Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook mobilās aplikācijas atpazīs mūziku un filmas

    Jaunākie raksti

    Pasaulē lielākā sociālā tīkla Facebook pārstāvji ir norādījuši, ka jau drīzumā servisa iOS un Android mobilajās aplikācijās tiks iestrādāta mūzikas un filmu atpazīšanas tehnoloģija. Telefons gluži vienkārši “klausīsies” kas skan apkārt brīdī kad lietotājs savā Facebook kontā pievienos jaunu ziņu vai fotogrāfijas. Ja apkārt skanošā dziesma vai filma tiks atpazīta, tad pie statusa paziņojuma varēs pievienot ne tikai informāciju par to, bet arī noklausīties mazu līdz 30 sekundēm garu paraudziņu. Tie tiks sagatavoti sadarbībā ar populārajiem straumēšanas servisiem Spotify, Deezer un Rdio. Šādā veidā blakus savam ziņojumam Facebook lietotāji varēs ērtāk norādīt ko tie šobrīd klausās vai skatās.



    Reklāma

    facebook_audio_recognition_screens

    Facebook gan uzsver, ka aplikācija pati neierakstīs apkārt notiekošās skaņas, bet drīzāk automātiski kodēs informāciju, lai to var izmantot tikai mūzikas un filmu atpazīšanas nolūkos. Netiks ierakstītas arī sarunas un no šīs funkcijas var atteikties – tā netiks uzspiesta ar varu. Šī funkcija ir noderīga Facebook, jo atpazītā mūzika un filmas tiks attēlotas ar saiti uz atbilstošā darba Facebook lapu.

    Šī funkcija iOS un Android aplikācijās būs pieejama jau drīzumā (sākumā ASV lietotājiem) un noteikti neļaus naktīs mierīgi gulēt Shazam vai Soundhound vadībai. Facebook klusiņām un negaidot savā aplikācijā iekļauj funkciju pie kuras pilnveidošanas šīs kompānijas ir strādājušas gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma