Web Analytics
More
    Reklāma

    Edvards Snoudens saņem atļauju uzturēties Krievijā vēl trīs gadus

    Jaunākie raksti

    Bijušais ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) darbinieks Edvards Snoudens ir saņēmis atļauju vēl trīs gadus uzturēties Krievijā, kur viņš atrodas jau kopš pagājušā gada jūnija. Krievijā viņš “iesprūdis”, jo ASV par slepenas informācijas nopludināšanu anulēja viņa pasi un tādējādi liedza turpināt ceļu uz Latīņameriku. Sākotnēji Edvards Snoudens atradās Honkongā, kur tikās ar žurnālistiem, kam pašiem pirmajiem nopludināja slepeno informāciju un ierakstīja video interviju, kurā atklājās visai pasaulei. Viņa iepriekšējās uzturēšanās atļaujas termiņš beidzās 31. jūlijā un jaunā atļauja pieļauj izbraukšanu uz ārzemēm uz laiku līdz 3 mēnešiem. Edvarda Snoudena advokāts norādījis, ka Snoudens nav lūdzis Krievijai politisko patvērumu, tomēr piecu gadu laikā varēs pieteikties uz Krievijas pilsonību.

    Edvards Snoudens iepriekš atļauju uzturēties lūdza arī citām valstīm, taču tās to nav sniegušas. Viņš pats ir izteicies, ka labāk uzturēties Krievijā nevis kādā ASV cietumā (viņam draud līdz pat 30 gadu cietumsods), kur viņa uzturēšanās varētu būt pagalam nepatīkama. ASV viņu uzskata par nodevēju, kas nopludinājis lielus slepenas informācijas apjomus. Šī informācija atklāja ar kādu vērienu ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu, pie tam pārkāpjot personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību. Rekomendēju izlasīt žurnālista Glena Grīnvalda grāmatu “No Place To Hide” par Edvarda Snoudena nopludināto informāciju un tās nozīmīgumu.

    Reklāma

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5yB3n9fu-rM]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.08.2014 22:43

    Nja, cilvēks izdara labu darbu visai pasaulei, un atalgojumā saņem izvēli starp diviem cietumiem.

    Atis Rudzītis
    10.08.2014 12:20

    Sanāk, ka ASV, anulējot Snoudenam pasi brīdi, kad viņš atradās Maskavā, nolēma viņu palikšanai Krievijā, jeb, viņa paša vārdiem runājot, “the State Department decided they wanted me in Moscow”, tādējādi ļaujot Maskavai iztēlot sevi kā tādai vārda brīvības aizstāvi, kas ir tik tālu no patiesības, cik vien var būt.

    Krotow
    11.08.2014 11:39

    Tā nu viņš paliek FSB žēlastībā tik ilgi, kamēr būs Kremlim noderīgs. Pēc tam labākajā gadījumā tiks aizsūtīts uz Ķīnu.

    Reklāma