Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia Lumia 630 apskats

    Pirmais no Windows Phone 8.1 saimes. Palēts, bet ne ļoti lēts. Daudz plusu, bet pietiek arī mīnusu, kas liek apsvērt citu Windows Phone modeļu iegādi.

    Jaunākie raksti

    Jāatzīst, ka dziļi sirdī neesmu saucams par lielu Microsoft Windows Phone cienītāju. Iespējams, ka šīs sajūtas palikušas kopš pirmā Windows Phone viedtālruņa, kas nonāca manās rokās. Modeli nekonkretizēšu, jo tam īsti nav nozīmes, bet atminos vien to, ka Windows Phone 7.5 Mango bija tālu no lietojamas operētājsistēmas ar gandrīz neeksistējošu aplikāciju veikala saturu.

    Šodien Windows Phone fanu pulkus papildina dažādi cilvēki, jo Nokia pamanās piedāvāt gan lieliski aprīkotus un īpašus viedtālruņus, kā Lumia 1020, gan arī absurdi lētus Lumia 520 (nu jau aktuāls ir Lumia 525). Lumia 520 bija un ir viens no pārsteidzošākajiem aparātiem, ko nācies turēt rokās. Tas pat saņems jauno Microsoft Windows Phone 8.1 nedaudz apgraizītu versiju, bet to saņems.

    SONY DSC

    Šodienas varonis Nokia Lumia 630 ir nedaudz izmēros pastiepies Lumia 520, tas tāpat ir lēts, diemžēl aprīkots tikai ar 512 MB RAM, bet pietiekami ņiprs un izskatīgs. No pieciem pietiekami moderniem pēdējo mēnešu viedtālruņu modeļiem mana māsa atzina Nokia Lumia 630 par vissimpātiskāko.

    Tehniskā specifikācija

    • Microsoft Windows Phone 8.1
    • Qualcomm Snapdragon 400 čipkopa, četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 procesors, Adreno 305 video apakšsistēma
    • IPS LCD 4.5 collu ekrāns ar 480 x 854 punktu izšķirtspēju (ap 218 ppi)
    • Corning Gorilla Glass 3, ClearBlack ekrāna tehnoloģija
    • microSD karte līdz 128 GB
    • 8 GB iekšējā atmiņa, 512 MB RAM
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0
    • 5 megapikseļu kamera aizmugurē, 2592 х 1944 punkti, autofokuss, 1/4” sensora izmērs, video uzņemšana ar 720p@30fps
    • Aktīvais trokšņu novēršanas mikrofons
    • FM radio ar RDS
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Krāsas: oranža, zaļa, dzeltena, balta, melna
    • 7GB bezmaksas OneDrive
    • Izmēri 129.5 x 66.7 x 9.2 mm, svars 134 g
    • Li-Ion 1830 mAh akumulators (BL-5H)
    • Cena interneta veikalos sākot no 150 eiro

    Izskats un uzbūve

    Nokia kaut kā iemanās savus Windows Phone lētos modeļus uztaisīt tik kvalitatīvus, ka tos var sākt salīdzināt ar leģendārajiem Nokia 3310 un 3210 modeļiem. Lumia 630 nav izņēmums un viedtālrunis smuki guļ aizmugures vāciņā, kas pie reizes sedz arī sānus. Aizmugures vāciņa plastmasa ir ļoti bieza, neatceros, kad kaut ko līdzīgu būtu redzējis viedtālruņos. Protams, tā palielina Nokia Lumia 630 izmērus, bet vienlaikus padara viedtālruni pamatīgu un sajūtās kvalitatīvu.

    SONY DSC

    Paverot Lumia 630 vaļā redzams, ka arī šeit lētais viedtālrunis ir salīdzināms ar Lumia 520, jo zem aizmugures vāka pielīmēti poroloniņi, kas notur vietā akumulatoru. Šo man ir tiešām grūti izprast – vai mūsdienās nevar kā citādāk izveidot tukšuma aizpildīšanu? Vai tāds tukšums tur vispār nepieciešams? Vai tiek mākslīgi palielināts viedtālruņa biezums, lai tas nespētu sacensties ar dārgākiem modeļiem?

    Lumia 630 labajā sānā izvietotas skaļuma regulēšanas un ekrāna bloķēšanas pogas, tās ir lielas un ērtas. Atšķirībā no matētā korpusa, pogas ir spīdīgas. Viedtālruņa aizmugurē ir vientuļa kameras acs bez zibspuldzes. Zibspuldze dažreiz varētu noderēt, bet šoreiz tiešām tā nav uzstādīta, lai Lumia 630 nespiestu no tirgus ārā dārgākos Lumia modeļus.

    Kopumā Lumia 630 ir vienkāršs, simpātisks izskats, kvalitatīva uzbūve. Nerodas lētuma sajūta (kamēr nepaver vaļā korpusu).

    SONY DSC

    Komplektācija

    Viedtālruņa komplektācija ir ļoti atturīga, kā jau tas gaidāms no lēta telefona. Nokia Lumia 630 kastē atrodas vien microUSB uzlādes ierīce, bet USB vads nav atdalāms no sienas kontakta, tāpēc datu pārsūtīšanai uz datoru nāksies izmantot mākoņpakalpojumus vai kādu citu USB vadu.

    Pretēji Nokia Lumia 520, jaunākais 630 nav saņēmis nekādas austiņas. Pašas par sevi komplektu austiņas ļoti bieži ir bezvērtīgas, bet ik pa laikam noder kā telefona lietošanai automašīnā. Iemet bardačokā, lai tās austiņas tur mētājas un izmanto kad nepieciešams.

    Līdzīgas cenas Moto G nāk komplektā tikai ar USB vadu, bet bez sienas kontakta un bez austiņām.

    SONY DSC

    Ekrāns un sensori

    Nokia Lumia 630 saņēmis IPS LCD 4.5 collu ekrānu ar 480 x 854 punktu izšķirtspēju. Neuzskatu to par labāko redzēto IPS ekrānu, jo līdzīgi kā Just5 Spacer gadījumā, arī Lumia 630 ekrāns no sāniem nav baudāms. Teorētiski viedtālrunim ir ClearBlack ekrāna tehnoloģija, kas gan pilnvērtīgi nedarbojas, jo pie vidējā un augstākā izgaismojuma līmeņa ekrāns kļūst viegli zilganpelēks, nevis melns. Viss būtu pieņemami, ja viedtālrunim būtu septiņi izgaismojuma līmeņi, bet faktiski ir tikai trīs. Ekrānu no skrāpējumiem sargās Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls.

    SONY DSC

    Nokia Lumia 630 uzskatāms par vienu no tehniski interesantākajiem viedtālruņiem, jo tas nav saņēmis proximity (tuvuma) sensoru un arī ekrāna izgaismojumu neregulē ambient light (apkārtējās vides gaismas) sensors.

    Ekrāns izslēdzas, ja to pieliekam pie auss zvana laikā, bet ne mirklī, kad viedtālrunis tiek tuvināts galvai. Ekrāns sajūt liela objekta (vaigs, auss) pieskārienu un tas tiek izslēgts. Šādā veidā tiek samazinātas izmaksas un viedtālrunis turpina strādāt kā ierasts.

    SONY DSC

    SensorCore ir vēl viens interesants jaunieviesums, kas tiek saņemts kopā ar Lumia 630. SensorCore ļauj kustības sensoriem strādāt enerģiju taupošā režīmā, tai pat laikā sensori spēj reģistrēt iešanu (cilvēka soļus) un šo informāciju interpretēt noietajā attālumā, kalorijās. SensorCore iespējas var lietot kopā ar Lumia 630 uzstādīto Veselības aplikāciju (angliski Bing Health and Fitness). Neatradu nevienu citu aplikāciju, kas spētu izmantot SensorCore sniegto informāciju.

    Windows Phone 8.1

    Par Windows Phone 8.1 īpašībām un jaunumiem lasi vairāk iepriekšējā Kursors.lv sagatavotā rakstā.

    Mani kā Windows Phone 8.1 salīdzinoši īslaicīgu lietotāju iepriecināja vairākas jaunās iespējas. Pirmkārt, pārsteigumu radīja iespēja Windows Phone 8.1 jauninājumu ieraudzīt arī Lumia 520. Tas gan neko nepasaka par Lumia 630, bet ir patīkami, ja tiek atjauninātas arī vecākas viedierīces.

    Lumia 630 SCR 013Lumia 630 SCR 014 Lumia 630 SCR 049

    Lumia 630 SCR 020 Lumia 630 SCR 019 Lumia 630 SCR 018

    Windows Phone 8.1 beidzot saņēmis Action Center, kas ir ekrāna augšdaļā novietotā paziņojumu josla ar dažiem papildus labumiem – var ieslēgt WiFi, Bluetooth utt. Action Center arī parāda akumulatora atlikumu procentos, kas ir būtisks Windows Phone uzlabojums.

    Mani kā lielu Nexus fanu priecē ekrāna apakšdaļas atvēlēšana skārienjutīgajām vadības pogām. Salīdzinoši Windows Phone 8.1 pogu josla ir neliela, bet pietiekami funkcionāla. Lumia 630 ir pirmais Windows Phone viedtālrunis, kas saņēmis šādu pogu joslu ekrāna apakšdaļā.

    Lumia 630 SCR 016 Lumia 630 SCR 022 Lumia 630 SCR 027

    Lumia 630 SCR 054 Lumia 630 SCR 038 Lumia 630 SCR 021

    Sākuma ekrānā iespējams pievienot fona attēlu, kas spīdēs cauri dažām flīzēm. Izskatās pietiekami interesanti, lai šo caurspīdīgumu izmantotu arī ikdienā, nevis tikai paspēlēšanās pēc.

    Nelielo viedtālruņa atmiņu atvieglos iespēja aplikācijas pārvietot uz SD karti.

    Windows Phone 8.1 beidzot var sākt saukt par pilnvērtīgi noformētu mobilo operētājsistēmu, kas uzsākusi pielāgošanos lietotāju ērtībām. Patīkami, ka Windows Phone 8.1 spēj bez aizķeršanās strādāt kopā ar salīdzinoši tik lēnīgām viedtālruņa komponentēm.

    Aplikācijas un veiktspēja

    Nokia Lumia darbina Snapdragon 400 čipkopa ar četru kodolu Cortex-A7 1.2 GHz procesoru, Adreno 305 video apakšsistēmu un 512 MB RAM. Nokia Lumia 630, gluži kā vairāki citi salīdzinoši vājie Windows Phone viedtālruņi ir apskaužami veikli un nevienā brīdī nebremzē, it īpaši, kad tos salīdzina ar līdzīgas cenas Android viedtālruņiem. Windows Phone 8.1 operētājsistēma kļuvusi iespējām bagātāka, bet nebūt ne lēnīgāka. Vismaz operētājsistēmai 512 MB RAM nesagādā nekādas problēmas un neatradu nevienu aplikāciju, kas tādēļ nebūtu lietojama. Visu laiku gan tiek solīts, ka tūlīt, tūlīt nāks tās dižās aplikācijas, kas strādās ar minimums 1 GB RAM, bet tā arī neesmu tādas redzējis. Vien dažas spēles (Subway Surfers, Temple Run u.c.) kādreiz agrāk pieprasīja 1 GB RAM, bet šobrīd neoptimizēta 512 MB RAM palikusi vien Subway Surfers spēle.

    Lumia 630 SCR 002 Lumia 630 SCR 060 Lumia 630 SCR 059

    Ja kādam ir aizdomas par specifiskas aplikācijas nespēju darboties ar 512 MB RAM, būtu ieteicams to noskaidrot pirms viedtālruņa iegādes.

    Palaidu dažus veiktspējas testus, bet tie Windows Phone izsaka vēl mazāk, nekā Android, kur vairākiem ražotājiem patīk nedaudz piestrādāt pie veiktspēju aplikāciju darbināšanas ātrumiem.

    Nokia nav pārsātinājusi Lumia 630 ar dažnedažādām aplikācijām un nepieciešamo nāksies meklēt aplikāciju veikalā.

    Lumia 630 SCR 052 Lumia 630 SCR 051 Lumia 630 SCR 040

    Kā jau ierasts, Nokia navigācijas un karšu servisi saskaldīti reizinātājos – navigācijai Here Drive+ ir viena aplikācija, bet Here Maps karšu pārskatīšanai ir vēl viena aplikācija. Ir arī Here Transit, kas atbild par sabiedriskā transporta savienojumiem un maršruta izvēli, bet Latvijā tas nedarbojas. Nokia kartes tiek uzskatītas par vienu no labākajām mobilajām navigācijas aplikācijām un nevar nepiekrist, jo vadība un izvēlne ir ērtas un vienkāršas. Aplikācija darbojas nevainojami, karšu pārklājums ir plašs un tas viss ir bez maksas.

    Ja pareizi sapratu no Nokia preses paziņojuma, tad Here Drive+ saņems visi Nokia Lumia ar Windows Phone 8.1. Tātad varam gaidīt, ka Lumia 520 saņems pilnu karšu aplikāciju atbalstu. Šobrīd Lumia 520 tās ir apgraizītā saturā.

    Windows Phone 8.1 saņēmis Skype integrāciju telefona aplikācijā. Iespējams, ka kādam tas atvieglos saziņu, bet man labāk patīk, ja varu kādreiz norobežoties no sociālo tīmekļu un dažādu ziņu sūtīšanas servisu lietošanas, tai pat laikā saglabājot pieeju internetam.

    Lumia 630 SCR 003 Lumia 630 SCR 004 Lumia 630 SCR 006

    Kamera

    Lumia 630 pamata kameras aplikācija ir ierastā Nokia Camera, kas piedāvā manuāli iestatīt baltās krāsas balansu, fokusu, ISO vērtību, slēdža ātrumu līdz 1 sekundei un ekspozīcijas laiku. Būs iespējams izvēlēties starp 5 megapikseļu 4:3 fotofailu vai 3.7 megapikseļu 16:9.

    Lai iegūtu plašākas kameras iespējas, var no aplikāciju veikala lejupielādēt Nokia Panorama, Refocus un citas aplikācijas, kas kādreiz bija ekskluzīvi pieejamas tikai Lumia 1020, bet nu jau visi var tās izmantot.

    Lumia 630 foto 011
    Uzklikšķini, lai palielinātu (atvērs jaunā cilnē)

    Nokia Lumia 630 īpašnieki varēs priecāties par trakiem makro foto uzņēmumiem, jo kamera spēj nofokusēt jau apmēram 3 cm attālumā no objekta.

    Lumia 630 foto 006
    Uzklikšķini, lai palielinātu (atvērs jaunā cilnē)

    Salīdzinoši niecīgie 5 megapikseļi spēj uzņemt salīdzinoši pieņemamas un pat labas fotogrāfijas, no kurām nebūs jākaunas. Ik pa laikam kameras aplikācija cenšas debesis iekrāsot sarkanīgi violetās krāsās un cik novērtos, tā ir kāda Nokia viedtālruņu kameras fiziskās uzbūves vai attēla interpretācijas specifika.

    Lumia 630 foto 002
    Uzklikšķini, lai palielinātu (atvērs jaunā cilnē)

    Video uzņemšana iespējama ar maksimāli 720p izšķirtspēju un 24, 25 vai 30 kadriem sekundē. Video kvalitāte nav saucama par ļoti augstvērtīgu, tā ir zem vidējiem redzētajiem rezultātiem.

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=QR3-eHS7xEk]

    Akumulatora darbība

    Ierasts, ka Windows Phone spēj ilgi darbināt viedtālruni ar vienu uzlādi un Windows Phone 8.1 nav nekāds izņēmums. Testa laikā Lumia 630 lādēju ik pārdienas, bet nekādi savienojumi netika slēgti ārā.

    Internetā pieejama informācija, ka Nokia Lumia 630 akumulators tērējoties pārlieku ātri, bet tam nevaru piekrist. Enerģija pietiek un salīdzinoši nelielās ietilpības Li-Ion 1830 mAh akumulators darbojas atbilstoši lēna četru kodolu procesora energoprasībām.

    SONY DSC

    Secinājumi

    Windows Phone operētājsistēma sākotnēji atbaidīja lietotājus, jo tā bija pārāk ierobežota funkcijās un pat pamanījās ierobežot SD karšu izmantošanu, ekrānu izšķirtspējas u.tml. Ar Windows Phone 8.1 ienākšanu tiek daļēji atrisinātas pielāgojumu nespējas, bet tāpat Windows Phone vienu no otra atšķirt ir pietiekami sarežģīti un man kā lietotājam – neinteresanti. To pašu vēlētos attiecināt uz Lumia sērijas lētajiem viedtālruņiem, kas sacenšas esošas/neesošas zibspuldzes un 512 MB/1 GB RAM ringos. Vēl tiem var izvēlēties dažādu krāsu koverīšus. Ar to arī atšķirības beidzas.

    SONY DSC

    Nokia lielākais konkurents ir pati Nokia, jo uzņēmums pats saražo absolūti lielāko daļu Windows Phone viedtālruņus, un, kā jau minēju, lētajā cenu kategorijā to atšķirības ir minimālas.

    Lumia 525 piedāvās 4.0 collu ekrānu, toties viedtālrunim būs 1 GB RAM, nedaudz lēnīgāks divu kodolu procesors. Arī akumulators būs par 400 mAh niecīgāks.

    SONY DSC

    Nokia Lumia 630 iezīmē Windows Phone 8.1 ēras sākumu. Viedtālrunis ir klasisks lētā gala Lumia – ātrs, bez novērojamām bremzēm, bet tehniskā ziņā neinteresants un pat apdalīts. No uzbūves viedokļa Lumia 630 ir grūti ko pārmest – izmantoti augstvērtīgi materiāli un viedtālrunis šķiet vērtīgāks, nekā noteiktā cena veikalā un tas no pircēja viedokļa ir patīkami. Neviens lētais lielo ražotāju Android ne tuvu nestāvēs Lumia 630 izmantoto materiālu ziņā.

    Patīkami pārsteidza arī ekrāns un tā darbība, bet īsti nepārliecināja ClearBlack ekrāna tehnoloģijas darbība. Citos modeļos tā strādā atbilstošāk nosaukumam, Lumia 630 ekrāns pelēcīgs kļūst jau pie vidēji spilgta izgaismojuma.

    Vēl arvien šķiet, ka Windows Phone pietrūkst iespējas operētājsistēmu pielāgot nedaudz vairāk kā tikai fona bildi un zvanu signālus. Manās acīs vairums Windows Phone viedtālruņi ir vienādi. Tieši tā – vienādi. Jo operētājsistēma strādās gludi kā uz lētākā Lumia modeļa, tā arī uz paša dārgākā. Atšķirība būs niansēs – akumulatorā, kamerā, nedaudz arī ekrānā. Tajā mirklī, kad lētie Lumia modeļi tiks pie 8 megapikseļu kameras, dārgie vairs nevienam nebūs vajadzīgi. Šī iemesla dēļ arī izpaliek Lumia vidusšķira, ir tikai ļoti lēti vai salīdzinoši ļoti dārgi viedtālruņi. Spēcīgi vidējas cenu kategorijas Windows Phone viedtālruņi dārgos noēstu bez sāls.

    Nokia Lumia 630 cenas Latvijas interneta veikalos

    Pirmais no Windows Phone 8.1 saimes. Palēts, bet ne ļoti lēts. Daudz plusu, bet pietiek arī mīnusu, kas liek apsvērt citu Windows Phone modeļu iegādi.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    6
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    9
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    UOsis
    29.05.2014 11:39

    kad pieejams LV?
    plānotā cena?

    Kursors.lv
    29.05.2014 11:44
    Reply to  UOsis

    Nokia Lumia 630 Latvijā būs pieejams jau tuvāko nedēļu laikā par aptuveno nesubsidēto mazumtirdzniecības cenu 175 eiro.

    Jēkabs
    29.05.2014 12:27

    Tak, redz, kur jau ir.. un zem 175: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=375870

    UOsis
    29.05.2014 13:06

    tnx. cerams ka tas pa 152 ir vismaz Eiropas tirgum :)

    upe
    29.05.2014 13:12

    par 200 euro kāds pirks kluci ar tik nožēlojamu displeju, osu un dzelžiem? Get real! Gadu veci Android flagi maksā tikpat. Tāpēc arī win phone turpina sūkāt un pīpēt maliņā.

    Kursors.lv
    29.05.2014 15:47
    Reply to  upe

    Sanācis tāds ļoti lecīgs komentārs. Prasās mazliet lielāku konkrētību. Nosauc konkrētus “gadu vecus Android karogus”, kas šobrīd maksā līdz 175 eiro.

    Nokijs
    29.05.2014 13:23

    Cienījamo autor – pastāsti lūdzu, ar ko atšķiras customizācijas iespējas Android/iPhone no WP 8.1?
    Nevienā bildē pat neesi izmantojis jauno 8.1 iespēju ielikt backgroundu zem “flīzēm”, kas pilnībā maina izskatu. Flīžu izmēri arī ir maināmi un pārkārtojami visos iespējamos veidos. Android un iPhone savukārt ir tikai ikonu grids, var nedaudz paveikties ar kādu widgetu (kāds reāli vēl viņus lieto?) un backgrounds.
    Skatos arī, ka pat SIM karti neesi ieliecis, līdz ar ko kontaktu sadaļa, uzlabojumi zvanu vēsturē, zvanīšana, profili, sms, sms klusais režīms un vēl kaudze fīču vispār nav apskatītas kā tādas.

    Tukši un sausi.

    Kristap, savaldi mazos, lai sāk rakstīt sakarīgi

    UOsis
    29.05.2014 15:34
    Reply to  Nokijs

    :)

    Blokijs
    01.06.2014 13:32
    Reply to  Nokijs

    Agdies! Fona bildītes nomainīšana, tagad skaitoties customizācija! :)))

    Kaspars
    02.06.2014 08:14
    Reply to  Blokijs

    Nu uz WP tā tiešām ir customizācija, jo background pic uz androīda nav tas pats, kas flīžu fona bildīte WP ;)

    lēpis
    30.07.2014 13:14
    Reply to  Nokijs

    +++

    Gatis
    29.05.2014 15:41

    Tik būtiska lieta kā Quiet Hours arī netika apskatīta

    Kursors.lv
    29.05.2014 16:10
    Reply to  Gatis

    Hmm, kas tieši Do Not Disturb (Quiet Hours) Windows Phone 8.1 realizācijā ir savādāks no šīs funkcijas izpildījuma iOS vai Android ierīcēs? Uzmetu aci un būtisku atšķirību nemanīju.

    lēpis
    30.07.2014 13:15
    Reply to  Gatis

    Kas ir Quite hours? Apskaidrojiet.

    Uldis M.
    29.05.2014 16:01

    Skatoties no priekšas nu stipri līdzinās iphone 5c – melnais stikls pa visu priekšu ar noapaļotiem stūriem un no sāniem redzama aizmugures plastmasas krāsa :)

    Kaspars
    29.05.2014 17:33

    Šis raksts perfekti atspoguļo manas domas par Nokia WP lēto galu kā tādu
    Pats pirms vairāk ka pus gada nopirku lēto lumia 625, pirku lētu telefonu, ar kuru varētu piezvanīt, izmantot navigācijai un pa reizei ielīst netā, kā arī tādu kam baterija turētu vismaz 2 dienas neslēdzot ārā savienojumus..
    rēķinājos ar to, ka nekādas dižās aplikāciju izvēles nebūs, nu vispār neko dižu no šī telefona negaidīju(pirku jo interesēja nevis patika), bet palietojot kādu brīdi biju patīkami pārsteigts
    aplikāciju piedāvājums, proti, teju visas populārakās, ir pieejamas(protams ir specifiskas aplikācijas, kas nebūs uz WP, bet reāli: ir taču arī tādas, kas ir uz Android un nav uz iOS)
    telefons ir ātrs, nekādas dižās kāršanās vai aplikāciju iefreezošanas, kās man tik ļoti tracināja uz SGS2, ko lietoju iepriekš, es neesmu pamanījis
    ir protams dažas lietas, kas nepatīk, bet to ir mazāk nekā Android un būtiskākās ar 8.1 ir novērstas :)
    Ja samsungu iepriekš lādēju katru dienu, tad šo lietojot identiski tikai katru 2tro

    kamera gan ir pieticīga, bet ne tik pieticīga kā telefona cena
    un ar dažādām programmām bildes var padarīt patīkamākas

    un šobrīd pērkot jaunu telefonu noteikti izvēlētos vai nu nokia vai apple un nevis kādu samsung flagmani

    Mārtiņš
    29.05.2014 18:11

    Par Here Transit kļūdies! Rīgā darbojas, tik pagaidām izmanto tikai tramvajus! Gan jau pārējie transporta veidi arī iekļūs!

    Kursors.lv
    30.05.2014 11:27
    Reply to  Artis Ābols

    Tramvajiem Rīgā būtu jābūt. Vismaz pagājušajā gadā vēl bija.

    lēpis
    30.07.2014 13:18
    Reply to  Mārtiņš

    Es atkal here Transist vienkārši ņēmu un atinstalēju. Nedzīvoju gan Latvijā, bet tas jau būtību nemaina – pie mājas esošais 2. tramvajs HT kartē netika uzrādīts, bet tikai aizstāts ar citu – 3. kas nav viens un tas pats – dažādi galapunkti. Tā kā gada laikā MS šo kļūdu nebija labojuši un praktiski es arī šo aplikāciju neizmantoju, noņēmu.

    Eduards Blumbergs
    30.08.2014 01:46
    Reply to  Mārtiņš

    Darbojas gan autobusi, gan tramvaji, gan trolejbusi un pat parāda pārkāpšanas. Tā kā laikam tev vnk nav veiksmīga diena. Man gan ir cits telefona modelis. Varbūt 625 ir kaut kāds apgraizītais Here Transit?

    Eduards Blumbergs
    30.08.2014 01:38

    Dumības! Rīgā gandrīz ideāli darbojas Here Transit. Ja vēl pieliktu vilcienus, tad būtu pavisam perfekti!

    ivk
    07.04.2015 10:24

    Pēdējās dienās konstatēju, ka manai Nokia Lumia 630 strauji pasliktinājusies GPS jūtība. Vai tas varētu būt saistīts ar ar kādu apdeitu?

    Reklāma
    Pirmais no Windows Phone 8.1 saimes. Palēts, bet ne ļoti lēts. Daudz plusu, bet pietiek arī mīnusu, kas liek apsvērt citu Windows Phone modeļu iegādi.Nokia Lumia 630 apskats