Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamā Android versija būs ar liegumu atiestatīt un izmantot zagtu tālruni

    Jaunākie raksti

    Milzīgs iPhone pluss ir iespēja to tikai legāli aktivizēt. Tie ziņots, ka šis solis ir krasi samazinājis viedtālruņu zādzību skaitu, jo nozagtu viedtālruni turpmāk nav iespējams izmantot. Arī Google drīzumā grasoties līdzīgu iespēju iekļaut Android viedierīcēs. Nāksies gan, visticamāk, uzgaidīt līdz nākamai lielajai Android versijai.

    Iepriekš tika baumots, ka Android Device Manager tiks papildināt ar līdzīgas idejas funkciju, kas liegs izmantot zagtu viedtālruni. 2014. gadā ASV viedtālruņu zādzību skaita samazinājums par 19% ir pietiekams iemesls, lai arī turpmāk pārējie ražotāji ietu Apple pēdās. ASV vairākos štatos likumos iestrādāta prasība, kas tirgotājam uzliek pienākumu pārdot tikai šādas pret atkārtotu izmantošanu bloķējamus viedtālruņus to nozagšanas gadījumā. Prasība stāsies spēkā 2015. gadā.

    Reklāma

    Nākamais lielais Android laidiens ar “L” burtu nosaukumā būšot pirmais, kas saņems šādu drošību. Android 4.4 KitKat tam neesot gatavs un, ja arī būtu, tad bloķēšanas iespēja būtu praktiski tikai Nexus ierīcēs lēno Android jauninājumu dēļ.

    Vai tu kaut kā sargā savus datus? Android Device Manager? Slēgekrāns ar paroli?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.06.2014 15:37

    Xperia ir iespēja enkriptēt datus, taču neesmu vēl izmantojis šo iespēju. Izmantoju gan Android Device Manager, gan Sony Enterprise Service + my Xperia.

    Krotow
    20.06.2014 17:22

    Interesanti, kā tad aktivizēsies custom ROM-u lietotāji OS versijām virs KitKat?

    Kristaps
    20.06.2014 21:16

    Pff….. jau gadu desmitiem aizej ar savu orģinālo kastīti ar IMEI kā pierādījumu uz jebkuru tīkla kantori un saki lai nobloķē…. Kā telefons tiks ieslēgts jebkurā tīklā, aizsūtīsies sms un savu mūžu nevarēs šo ierīci vairs legāli lietot….. tas ka cilvēki ir slinki un visu jāpasniedz uz svarovski paplātes tā ir cita lieta….

    Andris
    21.06.2014 07:16
    Reply to  Kristaps

    Jā, bet IMEI var pārrakstīt uz citu un (tiesa nelegāli, bet tomēr) lietot telefonu uz urrā. Katrā ziņā slinkums ir daudzu tehnoloģisku lietu virzītājs, un gan jau cerams šī aizsardzība būs pietiekama un nepieļaus ka pēc factory restart viss atgriezīsies kā pirms bloķēšanas .

    Kristaps
    22.06.2014 00:08
    Reply to  Andris

    Mainīt IMEI ir pretlikumīgi un tā ir krimināla lieta par kuru var dabūt reālu cietumsodu… ;) kādus gadus 10 ofic pasēdēt… Gluži kā mainīt automašīnas orģinālo VIN nummuru….
    Anyway tas arī nav tik vienkārši un to arī darīs tik retais ‘tuneļu’ kantoris tikai ja esi pazīstams cilvēks! ;) Mājas apstākļos, praktiski neiespējami…. ja nu vienīgi nenopērc kādu nelegālo ‘kitu’ no ebay’a kur pats vari labi uzrauties….

    upe
    21.06.2014 16:21

    Ja nebutu slinkuma, nebutu ne velosipedu, ne auto, ne datoru.

    Baltais Tehvs
    21.06.2014 23:23

    Loti jauki , jebšu sen bija laiks . BET :
    šādai aizsardzībai ir jābūt “cietai” Kā iekš Apple ( Apple ID* ) vai iekš Blackberry OS 10 ( aktivizācija caur ražotāja serveri )
    “iestrādāt” to “jaunā” mumbajumba Androīda versijā ir tas pats , kas īpašumam BEZ sētas uzstādīt dzelzs durvis un atslēgu glabāt zem tepiķīša … Kamēr “napamodīsies” arī paši HW ražotāji .

    Samsungs kā vienmēr visam “liek mīksto” , pārējiem- “kā sanāk” . Tiesa paozitīvi ir jāuzteic Sony – tas dēļ saviem “čeksumiem” ir ļoti tuvu uzstādītajam mērķim . 90+ % Sony aparātiem IMEI maiņa nav iespējama pēc definīcijas – tāpat arī “īzi š’mīzī” atbloķēšana no operatora ir paliela “sāpe” . Pārējie – mkhm … Knoks “tumšajās lietās” ir tikai tāds “annoying moskīts” un HTC ar saviem cid`iem utt – tikai pats sev ( saviem servisa centriem ) visu sarežģī :D

    Lai nu kā – “drošība” ir komplekss pasākums – tur jāpiedalās gan dzelžiem gan softam .
    un ak , jā – gribam zvizģīt spēlītes ? neīdam kad gopņiks nozvizģī telefonu … ( koks ar 2 galiem – sveika Opensource )

    Reklāma