Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā izveidota inovatīva aplikācija, kas ļaus viedtālruņa lietotājam gūt ienākumus

    Jaunākie raksti

    Kurzemes Biznesa inkubatora uzņēmums “PhoneAD” izveidojis mobilo telefonu aplikāciju, kas viedtālruņa lietošanu visai drīz pārvērtīs no izdevumiem uz ienākumiem. Uzņēmums radījis inovatīvu un globālu produktu, kurš sola neizbēgamu evolūciju reklāmas un mobilo aplikāciju tirgū.

    Aplikācija, kuras nosaukums arī ir “PhoneAD”, patreiz pieejama uz “Android” tālruņiem (drīz arī uz “Apple” ierīcēm). Aplikācijas lietotājs saņems labākos piedāvājumus sev interesējošām precēm un pakalpojumiem, kā arī atlaižu kuponus, digitālās biļetes un citus izdevīgus piedāvājumus.

    Reklāma

    Viena no būtiskajām atšķirībām no tradicionālajām reklāmas plūsmām ir tā, ka katrs telefona īpašnieks par katru redzēto reklāmu saņems atlīdzību, kuru tas varēs pārskaitīt uz savu kontu vai arī uzkrāto summu ziedot labdarībai.

    Aplikācija izstrādāta tā, lai lietotājs  nesaņemtu sev nevēlamu reklāmu, bet gan tikai to sfēru piedāvājumus, kuras pats ir izvēlējies. Tātad jebkura reklāmdevēja piedāvātā  informācija būs gaidīta un noderīga. Aplikācijas, kurā šobrīd investēti aptuveni 50 000 eiro, izstrādātāji uzsver, ka viņi  šajā gadījumā izvairās no vārda “reklāma”, droši aizstājot to ar vārdu “informācija”.

    SLIDE_1_LAT

    Pirms uzsākt projektu, vairāki mēneši pagāja aplikāciju un reklāmas tirgus izpētē. Kad visi plusi un mīnusi tika salikti pa plauktiņiem, sākās darbs pie beta versijas izstrādes. Pēc tās, kā jau vērienīgos un sarežģītos projektos, “PhoneAD” veica pamatīgu testēšanu un atkļūdošanu, lai šobrīd paziņotu, ka aplikācija ir gatava komerciālai lietošanai.

    “PhoneAD” veidotāji savā produktā saskata lielu globālas lietošanas potenciālu, tādēļ aplikācija šobrīd ir lejuplādējama jebkuras valsts “Android” viedtālruņa īpašniekam.

    “PhoneAD” lietotāji jau atrodas vairāk kā desmit valstīs, un ar katru dienu interesentu skaits pieaug. Palielinās arī reklāmdevēju interese. Tiem liels pluss ir precīza auditorijas segmentācija, kurā redzams sadalījums pa dzimumu, vecumu, interesēm utt., kā arī ir iegūstama plaša statistika un atskaites par reklāmas kampaņu.

    “PhoneAD” piedāvā vairākus veidus, kā reklāma redzama mobilajā telefonā. Lietotājs var izvēlēties, vai informācija būs apskatāma zvana laikā, pēc telefona atbloķēšanas, vai arī fona attēla vietā. Aktīvās reklāmas paliek arī aplikācijas vēsturē. Svarīgi, ka “PhoneAD” reklāma netraucē telefona lietošanu un nemaina lietotāja paradumus.

    Katram aplikācijas lietotājam ir arī iespēja uzaicināt savus draugus lejuplādēt aplikāciju. Tā ir ne tikai informēšana par šo noderīgu mobilo programmu, bet arī nelielas naudas iegūšana no katras reklāmas, ko redzēs draugi.

    Par mobilās reklāmas priekšrocībām jau daudz ir rakstīts, un tās nemainīgie galvenie plusi ir klienta sasniedzamība un ļoti liels klikšķu īpatsvars. Kā uzsver “PhoneAD” radošā komanda, šīs aplikācijas izstrādē uzsvars nav likts uz naudas pelnīšanu, bet gan reklāmas labā vārda atgūšanu, jo šobrīd daudzi to jau uzskata par sava veida spamu. “PhoneAD” ir izstrādājis striktu reklāmas atrādes politiku, kura paredz, ka lietotājs saņems reklāmu, kas ir balstīta uz lietotāja interesēm, kuras pats ir atzīmējis aplikācijā. Tādējādi aplikācija nebūs kaitinoša un garlaicīga. Tieši pretēji – noderīga un konstantus ienākumus ģenerējoša.

    Liepājas uzņēmums “PhoneAD” dibināts pagājuša gada rudenī un apvienojis pieredzējušus IT un mārketinga jomas speciālistus – Edgaru Laipnieku, Sindiju Eizengraudiņu un Martinu Navicki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gints
    27.05.2014 08:11

    Ar kādām tiesībām viņi drīkst izdāļāt Googles naudu?

    27.05.2014 08:45

    Sanāk tā – es dodos uz Google Play, lejuplādēju to applikāciju, lai savā tālrunī turētu applikāciju, kas man rādīs reklāmas? :D
    Cik dzīves nepiepildītam un garlaikotam ir jābūt cilvēkam, lai kaut ko tādu darītu?
    Vēl vairāk fascinē, ka nu baigais bizītis. Kas gan tās par iluziorām pievienotajām vērtībām? Tad jau no maiznieka lielāka jēga.

    Gundars
    27.05.2014 09:11
    Reply to  Zulu

    Pilnīgi piekrītu. “Inovatīva aplikācija!!!!” Pasaule bez šitā inovatīvā izgudrojuma noteikti apstātos griezties.

    Kursors.lv
    27.05.2014 09:18
    Reply to  Zulu

    Ūja, ūja, līdzīga tipa “skaties reklāmiņas un saņem mazliet naudiņas” risinājumi ir pieejami jau sen un gana biezā slānī. Un ir noteikta cilvēku kategorija, kas šādi cer tikt uz zaļa zara. Es gan neesmu dzirdējis, ka kādam tas arī būtu tā reāli izdevies.

    Oļegs
    27.05.2014 17:03
    Reply to  Zulu

    No raksta sapratu, ka lietojot appu vares par to sanemt atlidzibu un ja rada man intersejosu info varbut pat ir OK :)

    ABS
    27.05.2014 09:10

    Feina aplikācija, varēs spiest uz reklāmas baneriem un par katriem 100 klikiem saņemt 1 eiro centu!
    Uz priekšu biznesmeņi!

    Mahmuds
    27.05.2014 10:23

    Paspēlējos ar šo softu. Pirmkārt, kaut arī izvēlējos latviešu valodu, nosacījumi bija angliski.
    Otrkārt, proga grib piekļuvi gan galerijai, gan pat Paypal akauntam! Pat ja progas ražotāji šo infu neizmantos ļaunprātīgi, atliek vien iedomāties hakeru vēlmi nospert no viņu servera šo datu bāzi.
    Slēdziens – normāli domājošs cilvēks uz sava telefona šo softu neliks!

    janis
    27.05.2014 10:44

    un cik daudz šis brīnums ēd telefona batereju ?

    janis
    27.05.2014 10:47

    palasiju ari piekluves.
    draugs grib zvanit no telefona pa taisno un sutit sms….
    kaut ka neizklausas labi.
    ka ari parveidot un dzest atminas saturu….

    Zintis
    27.05.2014 11:14

    Skatos te tādi visai naivi un klišejiski komentari, man patīk, ka saturs ko saņemšu ir balstīts tikai uz manām interesēm un skaidrs, ka lietojot šo aplikāciju par miljardieriem nekļūsim, bet šie vismaz gatavi dalīties par resursu izmantošanu un skatijos būs iespēja arī ziedot uzkrāto, kas manuprāt ir ļoti jauki ;)

    Mahmuds
    27.05.2014 11:50
    Reply to  Zintis

    Kad Tavi adrešu grāmatā un Facebukā vai citos sociālajos tīklos esošie adresāti sāks saņemt nelūgtas reklāmas, tad arī viņi varēs priecāties! Šeit neiet runa par to, cik var nopelnīt, bet par to, kādi Tavā telefonā esoši dati nonāks pie izstrādātājiem un Dievs vien zina, pie kā vēl!

    Gundars
    27.05.2014 12:46
    Reply to  Zintis

    Savukārt man atkal patīk, ka reklāma ir tik, cik viņa ir nepieciešama, tīri lai uzzinātu par produktu, nevis pilnīgi visur. Un tā klikšķināšana uz baneriem ir cilvēces degradācijas uzskatāmākais paraugs. Kādu vērtību rada banera radītājs, kādu vērtību rada klikšķinātājs uz šī banera? Ko pasaule kopumā iegūst no šīs trulās bezjēdzīgās nodarbes?

    Ruusinjsh
    27.05.2014 11:25

    Lejupielādēju aplikāciju, smieklīgi, bet nekas nestrādā, nekādas reklāmas nerādās utt. Foršī reklamēt aplikāciju kas pat nedarbojas :)

    Edijs
    27.05.2014 11:35

    Jau kaadu laicinju lietoju ir jau paar pa 3 eur un esmu izmantojis arii atlaizu kuponus 2x no shis aplikacijas :)
    taatad dabuunu atlaidi + kaadu centu pa velti – es teikshu not bad. Lai puishiem veicas!

    Gundars
    27.05.2014 12:50
    Reply to  Edijs

    Cerams spēsi notērēt to savu bagātību. Veseli trīs eiro!!! Cik no savas dzīves esi notērējis bezjēdzīgi?

    Olafs
    27.05.2014 13:03
    Reply to  Gundars

    Skatos Gundars atlaides neizmato un 3 eiro arī nepaceltu no zemes …. ehh bus vien jāuzisntalē ja reiz izsauc rezonanci !

    Edijs
    27.05.2014 13:55
    Reply to  Gundars

    Emm Gundar es jau nelietoju sho aplikaciju lai nopelnitu 3 eur, bet ik pa bridim paraadaas kada man iespejams interesanta reklaminja un ka jau rakstiju pat esmu izmantojis sho te piedavato atlaidi… un manu laiku tas nepatereee necik jo man nekas nav jaklikshjina… izstas ka pats neesi nemaz apluukojis kaa tas notiek dziivee…

    Janks
    27.05.2014 13:02

    Nesaprotu par ko cilvēki šeit cepjas. Pasaulē ir miljoniem aplikācijas kuras piedāvā dažnedažādas lietas. Ja negribat, nelietojat, un nevajag uzspiest cilvēkiem savu viedokli. Iespējams tāpēc Latvijā nav “skype” jo ja Latvietis kaut ko uztaisa, tas obligāti ir jānoliek līdz ar zemi. Tā vietā lai kaut ko ieteiktu vai pakonsultētu, kā labāk darīt vai nedarīt. Lasot komentārus rodas sajūta, ka visi visu zin un ir baigi gudrinieki, tikai paši neko nevar uztaisīt, bet māk stagāt pa portāliem un rakstīt komentārus. Bet to laikam sauc par iedzimto latviešu skaudību un neko tur padarīt laikam nevar. Varu vien novēlēt tautiešiem atbalstīt vienam otru un vairāk šādu projektu. Nesanāks viens, sanāks otrs vai trešais. Galvenais ka cilvēki mēģina kaut ko darīt.

    Olafs
    27.05.2014 13:07
    Reply to  Janks

    Taa vinsh ir…

    Gundars
    27.05.2014 13:23
    Reply to  Janks

    Piesaukt skaudību šeit ir nevietā, lai gan tā tiešām ir latviešu izteikta īpašība. Varu vien novēlēt tautiešiem radīt kaut ko vērtīgu un tiešām inovatīvu. Atbalstot, viegli sakot īpatnējas idejas, nekādu labumu Latvija neiegūs. Tie klikšķinātāji, kamēr baksta ar īkšķi uz baneriem, būtu radījuši kaut ko kas nestu mūsu valstij labumu un jēga būtu nesalīdzināmi lielāka. Es par to, ka izniekotais laiks un cilvēka ieguvums ir absolūti neadekvāts.
    Nav dīvains sauklis: “Jums reklāmas tik daudz, ka tā jums jau apnikusi un jūs to uzskaties par spamu? Tad redziet te ir ģeniāls risinājums, programmiņa, kas šo reklāmu pavairos vēl lielākā daudzumā un rādīs jums pie katras iespējas!” Kas ir jāpīpē, lai kaut ko tādu izdomātu?

    janks
    27.05.2014 14:03
    Reply to  Gundars

    Škiet, ka neēsi izlasijis to rakstu un īsti neizproti tā appa jēgu.

    Oļegs
    27.05.2014 15:03
    Reply to  Gundars

    Cik sapratu, ka tas apps rāda reklāmas, kas balstītas uz manis izvēlētām tēmām, tapec te neko sliktu neredzu, jo tas info ir man interesējošs, un tādā veidā tas nu galīgi nav spams… i will try it

    Latvietis
    27.05.2014 13:23

    Prieks, ka vietējie kaut ko ir spējīgi radīt, bus japapēta tas apps, LAI VEICAS !

    28.05.2014 18:38

    Maestro Card lietotājiem arī ir iespēja pārskaitīt naudu?

    Reklāma