Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome pārlūka veikals rāda kuras lietotnes pieejamas arī Android viedierīcēm

    Jaunākie raksti

    Chrome pārlūka veikals (Chrome Web Store) saņēmis jaunu iespēju, kas parādā savienotās aplikācijas, ja izstrādātāja aplikācija pieejama arī Google Play veikalā Android viedierīcēm. Chrome pārlūka veikalā parādīsies saite tieši uz attiecīgo aplikāciju Google Play veikalā.

    Pagaidām saites ir tikai vienvirziena no Chrome pārlūka veikala uz Google Play veikalu. Jau ilgāku laiku tiek baumots, ka šie abi aplikāciju/ paplašinājumu veikali varētu apvienoties vienā servisā. Bieži redzēts, ka Google Play veikalā izstrādātājs norāda saiti uz Chrome pārlūka veikala saturu, piemēram, Pushbullet gadījumā.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka pagaidām neredzu to dziļo jēgu, kāpēc vajadzēja šādu starpsavienojuma izveidi virzienā no pārlūka uz Android veikalu, jo daudz vērtīgāks būtu bijis pretēja virziena savienojums. Manuprāt, ir diezgan mazs skaits aplikāciju, kas viena otru papildina (tā pati Pushbullet), nevis kopē ideju no galddatora uz viedierīci vai otrādāk (Any.do, Pocket).

    Vai kāds izmanto savienotās aplikācijas no abiem veikaliem? Kādas (Gmail neskaitās)?

    Clipboard02

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    05.06.2014 11:08

    Iespējams, ka Viber un tas pats Hangout varētu būt pieskaitāms saistītajām lietotnēm.

    Lauris
    05.06.2014 11:11

    Par viedtālruņiem tos sauc, jo atšķirībā no parasta tālruņa, tajā ir vairāk iespēju, t.i. tas ir “gudrāks”. Šis termins ir muļķīgs un nepamatots, diemžēl mobilo telefonu ražotājiem patīk šādi mārketinga triki, tāpat kā “biznesa klase”, “dizaina klase” utt. Vienkāršā tauta pavelkās.
    Kāpēc es par to visu – nav tāda termina “viedierīces”. Nav un nebūs un lūdzu neievies. Telefons ir viedāks par predecessoru, ok, bet planšetes ir pamatīgi “dumbed down” datori. Ir mobilās platformas, ir viedtālruņi bet nav viedierīces. Planšetēs nav pilnīgi nekā vieda, pat pilnīgi pretēji, mērķauditorija ir vienkāršāki prātiņi.

    Krotow
    05.06.2014 15:03
    Reply to  Lauris

    Vairumā gadījumu viedtālruņi un planšetes ir praktiski vienas un tās pašas shēmas varianti ar dažāda izmēra korpusu un displeju. Gadās arī ka viens un tas pats: to īpaši labi redz ķīniešu lētajiem aparātiem, kur planšetes ir “telefona” variants bez mobilo sakaru moduļa un ar tādas pašas izšķirtspejas lielāka fiziskā izmēra displeju. To, vai aparāts ir planšete, šajā gadījumā nosaka tikai viens parametrs sistēmas parametru konfigurācijas failā. Otrkārt gan viedtālruņi gan planšetes gan tabletes ir datori šī vārda tiešajā nozīmē, ko par “telefoniem” padara tikai uz mātes plates uzlodēts mobilo sakaru modulis (3G, 4G). Tas pats, kas datoriem nopērkams pie mobilā operatora, kā USB spraužams puļķis. Jā, jā – parasti datori, tikai ļoti kompaktā izmerā un ar ļoti vienkāršu lietotāja interfeisu. Teorētiski nav problēmu to padarīt arī par “īstu” datoru – uz tām pašām iekārtām, kurās darbojas Android/IOS/WinMobile, nav problēmu palaist arī Linux vai Windows (Win8 RT, vecākām versijam tikai ja iekārta ir ar x86 procesoru) ar pilnvērtīgu lietotāja interfeisu un iespējām – galvenais, lai dzelzim ir pietiekami daudz RAM un draiveri. Praksē to ierobežo ražotāju politika un draiveru trūkums citām sistēmām (īpaši attiecas uz dzelžiem, kas no rūpnīcas ir ar IOS un WM). Un parastajiem lietotājiem to pat nevajag, jo… Read more »

    Girts
    05.06.2014 11:14

    Mighty text. SMS sūtīšanas aplikācija no pārlūka (jebkura).

    Ezis
    05.06.2014 15:04

    Mighty text, Pocket. Manuprāt, tas ir tāds basic, kas būtu jāzina katram, kas iztaisās par tehnoloģiju apskatnieku!!!

    bombelats
    05.06.2014 19:39

    Ko varat ņemties par to viedumu ierīcēs. Protams, ka no vieduma tur nav ne smakas, bet kaut kādu klasifikāciju jau tak vajag. Tad jau jāpārskata termins : kāpostgalva, kur tur kāda galva. :-)
    Vieds ir vairāk kā gudrs, kāds kas spēj pieņemt lēmumus ar sesto prātu, nevis pliku loģiku. Bet ierīces visas darbības, pamatā, veic pēc funkcijas if…then, gandrīz loģika.

    Reklāma