Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple sagatavo “augsni” Lightning austiņu izstrādei

    Jaunākie raksti

    Jau kopš bērnības ir pierasts, ka mūzikas atskaņotājos, portatīvajos pleijeros un magnetofonos austiņas tiek pievienotas klasiskajam 3.5 mm audio portam. Izskatās, ka Apple vēlas ieviest izmaiņas šajā tradīcijā un jau drīzumā varam sagaidīt audio aksesuārus, kas pie Apple mobilajām ierīcēm tiek pieslēgtas ar Apple veidoto Lightning spraudni.

    9to5mac ziņo, ka Apple klusiņām ir veikusi izmaiņas savā Made-For-iPhone/iPad/iPod (MFi) programmē, kas reglamentē to kuri partneri un kā veido aksesuārus konkrētajiem Apple produktiem. Apple pagaidām gan esošajās iOS ierīcēs nav aktivizējusi audio signāla pārraidīšanu caur Lightning kabeļiem, tomēr nākotnē tas tiks paveikts ar programmatūras uzlabojuma palīdzību.

    Reklāma

    Sagaidāmās Lightning austiņas būs spējīgas saņemt 48 kHz bezzudumu (losless) digitālo stereo signālu un tajās iebūvētie mikrofoni uz Apple ierīcēm varēs nosūtīt 48 kHz digitālo mono signālu. Ražotāji uz šīm austiņām arī varēs izvietot skaļuma un dziesmu pārslēgšanas pogas, kā arī atsevišķas pogas ar kurām varēs kontrolēt speciāli sagatavotas mobilās aplikācijas. Apple šādām austiņām paredz divas konfigurācijas: Standard Lightning Headphones un Advanced Lightning Headphones. Ja pirmās būs relatīvi vienkāršas austiņas, ka digitālo audio signālu pratīs pārvērst analogajā, tad otrās austiņas būs aprīkotas ar aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju un veiks citas digitālās signāla apstrādes darbības. Tāpat Lightning austiņas varēs saņemt programmatūras uzlabojumus.

    Noteikti vietā ir jautājums par ierīces uzlādes iespējām, ja galvenais to uzlādes ports tagad būs aizņemts ar austiņām. Apple norāda, ka jaunais standarts paredz ierīču lādēšanu abos virzienos. Proti, mobilās ierīces spēs ar elektroenerģiju nodrošināt austiņas un arī austiņas (ja tās būs aprīkotas ar bateriju) spēs uzlādēt mobilās ierīces. Tāpat būs iespējams uzlādēt Apple ierīces barošanas vadu pievienojot pie austiņām un tad caur tām uzlādējot telefonu, mūzikas atskaņotāju vai planšetdatoru. Starp citu, šādu austiņu gadījumā lieti noderētu iespēja uzlādēt Apple ierīces ar bezvadu tehnoloģijām, kuras lēnā garā sāk parādīties konkurējošo platformu ierīcēm.

    Pirms divām nedēļām Apple apstiprināja populārā skaņas aparatūras izstrādātāja Beats Audio iegādi un būtu tikai loģiski, ja jau rudenī pirmās Lightning austiņas mēs sagaidītu tieši no Dr. Dre lolojuma. Internetā var lasīt spekulācijas, ka 3.5 mm pieslēgvietas aizvākšana var ļaut radīt vēl plānākas ierīces un tas neizbrīna, jo Apple produktiem dizainam tiek pievērsta milzu uzmanība. Tāpat “gudrākas” austiņas var lieti noderēt, lai monitorētu cilvēka aktivitātes vai pat pulsu. Pirms nedēļas Apple prezentēja jauno iOS 8 un tajā veselības un fitnesa jomai atvēlēta vesela platforma. Un ko jūs domājat par Apple vēlmi austiņas “ieslēgt” Apple ekosistēmā?

    Avots9to5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    09.06.2014 13:06

    Manuprāt austiņās var būt kaut kāds hibrīda ligzda pie kura slēdzas jau klāt Lightning vads. Kaut kas līdzīgs, kas ir Mac datoros, kad Audio In/Out 3.5mm ligzda atbalsta gan analogo, gan digitālo audio. Līdz ar to austiņām varētu viegli nomainīt vadu no Lightning uz 3.5mm.

    Matīss
    09.06.2014 13:15

    Pagaidām es šinī visā nesaredzu nekādu labumu, man kā patērētājam. Tikai atkal nodala lietotājus. Kaut kāds rasisms :D. Un lai Mac datorā iespraustu austiņas man vajadzēs adapteri, ja tam vēl nebūs mazais lightening ports?

    Ezis
    09.06.2014 17:36
    Reply to  Matīss

    nekas, līdzīgi kā pārējie auni – nopirksi jauunāku datoru!

    KKTK
    10.06.2014 10:00

    Mani jau sen ir jautājums, kāpēc Lightning ports nav magnētiskais? Reāla aizvēsture ar uz āru izbīdītu mazu puļķīti ko nolocīt vai nolauzt ir viens/divi! Uztaisot tādas arī austiņas, to vien panāks, ka izlauzīs platē robu.

    Žans
    10.06.2014 10:49
    Reply to  KKTK

    Būs tad tāpat kā ar Nokia veco USB/Austiņu lielo štekuru, kuru nolokot uz lēju varēja atvienot. Cik reiz tā nav mūzika sākusi skanēt autobusā, ik reiz, kad centos izvilkt telefonu no kabatas. :D

    http://1.bp.blogspot.com/_8JZhVVmpICU/TA0zNyf0dII/AAAAAAAAAg4/9VOKntECm6M/s1600/DKU-2.JPG

    Rūdolfs Putniņš
    11.06.2014 09:26

    Šis jauninājums nekādi nav saistīts ar kādiem uzlabojumiem skaņas kvalitātē. Potenciālu redzu tieši dažādu viedo/lifestyle austiņu jomā. Digitālā signāla pārraide no Lightning un vecā 30-pin porta jau sen ir pieejama un vairākas ierīces no tādiem ražotājiem kā Cypher Labs to izmanto ciparanalogā pārveidotāja funkcijām. Iebūvēt austiņās šāda līmeņa ciparanalogo pārveidotāju, kā arī attiecīgas kvalitātes analogo izejas pakāpi būs pārāk dārgi.

    Reklāma