Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iegādājas Songza, apsola to uzreiz nenogalināt

    Jaunākie raksti

    Google tikko izziņojusi apvienošanos (lasi – iegādi) ar mūzikas straumēšanas servisu Songza. Songza pie mums ir mazāk zināms serviss, bet tagad varam to ierindot blakus Spotify, jo Google paspārnē var notikt brīnumu lietas. Songza iegādāta par 15 miljoniem dolāru, kas ir 0.015 Instagram cenas.

    Tiek norādīts, ka Google plānos nav mūzikas straumēšanas servisa iespējas izsūkt un pievienot kādam savam servisam, pēcāk tukšo Songza čaulu izmetot vēstures mēslainē. Android un iOS lietotāji vēl arvien var ielādēt Songza no aplikāciju veikaliem un to pilnvērtīgi izmantot. Iespējams, ka Songza iegāde saistīta ar YouTube mūzikas sadaļas sakārtošanu.

    Reklāma

    Iepriekš tika ziņots, ka YouTube uzsākusi neatkarīgo mūzikas izpildītāju rindu tīrīšanu, jo tiem nav līgumi ar ierakstu kompānijām un YouTube. Tas pats attieksies uz ierakstu kompānijām un to paspārnē esošajiem izpildītājiem, ja ierakstu kompānijas nenoslēgs licencēšanas līgumu ar YouTube. YouTube grasās piedāvāt mūzikas klausīšanās servisu bez reklāmām, to kompensēs neliela, bet godīga maksa. Tāpat būšot pieejama mūzikas lejupielāde mobilajās viedierīcēs.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    02.07.2014 13:57

    google grib nopirkt VISUS daudz maz sakarigos uznemumus, es tikai nesaprotu kapec.

    02.07.2014 14:06
    Reply to  mankulito

    Uzņēmumi tiek pirkti dažādu iemeslu dēļ. Piemēram, interese pēc to tehnoloģijām, darbiniekiem, lietotājiem. Daļā gadījumu tiek nopirkta tirgus daļa un vienlaicīgi likvidēts konkurents. Šoreiz, acīmredzot, tas tiek darīts, lai varētu sagatavot atbildi Apple, kas nesen iegādājās Beats Audio.

    02.07.2014 14:10

    Pielauju, ka Beats nopirka vairāk dzelžu dēļ, lietotaji viniem nav nemaz tik daudz, lai iepringtu. Google sapirkushies ari visadus robotu uznemumus, bail domat, kas bus pec 10 gadiem. Toch kā Umbrella Corp būs.

    02.07.2014 14:23
    Reply to  mankulito

    Nedomāju, ka viss tik vienkārši ar Beats. Dzelži tur pat nav galvenais iemesls. Apple vairāk interesē Beats zīmols, kas vismaz ASV ir ļoti populārs jauniešu vidū. Noteikti savu lomu spēlē arī Beats vadītāji superstāri Dre un Aiovains. Beats straumēšanas servisam varbūt nav pārāk daudz lietotāju (ja nemaldos, ap 250 000), tomēr tas nav pilnībā automatizēts un mūzikas saraksti tiek manuāli kūrēti un tam ir daudz lielāka ietekme. Tā, ka tur viss kopumā veido interesi par šo uzņēmumu.

    Artis Abols
    02.07.2014 14:07
    Reply to  mankulito

    1. tiecas uz nosacītu monopolu, neieguldot savus cilvēkresursus
    2. nav kur naudu likt

    davfreim
    04.07.2014 19:10

    Kā google kaut ko nopērk, tā ir pīī, sačakarē tikai visu un padara nelietojamu…

    Reklāma