Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar saules enerģiju darbināma velosipēdu slēdzene ar sociālo tīklu funkcijām

    Jaunākie raksti

    Tirgū parādījusies jauna velosipēdu slēdzene, kas spējīga ne tikai fiziski sargāt braucamrīku, bet tai ir arī virkne citu modernu un ērtu funkciju.

    Slēdzene Skylock ir Boeing un Jawbone inženieru kopdarbs. Tās atbloķēšanu var veikt ar viedtālruņa palīdzību, izmantojot Bluetooth vai Wi- Fi pieslēgumu. Ja slēdzeni kāds tur rokās pārāk ilgi, slēdzene to var klasificēt kā uzlaušanas mēģinājumu un laikus nosūtīt brīdinājumu saimniekam.

    Reklāma

    Skylock2Slēdzenes ar līdzīgu funkcionalitāti jau tirgū ir pieejamas, taču Skylock ir pirmais modelis, kas izmanto atjaunojamos energoresursus. Jaunās funkcionalitātes ieviesēji – stārtapa Velo Labs pārstāvji stāsta, ka stundu pastāvējusi saules gaismā, slēdzene spējīga darboties nedēļu no vietas, bet pilnas uzlādes gadījumā tā var darboties mēnesi.

    Taču minētā funkcionalitāte ir tikai ziediņi…

    “Vēlamies velosipēdu lietošanu pacelt jaunā līmenī, ” saka Velo Labs līdzdibinātājs Jack Al – Kahwati , kurš agrāk bija inženieris Boeing. “Esam gadiem veikuši uzlabojumus avioindustrijā, taču, velosipēds joprojām iestrēdzis 19.gadsimtā.”
    Izmantojot iebūvēto akselerometru un salīdzinot datus, ko ģenerē velobraucēja viedtālrunis, iespējams noteikt, vai ar braucēju noticis nelaimes gadījums. Trieciena gadījumā Skylock var nosūtīt paziņojumu, lai pārliecinātos, vai ar braucēju viss ir kārtībā. Ja cilvēks neatbild, Skylock sūtīs paziņojumu neatliekamās palīdzības sniedzējiem.

    Pieejamība tīklā ļauj Skylock izmantot arī koplietošanas funkcionalitāti. Lietotāji var aizdot savus velosipēdus citiem cilvēkiem, izmantojot speciālu lietotni . Tāpat šī lietotne ļauj arī izsekot velosipēda atrašanās vietai.

    Velo Labs pašlaik uzsācis finansu līdzekļu piesaistes kampaņu un cer uzsākt piegādes 2015. gada sākumā. ASV teritorijā mazumtirdzniecības cena būs 249 USD, bet kampaņas laika cena ir 159 USD.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6gyLPjDakAc]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gundars
    27.05.2014 13:12

    Lietiņa interesanta. Ir gan daži mīnusi – vajag tieši tik tievu stabiņu, kā bildē, lai pieslēgtu. Pat lielākā daļa veloturētāju nederēs – nevarēs aptvert gan velo rāmi, gan turētāju. Labāki tomēr ir lokanie bloķētāji. Un cik zinu, tad arī izturīgāki. Pārkniebt naglu vajag spēku, bet pārkniebt pareizi izgatavotu trosi, ar identisku spēku būs par maz. Otrs – mazliet māc šaubas, cik korekti darbosies tā “jautāšana” par to vai braucējam viss ok. Vai nesanāks liekas viltus trauksmes, jo ne vienmēr cilvēks varēs atbildēt, ka straujāka apstāšanās nebija negadījums. Bet kā jau teicu, ir ok, ka šajā virzienā ko virza.

    Jānis
    27.05.2014 14:13

    Līdzīgs, ja ne labāks funcionalitātes ziņā, kā arī lētāks risinājums: http://bitlock.co/

    27.05.2014 14:19
    Reply to  Jānis

    Skylock, cik noprotu, galvenais trumpis ir saules baterija.

    assasa
    27.05.2014 17:48

    aaam, veljiks maksaa letak..

    Jane Damilek
    02.04.2016 15:52

    Vajadzīga darbības uzsākšanai personīgai lietošanai vai ieguldījumu nolūkā, tad izskatās ne tālāk, mēs esam šeit, lai padarītu jūsu grūtības iet prom. Kontakti e-pasts: janedamilek@gmail.com ar šo informāciju.

    pilnais vārds
    adrese
    valsts
    telefons
    vecums
    summu, kas vajadzīga
    ilgums
    Mēneša ienākumi
    amats darbā

    direktors
    Jane Damilek

    Reklāma