Web Analytics
More
    Reklāma

    Interneta datplūsma līdz 2018. gadam gandrīz trīskāršosies

    Jaunākie raksti

    No 2013. līdz 2018. gadam globālā IP datplūsma gandrīz trīskāršosies un sasniegs 1,6 zetabaitus gadā. Prognozējams, ka mēneša IP datplūsmas apjoms sasniegs 132 eksabaitus, kas ir vienādi ar 8,8 miljardiem ekrānu, kas straumē Pasaules kausa finālspēli futbolā Ultra-HD kvalitātē. Būtiski datplūsmas izaugsmes līmeni paaugstina 4 miljardi Interneta lietotāju, 21 miljardi globālā tīmekļa savienojumu un vairāk video skatīšanās. Tie ir daži no secinājumiem par Interneta izaugsmi, kas izdarīti Cisco Vizuālās tīklošanas rādītāja (Visual Networking Index (VNI)) ietvaros.

    Līdz 2018. gadam pasaulē būs 4 miljardi Interneta lietotāju – 52% no prognozētā iedzīvotāju skaita – un vairāk nekā 21 miljardu globālo tīkla savienojumu. Tas ir vienāds ar 2,7 savienojumiem uz katru iedzīvotāju. Globālā IP datplūsma līdz 2018. gadam sasniegs 1,6 zetabaitus.

    Reklāma

    „Tikai 2018. gada laikā datplūsma pārvērtīs globālos tīklus tā, ka viss iepriekšējais Interneta lietošanas laiks kopā to nav spējis paveikt. No 1984. līdz 2013. gadam pasaulē tika radīti 1,3 zetabaiti IP datplūsmas. Turpmākajos četros gados katru gadu tiks radīti 1,6 zetabaiti globālās IP datplūsmas. Tā ir vienāda ar vienu miljardu DVD lejupielāžu dienā,” komentē Eduards Tutarašvili, Cisco Latvia reģionālais uzņēmējdarbības vadītājs Baltijā.

    Paredzams, ka globālās IP datplūsmas apjoms līdz 2018. gadam sasniegs 132 eksabaitus mēnesī, kas ir par aptuveni 51,3 eksabaitiem mēnesī vairāk nekā 2013. gadā. 132 eksabaiti atbilst 5,5 miljardiem cilvēku, kas ilgāku laiku skatās Troņu spēles (Games of Thrones) interaktīvajā televīzijā, vai seriāla Kāršu nams (House of Cards) sezonas pirmās sērijas straumēšanai Ultra-HD kvalitātē vienlaicīgi uz 24 miljardiem ekrānu, vai 4,5 kvintiljoniem YouTube klipiem.

    Mobilās ierīces kā pamata datplūsmas avoti aizvietos personālos datorus

    Pirmo reizi Interneta vēsturē lielāko daļu datplūsmas radīs ierīces, kas nav personālie datori. 2013. gadā personālie datori radīja 67% globālās IP datplūsmas, taču līdz 2018. gadam šis rādītājs nokritīsies līdz 43%. Tajā pašā laikā IP datplūsmas daļa, ko rada ierīces, kas nav personālais dators, pieaugs līdz 57% nākamajos četros gados.

    „Šī attīstība atspoguļo, kā tādas ierīces kā planšetdatori un viedtālruņi ietekmē patērētāju un darbinieku Interneta piekļuves un lietošanas paradumus. Mūsdienās daudzi patērē medijus un izklaidi savās ikdienas gaitās. Mēs pārbaudām darba e-pasta kastīti vai skatāmies Netflix vai YouTube,” komentē Eduards Tutarašvili, Cisco Latvia reģionālais uzņēmējdarbības vadītājs Baltijā.

    Citi interesanti secinājumi ietver apgalvojumu, ka bezvadu Interneta datplūsma pārsniegs vadu Interneta datplūsmu pirmo reizi Interneta vēsturē. Tāpat globālais platjoslas ātrums līdz 2018. gadam sasniegs 42 mbps, pieaugot no 16 mbps 2013. gada beigās. Tāpat lietu pievienošana internetam kļūst arvien aktuālāka un līdz 2018. gadam būs gandrīz tikpat daudz machine-to-machine (M2M) moduļu, cik ir cilvēku. Piemēram, viedajās automašīnās būs gandrīz četriM2M savienojumi katrā mašīnā.

    Lai iegūtu vairāk informācijas par Cisco VNI pētījumu, apmeklējiet pētījuma tīmekļa vietni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma