Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iegādājas Divide Android drošības risinājumu uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Android lielākais klupšanas akmens ir drošība un Google to ļoti labi apzinās. Lietotāja pilnīgai kontrolei pār viedtālruni ir savi plusi un arī ēnas puses. Arī Google Play veikals nav uzskatāms par drošu, jo aplikācijās ik pa laikam atrodas ļaundabīgi papildinājumi. Google pēdējos mēnešos strādā pie Google Play veikala aplikāciju sakārtošanas un to pārbaudes arī viedierīcē, bet ar to nepietiek.

    Tagad katra Play Store ielādētā datne tiek pārbaudīta. Katru reizi, kad izvēlies kaut ko instalēt viedtālrunī ne no Play Store, tiek veikta skenēšana pret ļaundabīgiem “pielikumiem”. Ja esi atļāvis, arī ik pa laikam Android viedierīce veic aplikāciju skenēšanu viedtālrunī. Izklausās droši privātam lietotājam, bet uzņēmumi pieprasa arvien lielāku drošību darbinieku mobilajām ierīcēm.

    Reklāma

    Tāpēc Google iegādājusies uzņēmumu Divide, kas nodarbojas tieši ar lielo uzņēmumu drošības risinājumiem un datu drošību. Divide piedāvā iespējas, kas ir līdzvērtīgas Samsung Knox sniegtajam drošības līmenim.

    Tiek gaidīts, ka Google pievienos Divide servisus jau nākamajā lielajā Android versijā 5.0, kuras nosaukumam vajadzētu sākties ar “L”. Izskanējis arī satraukuma sauciens no visiem, kuri ikdienā izmanto root pieejas atvēršanu un tās sniegtās iespējas, jo šāds drošības līmenis noteikti liegs jebkāda veida iejaukšanos Android pamatsistēmas darbībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    eN
    20.05.2014 15:51

    Būtu feini, ja Google izmestu no Play visas baismīgās aplikācijas, kas nav gadiem apdeitotas.

    Reklāma