Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung pārstāj Microsoft maksāt patentu maksas, būs tiesu darbi

    Jaunākie raksti

    Iespējams, daudzi no jums to nezina, bet Microsoft no vairāk nekā 25 Android un Chrome OS ierīču ražotājiem saņem patentu izmantošanas maksājumus par katru to pārdoto ierīci. Jā, tieši tā, ja tu ražo un pārdod Android ierīces, tu izmanto tehnoloģijas, ko ir patentējis Microsoft un nāksies par to maksāt šim tehnoloģiju gigantam. Tas ir ļoti ienesīgs bizness un tiek pieņemts, ka Microsoft par patentu izmantošanu gadā saņem vairāk nekā miljardu ASV dolāru.

    Samsung ir viens no šādiem ierīču ražotājiem, tomēr atklātībā nonākusī informācija liecina, ka korejieši jau no pagājušā gada ir pārstājuši veikt maksājumus, un, Microsoft nespējot panākt vienošanos ar Samsung, izlēmies ķerties pie tiesāšanās. Tā kā maksājumu apmērs ir atkarīgs no pārdoto ierīču skaita, tad tas ir īpaši nepatīkams veiksmīgiem ražotājiem un Samsung pavisam noteikti ir viens no tiem. Ja 2011. gadā Samsung spēja pārdot 82 miljonus Android ierīču, tad šobrīd pārdoto ierīču skaits ir pārsniedzis 314 miljonu atzīmi gadā.

    Reklāma

    Problēmas rada tas, ka Microsoft iegādājās Nokia un Samsung uzskata, ka tas ir pietiekams iemesls, lai pārstātu pildīt 2011. gadā noslēgto vienošanos starp abiem uzņēmumiem. Iespējams, tas ir saistīts ar faktu, ka 2013. gadā Samsung līdzīgu patentu licencēšanas līgumu bija noslēdzis arī ar Nokia un tam ir jābūt spēkā līdz 2018. gadam. Microsoft savā paziņojumā norāda, ka uzņēmums nevēlas plēsties ar Samsung, tomēr vairs nespēj iztikt bez tiesneša sprieduma par to, ka Samsung būtu jāturpina maksāt tāpat kā līdz šim. Savukārt, Samsung saka, ka izskatīs Microsoft iesniegumu tiesai un tikai tad izlems kā rīkoties.

    Ar rediģētu prasības tekstu var iepazīties zemāk (avots: recode.net)

    [gview file=”http://kursors.lv/data/Microsoft-Samsung-Complaint-02082014.pdf”]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma