Web Analytics
More
    Reklāma

    Google drīzumā varētu papildināt Now funkcijas ar Nearby

    Jaunākie raksti

    Androidpolice.com ziņo, ka Google Search/Google Now varētu drīzumā saņemt jaunu funkciju, par ko jau iepriekš tika baumots. Šobrīd Google Now piedāvā plašu klāstu ar iespējām, kas gan pārsvarā pieejamas pasaules metropoļu iedzīvotājiem un viesiem. Jaunais Android iespēju kopums Nearby vēl vairāk paplašinās Google iejaukšanos mūsu ikdienas darbos un viedtālruņu pielietojumā.

    Nearby paredzēts, lai vēl ciešāk savienotu viedierīces ar tuvumā esošām citām viedierīcēm un jau pavisam drīz iespēja būs pieejama kā Google Play Services jauninājums. Tiek pieļauts, ka Nearby servisus aktīvi spēs izmantot Android Wear nēsājamās viedierīces.

    Reklāma

    Google Nearby 004 Google Nearby 003

    Nearby funkcija ļaus savienot viedierīces, dalīties ar informāciju laikā, kad atrodies konkrētā vietā vai kopā ar zināmiem cilvēkiem. Nearby ik pa laikam pārbaudīs ar WiFi un Bluetooth, kā arī mikrofona starpniecību kur tu atrodies un ar ko esi kopā. Jau iepriekš redzēti līdzīgi mēģinājumi kā Google Bump un SlickLogin. Pagaidām tiek pieļauts, ka Google ideja strādās līdzīgi iBeacon iOS sistēmā, bet Nearby pildīs vēl vairākus uzdevumus. Neiztikt arī bez veikalu reklāmām viedtālrunī, ja vien lietotājs to būs atļāvis.

    Protams, parādījusies negatīva pieskaņa Nearby servisiem, jo tie pārāk iejaukšoties lietotāja privātajā dzīvē un pats lietotājs būs atļāvis viedierīcei “noklausīties” visu notiekošo, jo mikrofons ik pa laikam būšot ieslēgts. Vēl nav skaidrs, kā Google spēs nodalīt personas datu pienācīgu privātumu, tai pat laikā atļaujot viedierīcēm aktīvi sazināties savā starpā.

    Google Nearby 001 Google Nearby 002

    Gaidām Google I/O konferenci 25. un 26. jūnijā, kur, iespējams, tiks apstiprināta šī jaunā Android iespēja.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c#t=74]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    09.06.2014 12:36

    Manuprāt, ar Android 4.4.3 šī funkcija jau ir. Vismaz manam Nexus 4 ir.

    Matīss
    09.06.2014 13:05

    Manuprāt, tā ir tā aplikācija “Bump”, kuru google nopirka pagājušo gadu. Tikai nedaudz pārveidota.

    Matīss
    09.06.2014 13:28
    Reply to  Artis Ābols

    Ups! Sorry :D

    Reklāma