Web Analytics
More
    Reklāma

    AirDog savāc miljonu, mācēs izvairīties no šķēršļiem

    Jaunākie raksti

    Pirms nepilna mēneša Latvijas uzņēmums SIA “Helico Aerospace Industries”, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, populārajā finansējuma vākšanas vietnē KickStarter uzsāka sava jaunākā produkta pārdošanas kampaņu. Viņi ir radījuši bezpilota lidaparātu “AirDog”, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru. SIA “Helico Aerospace Industries” apvieno inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komandu, kurus vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums norāda, ka šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.

    Pāris dienu laikā produktam izdevās ieinteresēt 291 cilvēku, kas kopā savāca 207 234 ASV dolārus un tādējādi pārspēja 200 000 ASV dolāru sākotnējo mērķi. 100 cilvēki izvēlējās projektam veltīt 995 ASV dolārus un pretī saņems pirmos AirDog lidaparātus. 14 cilvēki šim projektam atvēlēja 2045 un vairāk ASV dolārus. Pēc ražošanas uzsākšanai nepieciešamo 200 000 ASV dolāru savākšanas uzņēmums turpināja vākt līdzekļus un piedāvā papildus labumus. Ja tiks finansējuma apjoms pārsniegs 300 000 ASV dolārus, AirDog saņems divas jaunas krāsu izvēles. Ja visi kopā savāksim vairāk nekā 500 000 ASV dolāru, lidaparātā tiks iestrādāta iespēja no galvenās baterijas uzlādēt tam pievienoto GoPro kameru. Abi šie mērķi tika sasniegti kampaņas laikā un AirDog pircēji savas ierīces varēs iegūt divos jaunos krāsojumos un arī no AirDog baterijas uzlādēt GoPro kameru.

    Reklāma

    AirDog projekts ir sasniedzis nākamo un reizē arī visambiciozāko mērķi – savācis 1 000 000 ASV dolārus. Kā solīts, tagad AirDog mācēs izvairīties no šķēršļiem. Uzņēmums sola pirmdien izplatīt oficiālu paziņojumu, bet jau tagad Kursors.lv vārdā apsveicu ar sasniegumu un novēlu neapstāties pie tā.

    Jūlija sākumā AirDog radītāji paziņoja par sadarbības līguma noslēgšanu ar ASV bāzēto bezpilota lidaparātu tehnoloģiju izstrādātāju 3D Robotics.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.07.2014 23:30

    Par 100 štukām nokrāsosim citādi :D Es nokrāsošu par 10 štukām :D

    aigi
    21.07.2014 09:29

    Pa krāsām ta skaidrs, bet savācot 1m, varēja jau izveidot universālu modeli, kas der ne tikai GoPro, bet arī citām kamerām. Es ciest nevaru to kluci, tik debīla forma, action kamerai jābūt pludlīniju formā tātad iegarenai, lodes vai caurules formā. Nekad neesmu sapratis tos, kuri piestiprina GoPro uz ķiverēm, kur vēl nepraktiskāk – kā bura.

    21.07.2014 09:32
    Reply to  aigi

    Cik es sapratu no projekta autora, tad tur nav viss tik vienkārši. Katrai kamerai ir savi izmēri un svars. GoPro ir pasaulē populārākais action cam un tāpēc AirDog veidots kā aksesuārs tieši šai kamerai. Lai tas spētu droši lidot ar citām kamerām, produkts būtu pamatīgi jāpārbūvē kaut vai tīri no izsvarojumu puses.

    Reklāma