Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV valdība vēlas kontrolēt karšu un navigācijas izstrādātājus

    Jaunākie raksti

    ASV Transporta Departaments vēlas saņemt no Kongresa atļauju pārskatīt un regulēt visa veida karšu izstrādātāju, navigācijas ierīču un aplikāciju darbību. Tas ļautu valdības darbiniekiem pieprasīt iekļaut vai izņemt no navigācijas ierīces vai aplikācijas kādu niansi vai funkciju. Valdībai teorētiski būtu iespēja iejaukties tikai bīstamā ierīču vai aplikāciju darbībā.

    Automašīnu ražotāji jau nostājušies valdības pusē, jo vēlas, lai auto braucēji izmanto iebūvētās navigācijas ierīces. Iespējamā jaunā kārtība varētu pamatīgi ietekmēt un bremzēt aplikāciju izstrādi, tas nāktu tikai par labu auto ražotāju ierīču uzstādīšanai automašīnās.

    Reklāma

    Aplikāciju izstrādātāji norāda, ka šāda kārtība ir nepieņemama, jo tas nozīmētu atļaujas saņemšanu no valdības, lai izlaistu aplikāciju kādā no veikaliem. Valdības struktūrām vienkārši nepietiktu ekspertu, lai varētu novērtēt GPS aplikāciju un ierīču darbību.

    Valdība apgalvo, ka iejaukšanās ražotāju un izstrādātāju darbā notiktu tikai tad, ja produkts būtu bīstams un tam būtu nepieciešama tūlītēja uzlabojumu veikšana.

    Iepriekš bijuši tikai daži ļoti skaļi gadījumi ar Apple izstrādāto karšu nodrošinājumu servisu, kas sākotnēji nedarbojās pietiekami precīzi un ieteica vadītājiem visādas muļķības.

    AvotsNYT
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vērotājs
    20.06.2014 15:40

    Totalitārisma atdzimšana caur šķietami nevainīgām lietām…

    Reklāma