Web Analytics
More
    Reklāma

    85 informātikas skolotāji apguvuši programmēšanas pamatus projektā “Start (IT)”

    Jaunākie raksti

    Latvijas skolu informātikas skolotāji augusta sākumā speciālos bezmaksas kursos apguva programmēšanas pamatus, tā pirms jaunā mācību gada pilnveidojot savas zināšanas un prasmes. Apliecības par programmēšanas kursu apguvi saņēma 85 informātikas un programmēšanas skolotāji no visas Latvijas.

    Programmēšanas kursi skolotājiem notiek jau otro gadu, pateicoties izglītības projektam „Start (IT)”, ko realizē informācijas tehnoloģiju uzņēmums “Accenture Latvija”, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Latvijas informātikas skolotāju asociācija (LISA), Rīgas 22.vidusskola, Valsts izglītības satura centrs un uzņēmums „MAKIT”.

    Reklāma

    Patlaban ne visās Latvijas skolās skolēni var apgūt programmēšanas pamatus, jo skolotāji nav sagatavoti šī priekšmeta pasniegšanai. Kursu laikā skolotāji piecas dienas mācās pēc speciālas metodiskās programmas, kas veidota uz „Java” programmēšanas valodas bāzes. Programmā šobrīd ir 32 video lekcijas, uzdevumi un testi, ko skolotāji var izmantot, lai sagatavotos mācību stundām.

    „Kursos esmu ieguvis praktiskas zināšanas objektorientētā programmēšanā un „Android” aplikāciju izstrādē. Šī aplikācija tiek darbināta lielākajā daļā moderno viedtālruņu, tāpēc kursos iegūtās zināšanas būs noderīgas arī maniem skolēniem,” saka Valmieras Viestura vidusskolas informātikas skolotājs Kalvis Zaļaiskalns.

    Katru gadu projektā „Start (IT)” programmēšanas pamatus apgūst ap 160 informātikas skolotāju. No 18. līdz 20. augustam programmēšanas zināšanas nostiprinās vēl 80 skolotāji ar priekšzināšanām.

    Projekta „Start (IT)” mērķis ir veicināt skolēnu interesi par informātiku, kā arī palielināt to skolēnu skaitu, kas apgūst informātikas priekšmetu padziļināti. Savukārt jauniešiem, kuri neizvēlēsies programmētāja profesiju, dalība projektā ļauj saprast, kā dators un labi uzrakstīta programma spēj palīdzēt ikdienā. Patlaban projekts tiek realizēts 272 vispārizglītojošās skolās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    jurciks
    09.08.2014 20:47

    Esmu mazliet vīlies, man likās, ka informātikas skolotājiem programmēt ir jāmāk, bet nē viņi laikam māca tikai wordu un exceli.

    Garaisezis
    10.08.2014 00:16

    labāk pasakiet priekš kam skolā māca ms access un citur brīnumus kas ir tikai M$ ražojuma

    Reklāma