Web Analytics
More
    Reklāma

    Kuri autoražotāji sadarbosies ar Android Auto un kuri ar Apple CarPlay

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Google I/O 2014 konferencē uzņēmums izziņoja veselu kaudzi jaunumu un starp tiem bija arī paziņojums par Android Auto platformu, ko var uzskatīt par tiešu konkurentu agrāk izziņotajai Apple CarPlay platformai.

    Šo platformu būtība ir vienkārša – pieslēdzot Android vai iPhone telefonus, auto multimediju displejā tiksim attiecīgi pie Android Auto vai Apple CarPlay sistēmas, kuras nodrošina navigācijas, multimediju un saziņas iespējas. Tas ļaus ērti no auto stūres vai multimediju sistēmas pārslēgt skanošo mūziku, atbildēt uz zvaniem vai īsziņām un pārvaldīt navigācijas rīkus. Android Auto gadījumā liels uzsvars tiek veltīts balss komandām un šo sistēmu varēs ērti pārvaldīt ar balss komandām, tādējādi atbrīvojot rokas nopietnākām nodarbēm, piemēram, stūrēšanai. Tas arī nozīmē to, ka dažādos auto, kas atbalsta vienu sistēmu, navigācijas, multimediju un saziņas iespējas darbosies vienādi un pat nomainot auto nebūs viss jāmācās no jauna.

    Šobrīd internetā var ļoti aktīvas diskusijas par to kuri auto ražotāji sadarbosies ar Google un kuri ar Apple. Tabulā esmu apkopojis informāciju no Google aizsāktās Open Automotive Alliance un Apple CarPlay projektu vietnēm, lai varam gūt priekšstatu par to ar kuriem tehnoloģiju gigantiem plāno sadarboties konkrēti auto ražotāji.

    Breg8KwCIAA7RmL

     

    Tā kā laika gaitā šī informācija var mainīties, droši pakomentējiet komentāros un arī mēs parūpēsimies, lai rakstā apkopota aktuāla informācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.06.2014 11:05

    Sanāk tāds odzes un eža krustojums, tomēr pēc iespējām ļoti vilinošs. Pats arī neatteiktos dabūt telefonā instalēto Waze auto panelī. iespējams, ka pērkot nākamo auto, pievērsīšu uzmanību arī šādai iespējai.

    LOOK
    04.07.2014 14:23

    Un kas notiek ar WP lietotājiem, tie var iet ar kājām?

    lēpis
    30.07.2014 16:03

    Tā kā telefonos neviens no mūsu ģimenes mūziku neglabā un neklausās, un tam man ir iPod, ļoti žēl, ka Apple CarPlay būs tikai priekš iPhone. Vismaz tā es sapratu.

    Reklāma