Web Analytics
More
    Reklāma

    Papildinātās realitātes spēle Ingress pieejama arī uz iPhone un iPad

    Jaunākie raksti

    Ingress ir papildinātās realitātes (augmented reality) daudzspēlētāju tiešsaites videospēle, tehnoloģiju giganta Google iekšienē radījusi NianticLabs. Pat neskatoties uz patiešām daudzajiem tautiešu aicinājumiem izmēģināt šo spēli, pats vēl neesmu iespējis to izmēģināt. Izskatās, ka nu man kā iPhone lietotājam vairs nebūs atrunu. Redzi, iepriekš spēle bija pieejama tikai Android ierīcēm, bet tagad ir radīta Ingress versija arī iOS ierīcēm.

    Wikipēdijā rakstīts, ka Ingress spēlētāji pieder vienai no divām frakcijām, Enlightened (“apgarotie”, attēloti zaļā krāsā) un Resistance (“pretošanās”, zilā krāsā). Spēles gaitā spēlētājiem ir iespējams norobežot Zemes virsmas reģionus ar virtuālām saitēm starp virtuāliem portāliem, kuri ir redzami spēles programmatūrā. Galējais spēles mērķis ir kādai no frakcijām kontrolēt lielu skaitu ar “saprāta vienībām” (Mind Units), aptuveno skaitu ar cilvēkiem frakcijas kontrolētajās teritorijās.

    Piekrītu, ka nezinātājam tas viss izklausās pagalam sarežģīti, taču tas tikai nozīmē, ka uz savas ierīces ir jāuzstāda šī spēle un jāizmēģina pašiem. Klau, Ingress spēlētāji, šī ir lieliska iespēja pastāstīt komentāros kas tieši piesaista šajā spēlē un kā labāk to sākt spēlēt? Jā, zinu, ķeros klāt pie oficiālās pamācības studēšanas :)

    screen568x568 screen568x568 (2) screen568x568 (1)

    [youtube=http://youtu.be/X4hY0UBAmlo]

    [youtube=http://youtu.be/Ss-Z-QjFUio]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    49 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    djtoxitt
    14.07.2014 22:02

    Enlightened spēlētāji pievienojieties komandas čatam ingress.lv/join tur atbildēs uz visiem jautājumiem!!

    Dzintars
    14.07.2014 22:04

    No augmented reality šajā spēlē nav ne smakas. Uz lietotāja atrašanās vietu bāzēta spēle.

    15.07.2014 10:47
    Reply to  Dzintars

    Vari paskaidrot ko tieši tu saproti ar augmented reality? – Jo no tava komentāra jāsecina, ka kāds tev ir stipri ierobežotu definīciju iedevis. – Ceru, ka par AR neuzskati tikai un vienīgi ‘bildīte uz bildītes’ tipa risinājumus.

    Dzintars
    15.07.2014 11:17
    Reply to  Roberts Bite

    Nejūtos kompetents uzrakstīt pats savu AR definīciju, bet, ja šo lepni saukt par AR, tad vienā maisā jāmet arī Facebook, Foursquare, Geocaching utml.

    15.07.2014 11:36
    Reply to  Dzintars

    Šo nevis var ‘lepni saukt’, bet šī vienkārši ir AR aplikācija, jo reāllaikā hiperlokāli apstrādā sensoru datus un reālās vides datus papildina ar citu lietotāju un spēles ģenerētajiem datiem un vizuālo info. uz kartes. + protams, viss spēlē notiekošais defaultā ir info piesaiste reālās vides objektiem. Facebook un foursquare ir centušies un noteikti arī centīsies AR lauciņā ielīst, bet plika hiperlokalizācija nav tas pats kas AR.
    P.S. Ceru, ka kāds šajās lietās prasmīgāks indivīds spēs komentāru sadaļu papildināt ar jēgpilnāku un skaidrāku AR definīciju.

    Resistance Riga team
    14.07.2014 22:07

    Resistance – pievienojieties http://resistance.lv/ palīdzam jaunajiem ar padomu, resursiem. Tiekamies, organizējam kopējus pasākumus!

    Inese Muraškina
    14.07.2014 22:09

    Resistance.lv ir īstais tusiņš, turklāt daudz raitāk var dabūt augstāku līmeni :)

    Übermensch
    14.07.2014 22:25

    Reaistance is futile. Atveriet prātus augstākām zināšanām un pievienojieties apgaismotajiem, jo mēs, atšķirībā no pretestībam, teroristiem un seperātiatiem, esam pārkāpuši niecībai savai ceļā uz zaļo nākotni un saulaino komunismu, kuru mēs uzcelsim vien tad, ja katrs pie lielā darba pieliks savu artavu. JOIN ENLIGHTENED. ingress.lv/join

    Ilvars Timbers
    14.07.2014 22:48
    Reply to  Übermensch

    Njā tev ļoti labs salīdzinājums sanāca, laikā kas visa pasaule nosoda Putina vēlmi atjaunot padomju savienību, kuras pamatideja bija komunisms.

    Ilvars Timbers
    14.07.2014 22:36

    Runājot par to kas labāk patīk, ir iespēja nesēdēt pie zilas kastes, satikt jaunus paziņas, izkustēties + apskatities jaunas vienas kur nekad nav bijis, pateikšu godīgi 1 gada laikā ko spēleju esu apceļojis vairāk vietas nekā pa parējiem 30 gadiem kopā.
    par sākšanu spēlēt pirmais ir pareizi izvēlēties savu frakciju, jo mainīt vairs nav iespējams, vai tu vēlies ar citplanetiešu palīdzibu (zaļa Enlightened ) pakļut zemi vai tomēr būt brīvības cīnitājs (zilā Resistance) un to aizstāvēt, tālak jau vecākie spēletaji noteiki ka tevi pamanis un ar tevi sazinasies, lai pievienotu lokalajam kopienām.

    Outsajds
    14.07.2014 23:25
    Reply to  Ilvars Timbers

    Resistance ir tikai nosaukums. Pamatideja resistance ir aizstāt cilvēci ar robotiem. Piemēram ir izcils piemērs. Pilnīgs un galīgs robots. Ja vēlaties par tādu kļūt, droši! Pie resistance būs daudz dzerstiņu, stulbas muldēšanas un mazāk spēle.

    Ilvars Timbers
    14.07.2014 23:36
    Reply to  Outsajds

    nesāc nu atkal savu sāpi par skynetu, tas ka mēs kontrolējam AI, nenozīme, ka pasaule tiks aizstāta ar robotiem, Bet ko tur vairs Engli spēlētājus tak vada kolektīvais saprāts tākā nav vērts iebilst, tāpat viss notiks pēc tā kukaiņa prāta.

    edza
    14.07.2014 22:42

    Droši pievienojas Resistance daudz jautrāk un mazāk problēmu … dzirdot kā zaļie Enlightened aiz nav ko darīt jau viens otram pie krāgas ķeras es tur kāju nespertu :D plus Resistance būs daudz vairāk ko darīt ņemot vērā, ka Enl… ir nenormāls skaitlisks pārākums

    Outsajds
    14.07.2014 23:33
    Reply to  edza

    Skaita ziņā resistance ir tieši tik pat cilvēku, ja ne vēl vairāk. Jūsu problēma ir milzīgais atbirums. Kāpēc atbirums ir tik liels? Ingress endgeimā ir komandas spēle, ja ir slikts mikroklimats, tad komanda ātri pašķīst. Kamēr resistance spēlētāji sēdēs zem Ata(Rīgā), austra (Siguldā) un robchix(Liepājā) kurpes, tikmēr nekas nemainīsies. Resistance Rīgā vajag, lai atim uzbūvētu fermu. Tas arī pa lielam viss. Plus vēl visi čītrīki, kurus resistance izmanto un dod tikai pēc saviem uzskatiem uzticamajiem spēlētājiem.

    Ilvars Timbers
    14.07.2014 23:39
    Reply to  Outsajds

    Liepāja esam 7 resistance spēlētaji un 15 engi, jā tiešām esam vairākumā :D

    edza
    15.07.2014 12:25
    Reply to  Outsajds

    tāpat ogrē es viens un kādi 5 zaļie :D ikpalaikam kāds savējais cauri tik izbrauc ….
    runājot par čīteriem tikkai nevajag es no galvas varu nosaukt kādus 3 cilvēkus kurus 100% no zaļajiem var saukt par varbūt ne čīteriem, bet negodīgiem spēlētajiem

    austriz
    15.07.2014 12:47
    Reply to  Outsajds

    Par skaitu: no Siguldas līdz Ainažiem un Alūksnei esu gandrīz vienīgais aktīvais Resistance spēlētājs pret ~15 Enl (neskaitot viņu multikontus :D), protams, ka viņiem sāp un traucē tas, ka viens var pretoties tik daudziem, bet tas ir iespējams tikai ar labu komandas atbalstu.

    Par spēli: daudz sanāk iepazīt jaunas vietas/cilvēkus. Bez Ingress “Vienkoču parku” mūžā nebūtu apmeklējis, kā arī dažādas citas interesantas vietas.
    Spēles kvalitāte un spēlētprieks ir katram individuāla lieta, man patīk kvalitatīvi un interesanti portāli, bet ENL grauj šo prieku, iesniedzot visādus sev mājas portālus, neesošus portālus un visādu citu “crap”, ko bieži vien pat neuzskatu par vajadzīgu apmeklēt.

    Čītrīki: katram savs viedoklis, bet ja organizētību uzskata par čītošanu…

    Katram pašam ir jāizvēlas sev tuvākā komanda un spēlēt Ingress vai spēlēt Tetri, bet spēle ir spēle un abos gadījumos iespējamas dažādas “asākas izjūtas” :D

    Atis
    14.07.2014 23:29

    Vislabākais resurss par-un-ap spēli kā arī pamācībām, jaunumiem ir DecodeIngress lūk svaigs rakstiņš iesācējiem. http://decodeingress.me/2014/07/14/decode-ingress-welcomes-apple-ios-agents/

    Savukārt praktiku vislabāk apgūt palūdzot kādam pieredzējušam spēlētājam palīdzību – sākotnēji vienā vakarā var pakāpties par pāris līmeņiem.

    Nu un protams, nāciet uz Resistance, cīņa pret “apgarotajiem” citplanētiešu atbalstītājiem nav viegla, it sevišķi esot mazākumā.

    16.07.2014 07:12
    Reply to  Atis

    Paldies par pamācību!

    Imants
    14.07.2014 23:29

    Tā vietā, lai reklamētu sevi un staipītu Gunārus, būtu vairāk dalījušies iespaidos un spēles pieredzē

    Atis
    14.07.2014 23:45
    Reply to  Imants

    Diemžēl frakciju savstarpējās nesaskaņas mēdz izpausties arī ārpus spēles :D

    In short – staigāsi un braukāsi apkārt vairāk, ja pacenšās līdz maksimālajam efektīvajam līmenim L8 var tikt nedēļas laikā.

    olegins
    14.07.2014 23:48
    Reply to  Imants

    Bateriju rij nost atri, bet ir jauki ar kompaniju un parasti kādam atradīsies Power Banka :))

    KKTK
    15.07.2014 09:50

    Ja es pareizi sapratu, tad ar šo spēli urlāts vienmēr zina kurā vietā sagaidīt kādu tīni ar bezmaksas telefonu :D

    Ilvars Timbers
    15.07.2014 11:56
    Reply to  KKTK

    Tevis pieminētajam personam nepietiks laika un pacietibas analizet karti un speletāju pārvietošanos.

    Jā sēlei ir ar 2 opcija realā laika karte https://www.ingress.com/intel kurā redzami, visi portāli, kā ar spēlētāju aktivitātes, noder ja plālo kādu braucienu pie radiem, paziņam vai dodies ekskursijā.

    edzuslv
    15.07.2014 12:00

    Realitātē Latvijā nospiedošā vairākumā ir Enlightened spēlētāji, kas arī uzskatāmi redzams Rīgas kartē. Tā kā Resistance spēlētāju ir mazāk, viņu vidū valda lielāka sadarbošanās, kas rezultējas veiksmīgākā pretspēkā, salīdzinot ar haotisko un histērisko Enlightened darbību. Protams to ir viegli skaidrot – mazu grupu ir vieglāk vadīt nekā lielu.

    Ja kāds šobrīd spēlē Ingress vēlas kļūt par 8 līmeņa spēlētāju, viennozīmīgi to visātrāk iespējams paveikt Resistance pusē. Un tas ir viens no šīs spēles lielākajiem paradoksiem.

    Ja tava komanda ir pārņēmusi teju 100% kontroli pilsētā, tās jaunpienācējiem nav praktiski nekādu iespēju attīstīties. Nav nedz portālu, nedz lauku, kurus varētu nojaukt. Nav arī ko būvēt, jo viss jau ir uzbūvēts. Pēc būtības spēle jaunajiem enlightened spēlētājiem tūlīt nonāks strupceļā un pakāpšanās uz augstāku līmeni kļūs par ļoti grūtu un smagu misiju.

    Turpretī Resistance pusē esošie, šobrīd sasniegt jaunus līmeņus var patiešām ātri. Viens no vienkāršākajiem veidiem – muļķīgi hakojot pretinieku portālus. Lai arī attīstība būs salīdzinoši lēna, tā būs ļoti stabila.

    Juris Kulbergs
    15.07.2014 12:18

    Slimākā diskusija, kas redzēta iekš kursors.lv. Pat Android vs Apple nobāl. Kristap, labāk spēlē tetri!

    edza
    15.07.2014 12:29
    Reply to  Juris Kulbergs

    Bet vismaz var redzēt kurā lauciņā nodarbojas pārsvarā visi Resistance spēlētāji, ti kādas lapas lasa :)

    16.07.2014 07:17
    Reply to  Juris Kulbergs

    Jā, kaut kā ačgārni te panesās sarunas. Bet tomēr kopumā skatos, ka nav tikai “Nāc manā komandā!” tipa komentāri, bet parādās arī noderīgāki ieteikumi. Pats arī spēlē?

    Juris Kulbergs
    16.07.2014 11:37

    Labāk nemēģināšu, pēc tava ieteikuma StarFM nemēģināt Candy Crush, vēl neesmu ticis no tās vaļā. Bail par sekām.

    16.07.2014 12:19
    Reply to  Juris Kulbergs

    Es ļoti, ļoti atvainojos :)

    Robciks
    15.07.2014 14:15

    Lielākais ieguvums no spēles ko nosauktu ir nesēdēšana pie datora. Vairāk pastaigu pa svaigu gaisu. Vairāk apskatītu vietu, kur līdz šim neesi savu kāju spēris. Tāpat iegūsti vairāk jaunu draugu. Spēle liek cilvēkiem socializēties. Jo iegūstot 8 līmeni cilvēks solo, var uzbūvēt maksimāli 7 līmeņa portālu, un arī tad izmantojot daudz retu resursu. Lai uzbūvētu ātri un bez sāpēm, astotā līmeņa portālu ir vajadzīgi astoņi astotā līmeņa spēlētāji. Līdz ar to gribot negribot ir jādraudzējas un japalīdz viens otram. :D Laika gaitā izveidojušās spēcīgas spēlētāju komūnas, lai palīdzētu viens otram (ceļotāju atbalsts (sim kartes, nakšņošana) atslēgu apmaiņa, intel kartes operātori, starptautiskie koordinatori), kuras neaprobežojās tikai ar spēli vien. Ir izklaides, ir arī nopietnas lietas. Piemēram izveidotajā #red faction, spēlētāji nodod un ziedo savas asinis visā pasaulē. Spēle ir visnotaļ pozitīva, tai ir daudzi plusi. Kā mīnusus var minēt ir lielā telefona akumulātora tērāšana, starpfrakciju nesaskaņas. Runājot, par Latviju iesaku pievienoties resistancei, jo pirmkārt, mūs ir mazāk, tas nozīmē to, ka nebūs jābrauc speciāli uz Liepāju no Rīgas, lai dauzītu portālus. Otrkārt, resisitancei ir spēcīgi līderi, kuri nekomandē, bet apmāca jaunos, palīdz par tādiem kļūt. Treškārt mums ir draudzīgāks un informatīvāks webs, ar daudz noderīgu info spēlētājiem, (plus standarta resistances G+… Read more »

    Reinis Ru
    16.07.2014 01:31
    Reply to  Robciks

    Get a life! Tā ir spēle. ;)

    Letona
    16.07.2014 20:06
    Reply to  Robciks

    Labs komentārs. Izņemot pēdējo paragrāfu. Enl nav komandēšanas (vismaz es to neesmu redzējusi, dzirdējusi, piedzīvojusi), bet brīvprātīga darbošanās. Par ko es personīgi biju pārlaimīga. Liek mani mierā līdz brīdim kad pati vēlos iesaistīties.
    Un ja par haosu dēvē dalībnieku pašiniciatīvu – kad katrs skrien, iet brauc uz “notikumu vietām” lai “aizstāvētu” pilsētu, tad lai dzīvo haoss un iniciatīva!

    Reinis Ru
    16.07.2014 01:28

    Tad nu tā. Kristaps palūdza, lai nokomentēju no savas puses, kāpēc es spēlēju un kas mani piesaista. Izskatās, ka komentāru sadaļu appludinājuši pokemoni ar saviem tīņu tekstiem: “Pievienojies te, pievienojies šite! Zilie labākie, nē, zaļie labākie!” Līdzīgi, kā agrāk bija ar face.lv: “Chau, zakjiit! Iebalso mani 10niecinjaaa tad es pie tawas bildes atstassu komentijnju, plds buch! :* :* :*” Kā es uzzināju par spēli: čoms parādīja. Principā, ideja tāda pati kā Geokečā/kešā (velns viņu zina, kā to pareizi sauc) – spēle darbojas reāllaikā un tajā jāiesaista reāli objekti, pati viedierīce ir tikai daļa no spēles. Respektīvi, jebkurš kultūrvēsturisks objekts/piemineklis, vai vienkārši kāds interesants veidojums (ūdenstornis, pasta nodaļa, vilciena stacija) var tikt pielietots kā portāls. Sākumā portāli ir neitrāli. Tos ir iespēja ieņemt un atkarot. Spēle notiek starp divām, milzīgām frontēm, komandām – zilā un zaļā. Kura komanda ir ieņēmusi un kontrolē vairāk portālu, tie arī skaitās krutāki veči. Lai portālus pretiniekiem būtu grūtāk atkarot, tos ir iespējams aprīkot ar dažādām pasīvām (vairogi) un aktīvām (torņi) aizsardzības ierīcēm, kas pretiniekam sagādā zināmas grūtības to atkarošanā. Zemāku līmeņu spēlētāji var pielietot zemāku līmeņu priekšmetus, augstāku līmeņu spēlētāji – augstākus. Piemēram, ja es esmu pirmā līmeņa spēlētājs un esmu nonācis pie astotā līmeņa… Read more »

    16.07.2014 07:18
    Reply to  Reinis Ru

    Lieliski, paldies par skaidrojumu!

    Robciks
    16.07.2014 15:46
    Reply to  Reinis Ru

    Zaļo propaganda. Ja zaļos kontrolē citplanētieši,tad kas ir aitas, ja ne paši zaļie? Kādi “brīvmūrnieki”? No kurienes tāda nepareiza info? Tikai resistance cīnās par cilvēci. :D

    Reinis Ru
    24.07.2014 08:47
    Reply to  Robciks

    Tas bija joks, vecīt. Saproti? Joks. Beidz uztvert to spēli pārāk nopietni, ārā ir arī reālā dzīve.

    Juris
    16.07.2014 12:46

    Par to kas ir ingress izsmeļoši uzrakstīja Reinis, gribēju tikai pateikt ka liela daļa no tā kas te rakstīts par pretinieku komandām ir meli cerībā piesaistīt jaunus spēlētājus. Iesaku jaunajiem spēlētājiem izvēlēties to komandu, kurā ir kāds pazīstams spēlētājs vai arī, ja tādu nav, vienkārši izvēlēties krāsu kas patīk vai arī, ja ir vēlme sekot spēles storyline, iepazīties ar to un izvēlēties balstoties ar savām izjūtām.
    Ātri leveloties ir iespējams abās komandās, abās komandās ir gan idioti gan normāli cilvēki un spēle ir uztaisīta tā ka pārsvaru komandai ilgstoši noturēt ir gandrīz neiespējami, līdz ar to spēka balanss Latvijā (kas ir galvenokārt Rīga) nepārtraukti mainās, dotajā brīdī vadībā ir Enlightned. Globāli pārsvarā vadībā ir Resistance, bet no Latvijas lielu ieguldījumu tāpat nevaram dot, principā šī ir “sava rajona” turēšanas spēle, kas reāli motivē vairāk kustēties un apmeklēt neredzētas vietas.

    Robciks
    16.07.2014 15:59
    Reply to  Juris

    Kas tieši ir meli? To ka zaļie ir 3x vairāk? Ka paši savos melos esat sapinušies? Ka nesūtat savus zaļos aģentus uz Liepāju, Jo Rīgā nav ko darīt, jo viss ir zaļš.

    Liene
    16.07.2014 13:01

    Šeit var palasīt arī manu versiju par Ingress: http://liene.lv/?p=1012 Rakstīts gan vēl laikā, kad maksimālais līmenis bija astotais.

    Enlighteend komandā ir vairāk meiteņu ;)

    turklāt...
    17.07.2014 12:26
    Reply to  Liene

    … arī daudzi šīs komandas puiši brīžiem uzvedas kā bābas :)

    zais
    16.07.2014 13:58

    Ko lai daudz saka – spēle kā spēle. Lielākais pluss ir “pakaļas izkustināšana”, lielākais mīnuss – laika zaglis (kā jau katrai spēlei). Sāku spēlēt laikos, kad spēle Latvijā vēl tikai “ieskrējās” un bija maz portālu pat Rīgā. Drīz vien identificēju paziņas, kas arī bija saslimuši ar ingress. Tie joprojām darbojas kā vienā, tā arī otrā komandā. Un tā, vismaz man, nav nekāda problēma. Pārējie komandas biedri arī pamazām iepazīti laika gaitā. Sākums bija grūts – lai normāli “paceltu” savu līmeni, dienā ar velo tika noskrieti vairāki desmiti kilometru. Tagad tas viss ir vieglāk. Un nu jau daudz plašākā ģeogrāfijā. Esmu spēlējis vairākās ārvalstīs. Protams, pēc zināma laika var iestāties apnikums, sak, ko tad es tur skriešu kā vāveres ritenī, ja pretinieks ik dienas nāk un iznīcina visu uzcelto. Tiešām, ir tā, ka daži spēli pamet, sasnieguši 8.līmeni, cits agrāk. Daudzi tomēr turpina. Katram ir savi apsvērumi. Kā jau var noprast no komentāriem, ir gan iekšējas frakciju, gan arī starpfrakciju nesaskaņas. Kā krieviski saka “v semje ņe bez uroda”. Tas gan nav jāsaprot burtiski. Man šī Resistance pārstāvju ņaudēšana par viņu it kā vājumu liekas smieklīga. Enlightened pārsvaru Rīgā ir izcīnījuši salīdzinoši nesen. Kas bija pirms tam? Totāla Resistance dominance, kad… Read more »

    Robciks
    16.07.2014 15:49
    Reply to  zais

    Liepāja resistance ir tik 7 pret 15 enlightened. Liels pārsvars. :D

    zais
    16.07.2014 17:14
    Reply to  Robciks

    Ko Tu vēlējies pateikt? Ka tiec apspiests? Skaits jau nav noteicējs. Liepāja tāpat lielākoties ir “zila”. Tāpēc jau minēju par aktivitāti. Ne jau visi diennakts lielāko laiku velta spēlei.
    Relax!

    Ilvars Timbers
    17.07.2014 15:05
    Reply to  zais

    “Jā, reizēm ir iespaids, ka zaļie ir haotiskāki, toties draudzīgāki. Zilie ir ātri, reizēm organizētāki, bet vairāk sašķelti.” hmm ko tieši tu domā ar sašķelti? man gan liekas otrādi, tieši zaļa komandā nezin ko dara laba roka, ko kreisā.

    dzanis
    16.07.2014 15:15

    Ņemot vērā, ka spēle ir nepārtraukta cīņa (jeb sacensība) starp divām frakcijām un to, ka šobrīd notiek liels spēlētāju pieplūdums (iphone lietotāji), tad nav pārsteigums, ka komentāros ir redzami aicinājumi uz abām frakcijām un pretinieku kritika.

    Par spēli: vistuvākais salīdzinājums ir ar geocaching un ne pa velti būtiska daļa no pirmajiem spēlētājiem nāca tieši no geocaching. Spēlē ir daudz plānošanas elementi, fokusēta uz kooperēšanos un sadarbību (bet galīgi nav izslēgts arī solo spēles stils) un pārvietošanos/kustību, ar uzsvaru uz staigāšanu.

    Mīnusi ir tas, ka brīžiem ir rutīnas darbības (lietu iegūšana no portāliem, ko gan var dažkārt apvienot ar katra ikdienas rutīnu) un ilgstoša ieurbšanās ar degunu telefonā.
    Par frakciju izvēli: Izvēlies frakciju vai nu atbilstoši tam, kurā jau spēlē tavi paziņas vai arī kuras frakcijas ideoloģija tev liekas tuvāka (https://support.google.com/ingress/answer/2852766?hl=en).

    Es spēlēju Enlightened pusē un aicinu ikvienam jaunajam pievienoties mūsu frakcijai.

    See you on the battlefield
    16.07.2014 15:35

    Sāku spēlēt šī gada martā un pievienojos jau izteiktajam viedoklim – pāris mēnešu laikā ir izdevies Latviju iepazīt no pilnīgi cita skatpunkta. Iekarojot portālus un veidojot laukus (sīkāk par to jau pieminētajā decodeingress.com), izdodas atklāt daudzus Latvijas dārgumus, kam ikdienā netiek pievērsta uzmanība, kā arī iepazīt daudz foršu spēlētāju, jo šī tomēr ir komandas spēle, kurā vienatnē daudz neizdarīsi.
    Par “pareizās” vai “nepareizās” frakcijas izvēlēšanos neko daudz nevaru piebilst, vien to, ka savā starpā pārsvarā strīdas tie spēlētāji, kas kaut ko nav varējuši sadalīt jau pašos spēles pirmsākumos. Jaunie spēlētāji pret savu gribu konfliktos netiek iesaistīti, man personīgi ir arī tīri sakarīgi izdevies parunāt ar pretējās frakcijas spēlētājiem. Iesaku izvēlēties frakciju pēc oriģinālā storyline, jo tas tad arī būs tas, kā vārdā “cīnīsies”.

    Tad jau tiksimies ^^

    See you on the battlefield
    16.07.2014 15:54

    Kļūdas labojums: decodeingress.me

    luckyyoungcredittransferoffice
    27.02.2016 05:58

    UniCredit Finance uznemumi

    777 # Romas dzelzcela stacija Road, italy

    Tel: +393512646127

    Laba diena visiem izlasot musu post online es sanemšanu no

    e-pasts. Paldies, lai atbildetu uz manu reklamu. Vispirms laujiet man iepazistinat sevi

    uz jums esmu Mr.Mr.Kenneth E Credit Company. Attieciba uz e-pastu, mes esam gatavi

    piedavat aizdevumus sabiedribas locekliem par 2% gada, bez jebkadam parbaudem

    un kreditu melnaja saraksta. Mes pieškirt kreditu, kas ir robežas £ 5,000.00 lidz

    £ 40,000,000.00 no Apvienotas Karalistes. Mes piedavajam bezmaksas aizdevumus, jo es

    bijas Dieva, un aizdevejs nevar pienemt chances.only intereset personai butu

    contanct mums uz musu privety e-pastu: (edwardkennethcredit@gmail.com)

    Mes dodam aizdevumus privatpersonam, uznemumiem un sadarboties neatkarigi

    no vinu gimenes stavokla, dzimuma, religijas, un vieta, bet ir jabut juridiskai

    nozime atmaksat aizdevumu noteiktaja laika, un stingri, lai butu

    cienigs uzticibas ..

    Paldies par sapratni..

    Sveicieni No Mr.Kenneth E

    Reklāma