Web Analytics
More
    Reklāma

    Ļaundabīga programmatūra pieprasa Android lietotājam izpirkuma maksu

    Jaunākie raksti

    Android viedierīču lietotājus kārtējo reizi skārusi ļaundabīga programmatūra, kas pieprasa izpirkuma maksu. The New York Times ziņo, ka šoreiz ļaundabīgā programmatūra paredzēta ASV “turgum” un tā baida lietotāju ar FIB vai lielu kiberdrošības uzņēmumu izmeklēšanām, kas saistītas ar smagiem pārkāpumiem tīmeklī.

    ASV teritorijā 30 dienu laikā esot inficēti ap 900 000 Android viedierīču, kas tiek uzskatīts par lielu apjomu. Faktiski tas ir lielākais Android apdraudējums, kas tieši tēmēts ASV lietotājiem. Lookout šo ļaundabīgo programmatūru nosaukuši par ScarePackage.

    Reklāma

    ScarePackage var iegūt lejupielādējot kādu Android aplikāciju no neuzticamiem avotiem, tiek norādīts, ka to var iegūt arī vienkārši ieejot dažādās aizdomīga satura mājas lapās.

    Android bieži tiek izteiktas kritiskas piezīmes par mobilās operētājsistēmas drošību, bet šis ir kārtējais gadījums, kad lietotājs pat pieļauj ļaundabīgas programmatūras nokļūšanu viedtālrunī. Google pēdējā laikā pamatīgi cīnās, lai uzlabotu Android operētājsistēmas drošību, bet ideāls nav nekas.

    AvotsNYT
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma