Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iesūdz tiesā par kļūdainu iMessage servisa darbību

    Jaunākie raksti

    Kāda sieviete Kalifornijā (ASV) tiesā iesūdzējusi Apple par kļūdainu iMessage saziņas servisa darbību. Viņa no iPhone pārgājusi uz Android viedtālruni, vairs nesaņem visas īsziņas un uzskata, ka Apple rīcība viņai traucē izmantot visas ne Apple ierīču iespējas.

    iMessage saziņas serviss tika prezentēts tālajā 2011. gadā un jau toreiz tā darbība brīžiem bija kļūdaina. iMessage ļauj ērti sazināties starp Apple ierīcēm: iPhone viedtālruņiem, iPad planšetdatoriem, Mac datoriem un iPod touch multimediju atskaņotājiem. Ziņojumi tiek sūtīti caur Apple serveriem nevis mobilo sakaru operatora īsziņu centrālēm, tāpēc pie iMessage ziņām nespēs tikt ne Apple ierīču lietotāji. Tas ļauj ērti sazināties un neuztraukties par īsziņu izmaksām, kas vēl pavisam nesen bija jūtami augstas.

    Reklāma


    Lai varētu izmantot iMessage servisu, šī iespēja ir jāieslēdz Apple ierīcēs un jānorāda uz kādu telefona numuru vai Apple ID vēlamies ziņojumus saņemt. Kad mūsu numurs ir reģistrēts Apple servisos, tad citi iMessage servisa lietotāji varēs mums nosūtīt ziņojumus. Ja nomainam iPhone uz kādu citas platformas ierīci un neatslēdzam iMessage, tad turpmāk vairs nesaņemsim ziņas no citiem Apple ierīču lietotājiem. Ja vēlamies atslēgt šo funkciju, Apple mobilajā ierīcē dodamies uz Settings > Messages sadaļu un atslēdzam iMessage. Apple sola salabot iMessage servisa darbību un parūpēties, lai vairs neatkārtotos šādas problēmas.

    Arī mana pieredze ar iMessage nav tā rožainākā. Serviss brīžiem mēdz darboties kā nākas, tomēr ja saņēmējam ir vairākas Apple ierīces, tad nav nekādas garantijas, ka viņš laicīgi spēs izlasīt viņam nosūtīto ziņu. Tāpat iMessage saziņa ir problemātiska, ja saņēmējs ir devies uz ārzemēm un nav pieslēdzies datu savienojumam. Tādējādi iMessage nav uzticamākais saziņas rīks un labāk nosūtīt veco labo īsziņu, ja vēlamais, lai ziņa pavisam noteikti sasniegtu adresātu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žans
    26.05.2014 09:24

    Man īpaši nekad nav bijusi problēma ar iMessages (neskaitot tās divas nedēļas pēc iOS7 iznākšanas, kad bija masveida problēma, kura atrisinājās ar vienkārši iPhone restartu). Un cik es esmu novērojis, sākumā iMessages pienāk uz iPhone un tikai tad uz Mac/iPad (jā tiek sūtīts uz telefona numuru). Lai izvairītos ar visabonešanas problēmām visiem, kuriem palīdzēju migrēt uz iPhone, esmu uzstādījumos atdzīmējis, lai sūta automātiski sms, ja nevar nosūtīt/saņemt iMessages. Nu un protams, lai arī rāda statusu pie saņemtām un nosūtītām ziņām.

    assa
    26.05.2014 12:40

    Teiktu, ka imssg ir tiešām neuzticams, jo vienam draugam sūtot imssg uz viņa apple telefonu, viņš tos nesaņem. Nelīdz ne restarts, ne dzēšanas, nekas. uz citiem lietotājiem darbojas

    Reklāma