Web Analytics
More
    Reklāma

    Il Calculus – Latvijā izstrādāts mobilais matemātikas palīgs (kalkulators)

    Jaunākie raksti

    Mēs esam piedzīvojuši daudz un dažādas mobilo tehnoloģiju inovācijas, taču kalkulatora dizains nav pieredzējis būtiskas inovācijas kopš elektroniskā kalkulatora izgudrošanas. Mēs izmantojam viedtālruni, bet kalkulatora lietotni tajā lietojam tā, it kā mūsu viedtālrunim būtu nevis skārienjūtīgais ekrāns, bet parastas pogas. Skārienjūtīgais ekrāns nenozīmē tikai tā spaidīšanu parastu pogu veidā, tas arī ļauj pārvietot un rotēt objektus, mainīt to mērogu un pat pirksta bīdīšanas ātruma noteikšanu! Il Calculus komanda ir apņēmusies labot šo netaisnību un ļaut kalkulatora dizainam satikt inovāciju radot mobīlo matemātikas izpalīgu. Šobrīd Il Calculus bez maksas ir pieejams Windows Phone ierīcēm, bet nākotnē plānots izstrādāt arī Android un iOS versijas.

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ya8beSCx1IA]

    Reklāma

    Il Calculus nav tikai kalkulatora lietotne priekš mobilajām platformām. Tā ir funkcionālās programmēšanas valoda jeb pilnā nosaukumā: implicit lambda calculus. Tie ir tie paši lambda rēķini, tikai ar uzlabotu, ērtāku sintaksi. Ja programmētāji bieži vien 80% laika velta, lai lasītu citu programmētāju kodu, tad inovācija programmēšanas valodas sintaksē, kas uzlabotu koda lasāmības faktoru varētu būtiski palielināt programmētāju darba produktivitāti (zinātniskais raksts). Tātad šai tehnoloģijai ir potenciāls. Un tas ir tikai laika jautājums, līdz programmētāji nopietnāk aizdomāsies par mūsu (SIA Logics Research Centre) programmēšanas tehnoloģiju inovācijām. Un tiklīdz tas notiks, tā mūsu platforma “Il Calculus” iegūs bezmaksas saturu – programmētāju rakstītās funkcijas.

    6f1a5cc7-bed2-4c89-b9f2-c77b10bde15a 7078fde1-af00-40b1-9b6b-49738f2b4f5a da1b6ce3-65e7-4359-959e-7d5f8332c121

    Projekta finansējuma iegūšanai palaista kopā finansēšanas kampaņa. Un atšķirībā no jebkurām citām tehnoloģiju licensēm, Il Calculus tehnoloģijas agrie adaptētāji (early adopters) varēs justies kā investori. Tieši tādēļ crowdfunding kampaņas laikā kā atlīdzību atbalstītājiem tiek piedāvātas tālāk pārdodamas tehnoloģijas izmantošanas licences.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    19.05.2014 09:25

    Viņu pitch’s TechHubā bija nogalinošs.

    mrserge
    19.05.2014 22:32

    Līdz tekstu parādīšanai pat tīri skatāms video rullītis, bet tad iestājas katastrofa. Un kāds tam visam sakars ar programmēšanu arī nav skaidrs.

    Mikus Vanags
    20.05.2014 13:33

    Kalkulators pats par sevi nav monetizējams projekts. Programmēšana tika pieminēta, lai ļautu lietotājiem saprast, ka mūsu plānos neietilpst dīrāt no viņiem 7 ādas. Mēs plānojam uzaudzēt lietotāju bāzi un draudzīgi paprasīt finansējumu no programmēšanas rīku izstrādes korporācijām sakot: “Reku tehnoloģija; reku lietotne, kuru izmanto lietotāji; vēlaties būt soli priekšā konkurentiem? Veriet vaļā maku!”
    Labāk novērtē to, ka mūsu apps neprasa no lietotājiem datu servisu (lai vāktu lietotāju statistiku), līdz ar to lietotāji var justies droši, ka mēs viņus nespiegojam. Ja neesi pamanījis, tad liela daļa appu prasa datu servisu, lai gan no lietojamības viedokļa īsti nav skaidrs, kādēļ appam tas būtu vajadzīgs (piem., baterijas informatīvais apps, u.c.).

    Reklāma