Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izziņo jaunākos finanšu rādītājus un apstiprina to, ka Surface Mini nebūs

    Jaunākie raksti

    Kompānija Microsoft savā interneta vietnē publicējusi atskaiti par 2014. finanšu gada ceturtā ceturkšņa rezultātiem. Šajā ceturksnī kompānijai izdevies nopelnīt 23,38 miljardus USD, kas ir par ceturto daļu vairāk kā iepriekšējā finanšu gada pēdējā ceturksnī. Kompānijas tīrā peļņa ir 4,61 miljards USD, un akcionāru peļņa sastāda 0,55 USD par katru akciju.

    Windows OS tirdzniecības rezultāti arī ir labi, un ienesuši 3% vairāk naudas kā gadu iepriekš. Tāpat pamatīgi pieaudzis ieņēmumu apjoms no mākoņpakalpojumiem, kas ir 147%. Savukārt Xbox spēļu konsoles pārdotas 1,11 miljons eksemplāru, kas ir par 100 tūkstošiem eksemplāru vairāk kā pirms gada.

    Reklāma

    Viedtālruņu un mobilo tālruņu lauka lietas ir sekojošas – pēdējā ceturksnī pārdoti 5 miljoni 800 tūkstoši Lumia viedtālruņu, kā arī 30 miljoni 300 tūkstoši parasto Nokia mobilo tālruņu. Nokia sadaļa nopelnījusi 1,99 miljardus USD, bet vienlaikus radījusi $ 692 miljonus zaudējumu. Tāpēc arī lielās 12,5 tūkstošu Nokia darbinieku atlaišanas.

    Planšetdatoru jomā kompānija nopelnījusi $409, kas ir par $85 miljoniem mazāk kā gadu iepriekš. Un atskaitē ir arī tiešā tekstā pateikts, ka kompānija nolēmusi neeksperimentēt ar citu izmēru planšetdatoriem, kas paskaidro, kāpēc Surface Mini planšetdators gan tika izstrādāts, taču tā arī nesākās tā ražošana.

    2014-07-23_01-56-13

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma