Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Now klāt nākošās funkcijas var noplicināt Play veikala saturu

    Jaunākie raksti

    Nav svarīgi, tu ceļo bieži vai reti, bet, ja kabatā ir viedtālrunis, bieži jūties visu zinošs un varošs svešā pilsētā. Ierastā aplikāciju gamma ir TripIt, Yelp, Foursquare, attiecīgās avio kompānijas aplikācija, laika ziņas, navigācija utt. Bet pēdējos mēnešos daudz kas ir mainījies.

    Google Now lēcienveidīgi apaudzē savas iespējas ar jaunām un jaunām servisu nozarēm. Iesākumā par Google Now smējās, jo tā nespēja tikpat kā neko, to uzskatīja par liekprogrammatūru (bloatware), ko Google uzspiež ar savu Google Now Launcher.

    Reklāma

    Ieguvumi

    Google Now ir lielisks serviss un ja to piešķilsi Lielbritānijā vai kādā citā globāla mēroga lielpilsētā, tad ieraudzīsi tādus brīnumus, ko pat iedomāties nespēji. Lidostā ērti un ātri varēsi atrast savu geitu un izlidošanas laiku. Google Now parādīs, ja lidmašīna kavējas.

    Serviss ir spējīgs apgādāt ceļotāju ar plašām informācijas druskām par laika apstākļiem galamērķī, automašīnas noparkošanas vietu svešā pilsētā, Google Now pastāstīs par restorānu un ieteiks nakts uzdzīves iespējas.

    Kur ir problēma?

    Daudzi no Android 2.3 laikiem atceras Dolphin Browser, kas bija tam laikam un tehniskajām iespējām ātrs pārlūks. Tagad Google Chrome pārlūks ir pārņēmis teju katru Android viedierīci. Google brutāli nošpikotās aplikācijas Keep, Hangouts, Play Music, Play Games, Device Manager un Drive samazina lietotāju vēlmi meklēt jebkādu citu aplikācijas alternatīvu.

    Sliktais

    Izstrādātāji cieš no tā, ka tavā viedtālrunī jau ir mākoņdatu serviss, piezīmju bloks, mūzikas aplikācija un iespēja attālināti bloķēt viedtālruni. Netiek izskatīta cita iespēja, Play veikals netiek atvērts un izstrādātājam nav iespējas pat ar sevi iepazīstināt. Google Now un Google uzspiestās aplikācijas lēnām pārņem mūsu ikdienu.

    Google Play Store piedāvā desmitiem un pat simtiem spējīgas aplikācijas, bet vismaz man Keep ir nokāvis vēlmi meklēt pēc iepriekš lietotās Evernote. Tiesa, Evernote bija smagnēja un kļuva arvien sarežģītāk lietojama, bet Keep ir šīs aplikācijas kopija, vienkāršota versija, kas nebļauj pēc premium konta iegādes.

    Nu un?

    Izstrādātājs nevar nekādi apsteigt Google, ja tās aplikācija jau rēgojas viedtālrunī un tā uzreiz pēc interneta ieslēgšanas tik smuki saņem jauninājumu. Microsoft Windows Phone jau ir piedzīvojis līdzīgu scenāriju. Facebook un Twitter ir lietojams bez jebkādas aplikācijas ielādes un mēs zinām, kāds ir Windows Phone aplikāciju veikala saturs un kvalitāte…

    iOS iet pavisam citu ceļu – bez aplikāciju veikala apmeklējuma iPhone nevar uzskatīt par viedtālruni.

    Vai Google aplikācijas ir pārspējušas kādu tev iepriekš mīļas aplikācijas darbību?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    upe
    03.06.2014 13:57

    Šo čīkstēšanu angliski šonakt lasīju kādā no tehnoloģiju portāliem. Līdzīgi teica arī, kad ios parādījās flashlight iespēja. Kuru krata developeri, ja lietotājs laimīgs? Ne jau developeru skaits rada laimīgu useru, bet pakalpojumu kvalitāte. Ja Google var būt labākais visās jomās, why not? Katrā ziņā ir vietas katram, jo var paspīdēt gan ar dizainu nepierastu, gan papildus info, kas nav Google Now.

    upe
    03.06.2014 14:03
    Andris
    03.06.2014 15:04

    Vai Google aplikācijas ir pārspējušas kādu tev iepriekš mīļas aplikācijas darbību?

    Mana atbilde ir jā – kopš sāku lietot Android viedtālruni, esmu nomainījis inbox.lv epastu uz gmail.com epastu. Pa lielam to darīju IMAP dēļ. Taisnības labad jāsaka, arī inbox.lv tagad jau labu laiku ir ar savu aplikāciju un pat IMAP, tiesa tikai maksas versijā.

    KKTK
    03.06.2014 15:48

    Nu bet priekš tam ir domāti tie modīgie blogeri? Tikai ziņu pārpublicēšanai? Tie varētu ņemt un iztirzāt kādas tēmas aplikāciju – notestēt, novērtēt, sadalīt pa interesentu grupām un publicēt. Un būs daudz saturīgāki raksti. Tā teikt ar pievienoto vērtību.
    Es patērēju ne mazums laika tieši piezīmju applikācijas meklējumos. Un tagad lietoju divas – Keep un MobisleNotes. Būtu kāds ātrāk ieteicis tieši šīs app, būtu mans mērķis sasniegts ātrāk nemēģinot desmitiem visādas play veikala drazas.

    Eižens
    03.06.2014 16:45

    Kur problēma, tā arī nesapratu?! Lietotāji tikai priecāsies, ja būs mazāk funkcionalitātes “caurumu”, ko nāktos aizpildīt ar aplikāciju meklēšanu. Bet tiem, kam patīk “lietot vannu bez krāna”, lai pērk WP un rušinās pa aplikācijām.

    Artūrs
    03.06.2014 18:44

    Tātad, lai risinātu radušos problēmu, Googlei būtu jāaizvāc savas aplikācijas, kas viegli izkonkurē citu ražotāju izstrādājumus? Tikai tāpēc, ka Googles ražotās aplikācijas ir labākas un vienotākas? Tak neliksim vainu uz to, ka Googles aplikācijas jau ir telefonā iekļautas – arī Samsung savas aplikācijas iekļauj savās ierīcēs, bet neviens tās tāpat nelieto.
    Man, teiksim, ļoti patīk, ka viss ir vienuviet un viss izskatās līdzīgi. Katrai darbībai sava aplikācija šādu ekstru nesniedz.

    03.06.2014 20:50

    Teiksim tā… Andrītis ir ieņēmis vareni lielu vietu viedierīču pīrāgā. Tātad visai stabils mērķis jebkura, kas māk veidot aplikācijas priekš šīs OS. Un tā bija problēma, ka daudzi ķēmi sataisīja veselu kaudzi nekam nederīgu aplikāciju, piegrūda pilnu Play un tagad tās tur stāv un lieki vien traucē, jo lietojamas nav nedz tīri tehniskā ziņā, bet arī vizuālais baudījums uz tādu atteju skatīties ir zemāks par nulli.
    Bet tik un tā- ja izstrādātājs gribēs pelnīt, tad viņš pievērsīsies tam, kas ir populārākais- tātad Android. Google rada ar saviem tūļiem labu un pat veselīgu konkurencis, kas ļauj man ticēt tam, ka lai kāds izstrādātājs tomēr spētu nopelnīt vairāk, viņam nāksies vairāk piestrādāt pie konktetnta ko viņš piedāvās savam gala lietotājam. Un tagad iegūs arī lietotājs, jo kam gan nepatīk lejupielādēt un lietot labu un vizuāli pievilcīgu aplikāciju?

    Māris
    04.06.2014 10:51

    Es par to Keep… Esmu vairākas reizes mēģinājis sākt lietot Evernote, tā arī neiegājās. Keep manuprāt ir vienkārši ideāls, un man tas ļoti pietrūkst uz Windows Phone.
    Kādas tad vēl tam ir alternatīvas? Kur vēl tik ērti un vienkārši saglabāt piezīmes un listus (to-do, shopping)?

    atgūglošana
    04.06.2014 14:57

    Evolūcija balstās uz konkurenci un neefektīvu risinājumu izrmiršanu. Tieši tā – izmiršanu! Attīstība nav iespējama, ja nenomirst, vai neaiziet šaurā nišā, tie kuru darbaspējas ir niecīgākas. Paliek efektīvākie izstrādātāji, ja viņi spēj lietotājiem piedāvāt tiešām labus un interesantus produktus. Par to nav jāraud. Ne patērētājiem, ne izstrādātājiem.
    Tā pati raudāšana par Latvijas rūpniecību tieši pēc Padomijas sabrukšanas. Kāpēc jāraud par to, ka uzņēmējdarbības vide attīrījās no nespējīgiem valsts uzņēmuma vadītājiem, kuri neko citu neprata, kā vien veģetēt uz drausmīgi vecām idejām? Palika strādātvaroši un deva darbu citiem, spējīgi cilvēki, kuri jaunajos apstākļos nevis apraudājās, bet izmantoja izdevību attīstīt sevi. Uz brīdi iedomāsimies, kas notiktu, ja mēs visiem tiem uzņēmuma vadītājiem, kuriem tik vien kā pietika prāta, kā nopārdot ražošanas iekārtas kā metāllūžņus, ar varu viņiem spiestu strādāt. Kas no tā būtu sanācis? NEKAS! Tāpēc, ka pārdevējs NAV ražotājs (OK ražot vienu un to pašu produktu bez izdomas protams var, bet konkurence, mīlīši).

    Krotow
    05.06.2014 22:43

    Neredzu iemeslu cepienam. galvenais lai atstāj iespēju brīuvi rakstīt savas aplikācijas bez kretīnbiskiem ierobežojumiem un naudas slaukšanas no sistēmas izstrādātāju puses. Tālāk lietotājs pats izvēlēsies, kas viņam labāk der. Un tas, kas neder nevienam, aizies vēstures mēslainē. Tiesa, Google izdarītu labu darbu, ja regulāri iztīrītu Play no “Hello, World!” tipa drazas, ko tur saspamojuši visādi studenti un pārējie Play servisu testētāji. iespējams, ka sakarigākais risinājums būtu 2 līmeņu saraksti: galvenais aplikāciju veikals, kurā nav drazas un “smilšu kaste” visam pārējam.

    Reklāma