Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB brīdina, ka autonomos auto var izmantot kā ieročus

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris mēnešiem tehnoloģiju gigants Google prezentēja pilnībā autonoma automobiļa prototipu. Koala lācēna paskata auto nav ne stūres, ne pedāļu un divus drošsirdīgus braucējus tas spēj no punkta A līdz punktam B aizgādāt pilnībā autonomi. Lai arī vēl nav skaidrs kad un vai vispār šis konkrētais auto nonāks pārdošanā, autonomo auto tēma nu ir pavisam aktuāla. Mičiganas universitāte būvē pilsētu, kurā testēs autonomos automobiļus, Kalifornijā ar tiem var piedalīties satiksmē un arī Lielbritānijā plāno papildināt likumus, lai būtu ļauts satiksmē izmantot pašstūrējošas automašīnas.

    Guardian medija rīcībā ir nonācis dokuments, kurā Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pauž savas bažas par to, ka sliktie zēni un meitenes šādus auto var izmantot kā nāvējošus ieročus. Piemēram, šobrīd ļaunprāšiem pašiem ir jāvada auto un tas nozīmē, ka nav iespējams pilnībā pievērsties slikto darbu veikšanai. Autonomā auto gadījumā tas pats pārvietojas uz priekšu un ļaunprātim abas rokas brīvas un pilna uzmanība likumpārkāpumu īstenošanai.

    Reklāma

    Autonomie automobiļi ir aprīkoti ar lāzeriem, radariem, video kamerām un GPS uztvērējiem, kas kopā spēj “uztvert pasauli” un droši pārvietoties tajā. FIB speciālisti paredz, ka ļaunprāši mēģinās apiet auto drošības sistēmas un var radīt autonomus transporta līdzekļus, kas “neklausīs” luksofora rādījumiem, pārsniegs ātruma ierobežojumus un var tikt izmantoti sprāgstvielu pārvietošanai vai pat to attālinātai detonēšanai. FIB autonomo auto izmantošanā saskata arī pozitīvās puses. Ērtāka kļūs, piemēram, izsekošana, jo policistiem vairāk nevajadzēs uztraukties par to, ka sekojamais varēs viņus pamanīt vai atrauties.

    Google par saviem autonomajiem auto izsakās krietni pozitīvāk un cenšas iedrošināt sakot, ka tie tiks veidoti, lai bez cilvēka līdzdalības droši pārvietotos. Tos neietekmēs vadītāju noskaņojums, nogurums vai neuzmanība.

    FIB paredz, ka jau tuvāko piecu līdz septiņu gadu laikā ASV Kongress atļaus šādus auto izmantot visā ASV teritorijā, tāpēc jācer, ka tehnoloģiju giganti pa šiem gadiem spēs radīt pietiekami pārdomātus drošības mehānismus, lai šādi auto tik tiešām nekļūtu par ērtiem ieročiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.07.2014 10:37

    Pārtaisīt auto par autonomu sprāgstvielu “nogādāšanas” pēdējam posmam iespējams arī tagad. Pavisam lēti nebūs, taču tie, kuriem tas nopietni interesē, var atļauties.

    22.07.2014 23:18

    Jebko var izmantot par ieroci. Burtiski jebko.

    Reklāma