Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas valdība aizliedz ierēdņiem darbā izmantot Windows 8 operētājsistēmu

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo informācijas aģentūra Xinhua, tad Ķīnā valsts sektora darbiniekiem aizliegts dators uzstādīt jauno Windows 8 operētājsistēmu. Šis lēmums tiek pamatots ar to, ka nepieciešams nodrošināt valsts IT infrastruktūras drošību un izvairīties no situācijas, kāda izveidojās, kad beidzās Windows XP OS oficiālais atbalsts.

    Visos no jauna iegādātajos datoros jāuzstāda OS, kura ir atšķirīga no Windows 8. Aizliegums attiecas tikai uz valsts ierēdņiem, privātpersonas var darīt ko un kā vien vēlas.

    Reklāma

    Jau aprīlī, kad Microsoft paziņoja par Windows XP atbalsta beigšanu, Ķīna paziņoja par to, ka izstrādās savu nacionālo OS, kura būs veidota uz Linux bāzes. Ar tās palīdzību paredzēts nodrošināt valsts IT infrastruktūras drošību aizgājušās Windows XP vietā. Lai jau ķīniešiem veicas, taču zinot to, ka par atsevišķu samaksu Microsoft nodrošina arī XP atbalstu neierobežotu laika posmu, šis gājiens drīzāk izskatās kā ierastā prakse nemaksāt neko un nevienam. Un īpaši jau intelektuālā īpašuma jomā.

    AvotsXinhua
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.05.2014 19:37

    Ķīna, bļāviens! Miljonu šai netrūkst, vai tiešām bija tik grūti pēdējo gadu laikā apgreidoties no XP? Vispār tas attiecas uz visām valdībām – uztraucas par drošību, bet lieto novecojušas tehnoloģijas ar simts drošības caurumiem. Eh…

    Jānis
    21.05.2014 09:33

    Atbalstu Ķīnas rīcību un domu izstrādāt savu nacionālo OS, tas normāls solis priekš valsts drošības. Sen citām valstīm vajadzēja apsvērt šādu domu!

    Reklāma