Web Analytics
More
    Reklāma

    Samazinātas Microsoft OneDrive cenas, bez maksas tagad veseli 15 GB

    Jaunākie raksti

    Microsoft vēlas, lai lietotāji visas savas fotogrāfijas, video, dokumentus un citus failus uzglabātu OneDrive mākoņservisā. Lai servisu padarītu lietotājiem pievilcīgu, Microsoft radījis OneDrive aplikācijas datoriem un mobilajām ierīcēm, apvienojis OneDrive servisu ar Office pakalpojumiem un nemitīgi samazina arī sava mākoņservisa cenas. Tehnoloģiju vide tik strauji mainās, ka vairs nav iespējams ilgi dusēt uz veciem lauriem un ir nemitīgi jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem un jāņem vērā konkurentu darbības.

    OneDrive tagad bez maksas 15 GB

    Microsoft ir palielinājis OneDrive mākoņservisa bezmaksas datu plāna apjomu no 7 GB uz 15 GB (pavisam vecie lietotāji joprojām var izmantot savulaik nopelnītos 25 GB). Tādējādi tagad lietotājiem bez papildus maksas ir pieejams divas reizes vairāk vietas datiem. Kāpēc tieši 15 GB? Microsoft ir izpētījis, ka 75% lietotāju savos datoros uzglabā ne vairāk par 15 Gb datu un Microsoft cer, ka jaunais piedāvājums motivēs lielu daļu šo cilvēku savus datus uzglabāt OneDrive servisā.

    Reklāma

    Salīdzinājumam Google bez maksas piedāvā 15 GB, Box – 10 GB, Dropbox – 2 GB un Apple iCloud – 5 GB vietas savos pakalpojumos.

    Office 365 lietotājiem būs pieejams 1 TB vietas OneDrive servisā

    Aprīlī Microsoft paziņoja, ka katram OneDrive Business abonentam tiks nodrošināta 1 TB diska vieta un jau drīzumā pie tāda paša apjoma tiek arī Office 365 lietotāji. Office 365 mājas pakalpojuma lietotāji par 10 eiro mēnesī saņems 1 TB diska vietu katram lietotājam (maksimums 5 lietotāji). Šis jaunums attiecas arī uz Office 365 pakalpojumu individuālai lietošanai (7 eiro mēnesī vienam lietotājam). Iepriekš abu pakalpojumu abonentiem bija pieejama 20 GB vieta OneDrive mākoņservisā. Patiesībā šis ir ļoti nozīmīgs jaunums, jo izvēloties Office 365 pakalpojumu ar 10 eiro mēneša maksājumu, tiksim pie iespējas izmantot Office programmatūru ne tikai uz 5 PC vai Mac datoriem, bet arī uz planšetdatoriem un viedtālruņiem. Bez tam, šajā cenā ir iekļautas arī 60 bezmaksas Skype zvanu minūtes mēnesī un nu arī 1 TB vieta mākoņservisā visiem mūsu dokumentiem. Patiešām iespaidīgs piedāvājums, kam šobrīd gluži vienkārši nav līdzvērtīgi izdevīgu alternatīvu.

    Būtiski samazinātas cenas par vietu OneDrive servisā

    Ja ar 15 bezmaksas gigabaitiem ir par īsu, tad priecēs ziņa par jaunajām OneDrive papildus vietas cenām. Tā kā pagaidām OneDrive pakalpojumu cenā izmaiņas neredz eiro valūtā, tad norādīšu izmaiņas ASV dolāros:

    • 100 GB papildus vieta tagad maksā 24 dolāri gadā vai 1.99 dolāri mēnesī (iepriekš 50 dolāri gadā)
    • 200 GB papildus vieta tagad maksā 48 dolāri gadā vai 3.99 dolāri mēnesī (iepriekš 100 dolāri gadā)

    Kā redzam, pakalpojuma cenas samazinātas vairāk nekā uz pusi (ja pierēķina klāt nākušos 8 GB). Izmaiņas stāsies spēkā sākot ar jūliju un esošajiem maksājošajiem klientiem automātiski tiks piemērotas samazinātās pakalpojuma cenas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    UOsis
    24.06.2014 21:06

    kā esošie lietotāji var dabūt papildus 5gb?

    Ingo
    24.06.2014 23:51
    Reply to  UOsis

    No nākamā mēneša (jūlijs) būs automātiski.

    davfreim
    25.06.2014 15:34

    Un kāpēc nav minēts galvenais iemesls šim cenu kritumama – Apple WWDC paziņojums par iCloud cenu samazināšanu? Ja Apple nebūtu nolaidis cenas, tad šaubos, ka Microsoft darītu kaut ko tādu.

    Nitrat
    03.07.2014 21:43

    Ir 03.07, bet kā neredzu tos 15Gb, tā neredzu…

    Reklāma