Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple SVP Edijs Kjū: šim gadam mums ir labākie produkti pēdējo 25 gadu laikā

    Jaunākie raksti

    Apple vecākais viceprezidents Edijs Kjū sarunā ar Valtu Mosbergu un Karu Svišeri <code> konferencē apgalvo, ka šim gadam Apple sagatavojusi labāko produktu līniju, kādu Edijs esot pieredzējis savā darba laikā Kupertino. Teikt, ka šāds paziņojums ir skaļš, nozīmētu nepateikt praktiski neko – kā nekā, tie ir pēdēji 25 gadi, kuru laikā Apple radījusi tādus miljoniem pārdotus un par ikoniskiem kļuvušus produktus, kā iPod, iMac, OS X, iPad, iPhone…

    Reklāma

    Protams, ka labākajās (vai kaitinošākajās, ja vēlaties) Apple tradīcijās Edijs Kjū nekādos sīkākos paskaidrojumos pirms produktu oficiālās prezentācijas neielaižas.

    Ja kādi jautājumi par garmataino džentlmeni labajā pusē – tas ir šorīt Apple par 3 mljrd. USD iegādātās Beats Electronics un Beats Music līdzdibinātājs Džimmijs Aiovains (Jimmy Iovine) :)

    Jo interesantāk mums visiem gaidīt nākamās pirmdienas plkst. 20.00 – gan jau ka vismaz kāds no piesolītajiem Apple brīnumiem kļūs par realitāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    29.05.2014 20:06

    Es drīzāk teiktu, ka šādam izteikumam nav nekāda svara, jo būtu diezgan muļķīgi, ka jaunie produkti nebūtu labākie 25 gadu laikā. Kurš tad taisa kaut ko jaunu, kas būtu sliktāks par iepriekš veidoto? Loģika :D

    Lai nu kā, gaidu, protams, ar nepacietību ābola jaunumus.

    upe
    30.05.2014 15:17

    blah blah, best ipad yet, best iphone yet. Muld katru gadu to pashu. Palielinaas par collu aifonu, pieliks vel vienu ikonu rindu, isheeps atkal miiziis karstu no sajusmas un teerees miljardus. Boring.

    30.05.2014 18:34
    Reply to  upe

    Vai tad kādreiz ar kādu kompāniju ir bijis savādāk?

    upe
    31.05.2014 01:49
    Reply to  Aigars

    Salidzini Lg optimus G ar G3, redzi progresu? Tagad salīdzini iphone 4s ar 5s.

    Kursors.lv
    31.05.2014 11:48
    Reply to  Aigars

    Un kādas tad ir būtiskākās atšķirības starp LG Optimus G un LG G3? Es saskatu tikai divus būtiskus uzlabojumus. Pirmkārt, tīri tehniskais aprīkojums, kam mūsdienās ir itin maza nozīme. LG te gandrīz neko nav domājuši paši, bet drīzāk tikai pasūtīti jaunākie dzelži no dažādiem ražotājiem, piemēram, čipsets no Qualcomm. Apple, savukārt, paši izstrādā arī savu ierīču tehnisko bāzi. Ja runājam par programmatūru, tad Apple šajos gados ir uzbūvējuši iOS 7, bet LG tikai paņēmuši gatavu Android un savā dizainā ietērpuši tās iespējas, ko rada Android un čipseta iespējas. OK, kaut kāda jēga varbūt ir no tiem Knock piesitienu drošības trikiem. Otrkārt, dizaina ziņā LG ir izlēmuši pogas aiznest uz ierīces aizmuguri. Tas ir brašs gājiens, kas ir diezgan unikāls, tomēr pagaidām neizskatās, ka tas būtu vainagojies ar lieliem panākumiem. Proti, tas nav ļāvis šīs ierīces pārdot desmitiem miljonu eksemplāros. Kas vēl? Jaunais LG displejs no kuram augstās izšķirtspējas nav praktiskas jēgas? Lielāka baterija, kas ir noderīgi kaut nevienā acī ne inovatīvi? Es vispār domāju, ka pēdējo dažu gadu laikā neviens no lielajiem tehnoloģiju ražotājiem nav nācis klajā ar patiešām inovatīviem risinājumiem, kā, piemēram, ap 2007. gadu, kad Apple aizsāka viedtālruņu ēru. Tagad visi (arī Apple) tikai veido jau esošu produktu… Read more »

    upe
    31.05.2014 18:52

    Es runāju par lāzeru kameras aplikācijai un klavieri, kas pielāgojas lietotāja pirkstiem. Protams, protams, ja Apple ieliktu lielo ppi displejā, tu no sajūsmas lēktu gaisā un tecinātu lielo siekalu. iPhone arī nav jēgas no 64 bit atbalsta, bet tas tevi netraucē par to jūsmot, right? Izskatās, ka tālāk par āboliem vairs neredzi. Starp citu, ios ar katru gadu izskatās arvien vairāk pēc Android: http://androidgeeze.techgeezecom.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/06/ios-7-has-become-android-512×681.png?e6a24f

    Tehnisko bāzi izstrādā? Pirkstu sensors nopirkts, siri nopirkts, kartes nopirktas, displeji nopirkti. Nu īsti inovatori.

    Kursors.lv
    31.05.2014 22:26
    Reply to  upe

    Pielāgojamā klaviere izklausās labi un no tās varētu būt arī praktisks labums. Protams, jāsagaida kad ierīce ienāksies uz testu, lai var pārbaudīt cik labi šī fīča darbojas dzīvē. Par tiem lāzeriem gan esmu skeptisks, bet kārtības labad jānotestē, lai ir skaidrība par to kā tas darbojas. LG līdz šim nav izcēlies ar augstas kvalitātes kamerām.

    Ja runājam par augstas izšķirtspējas displejiem, tad imho viss, kas >300 ppi ir relatīvi līdzīgs un es pavisam noteikti nečurāju karstu par tiem >500 ppi. Tas ir pliks mārketings un nevis kaut kādā mērā noderīgs jaunieviesums. LG gan prot taisīt labus displejus, tur nav ko noliegt. Arī par veiktspējām un 64 bitu procesoriem īsti nav sajūsmas, jo neba nu kodolu/bitu skaits kaut ko maina. Platforma ir daudz svarīgāka un vismaz pagaidām iOS (un arī Windows Phone) prot labāk izmantot pieejamos resursus un darboties naski un bez aizķeršanās. Android (KitKat) jau ir jūtams progress, tomēr ražotāji ar savām UI izvirtībām prot sabremzēt pat nezvērā jaudīgus dzelžus. Un tas ir greizi pašā saknē.

    Un noslēgumā, Touch ID uz iPhone 5s reāli strādā, kamēr HTC One max un Samsung Galaxy S5 sensori paši par sevi ir mēsli un realizācija izcili draņķīga. Lūk, pakaļskrējēji.

    upe
    01.06.2014 17:21

    Kad parādījās ziņa, ka iphone 4 būs 300+ ppi, bija cilvēki, kas skeptiski skatījās, tagad visiem vajag vismaz 720p. Man pat teica, ka ipad 2 un ipad 3 displeji izskatoties vienādi, lol. Tas pats būs ar 500+ ppi. LG ir izstrādājuši fīču, lai samazinās refresh time, ja attēls nekustās, tā kā tas 500 ppi varētu rīt bachu kā 720p displejnieki. G3 i pilns ar inovācijām, nevajag iespringt tikai uz kkādām pogām otrā pusē, palasi apskatus.

    Kursors.lv
    01.06.2014 18:45

    Un te mēs nonākam pie jautājuma kas tad īsti ir jēgpilna un ierīces lietotājam noderīga inovācija. Lai arī šāds displeja uzlabojums ir vērtējams pozitīvi (tas visdrīzāk daudz neietekmē attēla kvalitāti, tomēr uzlabo baterijas darbību, kas nav mazsvarīgi), tomēr ir tikai viena no daudzajām smalkajām tehniskajām niansēm. Un tādas katras platformas flagmaņiem ir mērāmas desmitos un simtos. Lietotājam parastajam no tām gan ne silts un ne auksts. Līdzīgi mēs varētu diskutēt par diezgan pārdomāto LG G2 bateriju, kas prātīgi aizpilda visu korpusā pieejamo brīvo vietu. Vai tas ir noderīgi lietotājam? Jā. Vai tā ir liela inovācija? Diez vai.

    Manuprāt lietotājam ir svarīgāki lielāki un labāk sajūtami uzlabojumi, ko var saukt par inovācijām. Pirkstu nospiedumu nolasītājs (kas darbojas) varētu būt viena no tādām lietām. Samsung KNOX drošības risinājums varētu būt vēl viena tāda lieta. Nokia PureView attēlveidošanas tehnoloģijas varētu būt vēl viena tāda lieta.

    upe
    01.06.2014 23:42

    Viss, kas ir vēl vajadzīgs, ir jauna bateriju tehnoloģija. Varbūt vēl izturīgāks stikls. Pārējais viss ir jau aizgājis galējībās. 9 mm ir pietiekami plāns, 720p ir pietiekami skaidrs, 1.5 Ghz ir pietiekami ātrs, tagad notiekošais ir praktiski pontošana.

    01.06.2014 12:31

    Par 5S touch ID piekritīšu, biju no sākuma skeptiski noskaņots un domāju, ka nestrādās, bet strādā ļoti labi, tagad pat savu iPad nereti mēģinu atbloķēt itkā tam būtu touch ID :)

    Reklāma