Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai Minhenei ar Linux sākušās problēmas?

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Minhenes pašvaldība izskata iespējas dažos sektoros pāriet no Linux atpakaļ uz Windows. Tā vismaz izteicies pilsētas otrais mērs Josef Schmid, vēsta laikraksts Süddeutsche Zeitung. Atkal un atkal lietotāji esot sūdzējušies par sistēmas izmantošanu. Par pilnīgu migrāciju atpakaļ uz Windows vidi pagaidām neviens nerunā.

    Plānots izveidot neatkarīgu ekspertu grupu, kas izvērtēs apkopotās sūdzības un sniegs atzinumu par to, vai nepieciešams mainīt darba vidi.

    Reklāma

    Atgādināsim, ka Minhene ir pirmā pilsēta, kurā valsts iestādēs veikta pilnīga datorsistēmu migrācija uz Linux.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    o79
    19.08.2014 09:58

    Hmmm, varēja jau varbūt kādu plašāku izklāstu. Personīgi nejūtos tik spēcīgs vācu valodā, kā arī domāju, ka vēl daudziem varētu būt līdzīgi.

    19.08.2014 10:02
    Reply to  o79

    Pagaidām iet runa par neatkarīgas ekspertu grupas veidošanu, kas izanalizētu piefiksētās problēmas. Pačekoju rakstus citos resursos,- pagaidām visur diezgan skops izklāsts. Ir noprotams, ka ir gana daudz tradicionālu sūdzību par to, ka cilvēki neapmierināti ar lietotāja saskarnes maiņu un tml.
    Mēģināšu šai tēmai pievērsties dziļāk, kad sāks parādīties analītiski raksti ar konkrētāku informāciju.

    o79
    19.08.2014 10:04

    OK. :)
    Nē nu protams, ka var jau izmantot lapas tulkošanu un tad jau var izlasīt visu to vācu lapu.

    Krotow
    19.08.2014 12:46

    Cik no tulkojuma, var saprast, Minhenes mēra vietniekam uz astes uzkāpuši daži “norūpējušies pilsoņi”, kurus satraucot “pārmērīgi lielās” ieviešanas izmaksas un problēmas ar kaut kādu specifisku datu apmaiņu. Plus tāds sīkums, kā Microsoft taisoties savu Vācijas ofisu 2016. gadā pārcelt uz Minheni (interesanti gan, kāpēc tieši uz turieni, kur viņus nemīl). Kopumā situācija nelabi ož pēc politiskas rīves un pieaugoša lobisma no Microsoft puses. Ceru, ka vācieši šos mēslu plūdus izturēs.

    21.08.2014 00:58

    Ne pirmo reizi dzirdu, ka pāreja uz Linux un atvērtā koda risinājumiem izmaksā dārgāk kā Microsoft tehnoloģiju izmantošana. Tā ir tā skarbā bezmaksas programmatūras realitāte.

    Ivars Šaudinis
    21.08.2014 14:10

    Pārejas jau vienmēr ir dārgas, ja esošo infrastruktūru jāmaina pret kādu citu un tās nav savietojamas savā starpā. Arī pāreja no Linux un MS taču nenotiks bez maksas.

    Iedomājos, ka būtu lieliski, ja valsts pārvalžu IT konkursos tiktu pārskatītas vadlīnijas un vairāk tiktu atbalstītas sistēmu izstrādes, kas nedarbotos tikai uz, piemēram, Windows bāzes. Tad arī pāreja no vienas sistēmas uz otru teorētiski būtu vairāk iespējama.

    Apzinos, ka šādu sistēmu izstrāde visticamāk sadārdzinātos, bet tas būtu ilgtermiņa “ieguldījums” :)

    21.08.2014 14:14

    Ir reālāki piemēri ar cipariem? Būtu interesanti paanalizēt.

    Reklāma