Web Analytics
More
    Reklāma

    Project Volta radīts Android L akumulatora tēriņu minimizēšanai

    Jaunākie raksti

    Google izveidojusi kārtējo projektu, kas atbild par svarīgām milzīgā uzņēmuma interesēm. Project Volta, lai arī izklausās pēc militāristu rotaļām, tomēr ir pavisam noderīgs projekts, kas atbild par Android L efektīgu akumulatora izmantošanu. Protams, ir vietas, kur uz enerģijas tēriņiem nevar ekonomēt, bet šur tur Project Volta ir iejaukušies un ieguvuši nelielu darbības laika pieaugumu.

    Lielākā viedtālruņu nespēja ilgi darboties ir aplikācijas un pievienotie gadžeti, kas neļauj viedtālrunim mierīgi gulēt gaidstāves (standby – rezervstāve) režīmā. Aplikācijas visu laiku modina viedtālruni augšā, lai kaut ko sinhronizētu un pārbaudītu jaunāko saturu. Project Volta šobrīd apkopojuši sarakstu ar procesiem, kuri Android L versijā netiks darbināti viedtālruņa gaidstāves režīmā. Piemēram, ieplānotie operētājsistēmas un datubāžu sakopšanas darbi notiks tikai uzlādes laikā.

    Reklāma

    111.001

    Ars Technica izmēģināja Project Volta šī brīža sasniegumus ar ikdienišķu Nexus 5 un nonāca pie tā, ka pat nepabeigtais Android L spēj nodrošināt aptuveni par divām stundām ilgāku viedtālruņa darbības laiku, nekā Android 4.4.4 KitKat. Android L ir iebūvēta arī akumulatora taupīšana, kas ieslēdzas pie 15% atlikušās enerģijas.

    Google ir uz pareizā ceļa un cerams, ka drīzumā Android saņems pienācīgu akumulatora taupīšanas iespēju, ko mēs gaidām jau ilgu laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.07.2014 10:48

    Nav tik svarīgi kā šie centieni nosaukti, svarīgi, ka kaut kas tiek darīts, lai uzlabotu sistēmu. Iepriekšējais “sviesta projekts” (Project Butter) patiešām būtiski uzlaboja Android sistēmas darbības plūdenumu un mūsdienīgi vismaz vidējās klases aparāti darbojas krietni plūdenāk nekā vecākas (pirms Jelly Bean) versijas ierīces.

    Krotow
    03.07.2014 12:26

    Apsveicama iniciatīva. Taču turpat jāmudina arī servisu un widgetu izstrādātājiem ņemt vērā, ka enerģijas taupīšana ir būtiska lietotājiem un ne tikai. Lai viņi, pirms laist savus garadarbus tautā, izpēta, kuros gadījumos tiešām nepieciešama sinhronizācija un kad nepieciešamo informāciju var aprēķināt, kamēr aparāts atrodas “nomodā”.

    03.07.2014 16:23

    šonakt mistiska gļuka dēļ baterija nomira 5h uz eko režīma. Tiešām nekaitētu kas “gudāks” baterijas pieskatīšanai.

    03.07.2014 16:26

    + ceru, ka būs aplikācija visiem Android, ne tikai L īpašniekiem, kas būs gadu vēl pāris procenti no useru skaita.

    Marcis Buhholcs
    04.07.2014 08:39
    Reply to  mankulito

    Ja Tavs telefons ir uz Snapdragona, vari novilkt play storē Snapdragon Battery Guru. Lieliski palīdz. Būtiski palielina Nexus 4 dzīves laiku

    04.07.2014 12:02

    Jap, tas bija pirmais , ko vakar sagūglēju. Pārējās battery monitoring apps vairs netiekot pie baterijas statistikas, aizliegums, sākot no KitKat.

    P.
    04.07.2014 13:31

    Man liekas tas viss drusku ačgārni – ka ir speciāla aplikācija, kas ietekmē citu aplikāciju darbību.

    IMHO tas, kas bija Googlei jāizdara – katrai aplikācijai iekš Google Play jāpiešķir Energy Rating klase, atkarībā no tā, cik daudz enerģijas tā patērē. Nu, līdzīgi kā sadzīves tehnikai. ;) Attiecīgi lietotājs var izvēlēties aplikāciju ar augstāku taupības reitingu.

    KitKat lietotājiem baterijas statistika diezgan tīri parāda kura aplikācija, cik patērē. Pats Android tērē ļoti maz. Man ir minimāls Android uz Nexus5, baterija tur 5-7 dienas.

    04.07.2014 13:34
    Reply to  P.

    Nexus 5 un baterija tur nedēļu? Kā tieši tas ir iespējams? Ja pieņemam, ka vidusmēra viedtālrunis tur vidēji vienu darba dienu, tad mans novērojums par Nexus 5 bija vēl skumjāks – tā baterijas iespējas man šķita par īsu un bieži vien nācās lādēt telefonu arī pa dienu.

    04.07.2014 16:20

    Arī man iet 3,4 dienas parasti. Nevajag turēt ieslēgtu wifi, gps, zilzobi uc mēslus 24/7. Un es klausos daudz mūzikas + kādu stundu dienā kādu spēlīti padzenāju.

    P.
    04.07.2014 17:50

    Es jau šur tur Kursorā tiku iekomentējis, ka esmu nepareizais Android lietotājs.
    Tātad “recepte” garam baterijas laikam ir sekojoša:

    1) ROM: CM11 bez Google bibliotēkām.
    2) Datu pārraide, Wifi, GPS, NFC, Beam, Bluetooth defaultā izslēgts. Ieslēdzu tikai pēc vajadzības. Pēc tam izslēdzu. Ļoti ērti caur Quick Settings – divi pieskārieni telefonam.
    3) Datu sinhronizēšana minimizēta, atstāts tikai vajadzīgais.
    4) Aplikācijas, widgeti – tikai tie, kurus reāli izmantoju.
    5) Displeja Brightness – Auto.
    6) Mobile Network: 3G. 4G ieslēdzu pēc vajadzības.

    Tas arī viss.

    04.07.2014 20:46
    Reply to  P.

    Paldies par komentāru, noderīgi padomi. Lai arī ko tādu nedarīs (un nav jādara) vidusmēra lietotājam, tomēr ir forši, ka platforma piedāvā rīcības brīvību zinošākiem un paķimerēties gribošiem cilvēkiem.

    Reklāma