līdzīgas tendences – topa augšgalā dominē ziņu portāli, tomēr auditorijas kāpums nav tik izteikts. Pirmajā vietā atrodas delfi.lv – portāla auditorija pieaugusi par 6% un jūlijā sasniedza 185 tūkstošus apmeklētājus. Otrajā vietā tvnet/apollo ar 152 tūkstošus lietotāju lielu auditoriju – par procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš. Trešajā vietā ar 2% lielāku auditoriju un 123 tūkstošiem lietotājiem atrodas inbox.lv.

    Procentuāli lielākais auditorijas kāpums no mobilajiem telefoniem bijis ziņu portāliem focus.lv (+ 37%) un diena.lv (+ 22%), bet no planšetdatoriem – e-pasta vietnei mail.ru (+ 11%) un ziņu portāliem delfi.lv un diena.lv (+ 6%).

    Pētījums veikts, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot mobilos telefonus un planšetdatorus. gemiusAudience pētījums tiek veikts vairāk nekā 35 valstīs un tā mērķis ir noskaidrot interneta lietotāju skaitu un to sociāli demogrāfisko profilu. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    user
    27.08.2014 16:02

    būtībā gemius tops atspoguļo brutālu manipulāciju ar datiem, kas šī “pētījuma” dalībniekiem ļauj veidot savas web lapu grupas… Drīzāk tas būtu mediju portālu grupu tops, ne portālu kā tādu. Es neuzskatu, ka rus.delfi.lv un delfi.lv būtu viens un tas pats.. tie ir 2 dažādi portāli ar pilnīgi citādu saturu un auditorijām.. Kā vienu portālu to varētu uzskatīt, ja delfi.lv būt pārtulkots 1:1 uz rus valodu , kā tas ir uzņēmumu lapās (lat, rus eng versijas, kas visas iet zem viena domēna).

    Kmon
    27.08.2014 18:43

    Man jau liekas, ka pirmajā vietā ir adrese Google.

    Pēc pieredzes sakot, šie dati ir viegli manipulējami.

    Reklāma