Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā norisināsies Lean Startup Machine pasākums

    Jaunākie raksti

    Lean Startup Machine (LSM) ir praktiska trīs dienu apmācība informācijas un mobilo tehnoloģiju uzņēmējiem. Šis ir pirmais šāda veida pasākums Baltijā, kas notiks no 13.-15. jūnijam jaunizveidotajā dizaina un inovāciju centrā THE MILL.

    Lielais vairums jauno biznesu izgāžas attīstot produktus, kas beigās nevienam īsti nav vajadzīgi. Lean Startup Machine varēs apgūt sistemātisku procesu, lai ātri noteiktu, kuras idejas būs dzīvotspējīgas, bet kuras nē.
    LSM pieredze ir palīdzējusi nofokusēties uz pelnošām idejām jau vairāk kā 25 000 jauno uzņēmēju.

    Reklāma

    Lean startup ir termins, kas pirmoreiz parādījās 2008. gadā Eric Ries blogā Startup Lessons Learned. Šobrīd jau pārbaudīta pieeja biznesa uzsākšanai neiesaistot kapitāla ieguldījumus. Galvenie Lean startup metodoloģijas balsti:

    1. Brīvi pieejama un ātri pielāgojama programmatūra;
    2. Iteratīvā izstrāde (agile development)
    3. Patērētāja iesaiste (customer development)

    Šo pasākumu ir vērts apmeklēt produktu, pakalpojumu vadītājiem, jo šī pieeja ir neaizstājama ieviešot papildus pakalpojumus vai radot jaunus produktus. Metode palīdz testēt patērētāju uzvedību, lai noteiktu jaunievedumu lietderību. Uzņēmējiem (iesācējiem), kam prātā virmo biznesa ideja un ir vēlme to pārbaudīt pirms investīciju piesaistes. LSM gaitā biznesa idejas tiek pārbaudītas dzīvē vēl pirms ražošanas un mārketinga budžeta izmantošanas. Dizaineriem biznesa un radošo industriju studentiem LSM metodoloģijas prakse lieti noderēs, ja ikdienā jāsadarbojas ar lēmumu pieņēmējiem mazajā biznesā vai radošajās nozarēs.

    Kā notiks apmācība

    • Piektdiena: Ideju prezentācija, komandu izveide un darba uzsākšana
    • Sestdiena: Komandas strādā pie ideju attīstīšanas, paralēli notiek apmācība. Mentoru konsultācijas.
    • Svētdiena: Komandas turpina darbu, apkopo rezultātus. Prezentācijas, vērtēšana un labāko komandu nominācija.

    Mentori un lekcijas

    Mentori konsultēs individuāli katru komandu palīdzot sasniegt nospraustos uzdevumus. To vidū ir uzņēmēji, kas jau izveidojuši pelnošu biznesu, kā arī dizaina un tehnoloģiju instruktori no Latvijas un ārvalstīm (Igaunija, Indija, ASV).

    Cik tas maksā un pie kā man jāvēršas

    Pasākuma dalības maksa ir 140 EUR, taču vēl ir pieejams arī ierobežots skaits biļešu ar atlaidi (cena 100 EUR). Apmācību maksā iekļauta visu apmācību materiālu sagatavošana, kā arī dalībnieku ēdināšana. Aicinu reģistrēties Lean Startup Machine Rīgas pasākumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma